Първенството при мъжете приключи, подрастващите продължават с баражи

* В „А“ група при мъжете – без шампион, „Чавдар“ бе втори във временното класиране * При подрастващите – три троянски отбора ще се борят за класиране на финалите

Стефан Генков
Баскетбол Сезон 2019/20
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
НА 25 ЮНИ, след дълго умуване, Управителният съвет на Българската федерация по Баскетбол реши: „Първенствата в мъжката и женската „А“ групи за сезон 2019/20 г. окончателно се прекратяват и няма да се доиграват“. Подобно на шампионата в Националната баскетболна лига при мъжете в „А“ групите също няма да бъде излъчен шампион, тъй като изиграният брой мачове не е достатъчен. Временното класиране се представя на Министерството на младежта и спорта за получаване на точки за финансиране. Да припомня, че лидер в „А“ група при мъжете беше „Шумен“ (Шумен), а „Чавдар“ (Троян) заемаше втора позиция.

Мъжете на „Чавдар“ (Троян) бяха втори преди анулирането на първенството в „А“ РБГ
ПО ДРУГ начин стоят нещата при подрастващите. Тук временните класирания се определят като крайни. При юношите до 19 години домакин на финалния турнир е „Черно море Тича“ (Варна), 20-26 юли, с участие на повече от 8 отбора. За съжаление в тази възрастова група, която е предверието на мъжкия баскетбол, нашият „Чавдар“ няма да участва дори в квалификационните турнири поради… липса на отбор???

ПРИ ЮНОШИТЕ до 16 години домакин на финалния турнир е „Академик“ (Пловдив), 9-13 август, с участие на 12 отбора. Директно се класират „Левски“, „Балкан“, ЦСКА и „Буба баскетбол“ от конференция Запад и „Черно море Тича“, „Академик“ (Пловдив), „Несебър“ (Несебър), „Делфин“ (Бургас) от конференция Изток. „Чавдар“ ще участва на бараж на 28 юли в Троян и на 31 юли с „Дунав 2016“ в Русе; и ако излезе краен победител, ще добие право на участие във финалния турнир.

ПРИ МОМЧЕТАТА до 14 години финалният турнир е в Ботевград, 15-19 август, с участието на 12 отбора. Право на участие придобиха: в конференция Запад – „Буба баскетбол“ (София), „Балкан“ (Ботевград), „Рилски спортист“ (Самоков), „Левски“ (София) и ЦСКА (София); и конференция Изток – „Доростол“ (Силистра), „Академик“ (Пловдив), „Дунав“ (Русе), „Черно море Тича“ (Варна) и „Делфин“ (Бургас). Отборът на „Чавдар“ (Троян) ще играе бараж в два мача с „Тунджа“ (Ямбол) – на 10 август в Троян и на 12 август в Ямбол; крайният победител се класира за финалите.

ПРИ 12-ГОДИШНИТЕ финалния турнир е в София, 25-28 юли, с участието на 12 отбора. Тук участие във финалите ще придобият първите два отбора от квалификационните турнири, общо шест на брой. „Чавдар“ е в зона Загоре, домакин е „Берое“ (Стара Загора), участват още „Тунджа“ (Ямбол) и „Стар баскет“ (Варна) . Зоналните турнири ще се проведат на 11-12 юли.

ДА ПОЖЕЛАЕМ успех в баражите на всички участващи троянски отбори и успешно класиране и участие на финалите.

Стефан Генков,
треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |