Тежка домакинска загуба от Шумен – 92:112

* „Чуждестранният легион“ при мъжете се разпада, подрастващите във всички възрастови групи бележат отстъпления, а „Магьосника“, треньорът Лъчезар Диков, е един и магиите му вече не хващат дикиш“

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ЧУВСТВАМ голямо неудобство да занимавам спортната общественост на града ни във водената от мен спортна рубрика само с успехите и неудачите на представителните баскетболни отбори на БК „Чавдар“. И то когато другите троянски спортове като биатлон, ориентиране, самбо, карате, колоездене..., а отскоро и волейбол бележат успех след успех и то на Световно, Европейско, надявам се скоро и на Олимпийско ниво. Ето тази седмица една очарователна троянка, Милена Тодорова, събра очите на света, печелейки три медала на Световното първенство за младежи в Швейцария. Адмирации за талантливата и красива троянка, за нейните треньори в спортен клуб „Аякс“ (Троян) и най-вече за Цветан Цочев-Куршума, за неосведомените ще напомня, че той беше добър играч от баскетболния отбор под мое ръководство.

Томислав Минков направи добър мач срещу „Шумен“
СЪЖАЛЯВАМ, че не съм специалист по изброените спортове и не мога да информирам професионално съгражданите си за техните значими успехи, мисля, че е време някой по-млад да се заеме с това, а не обществеността да бъде запознавана само с розовите неща и дори заблуждавана понякога. Аз не съм долюбван в моя клуб, защото лошото, което се случва сега, съм го анонсирал години наред. А то е, че „чуждестранният легион“ при мъжете се разпада, подрастващите във всички възрастови групи бележат отстъпления, а „Магьосника“, треньорът Лъчезар Диков, е един и магиите му вече не хващат дикиш, колкото и да му се иска и да се старае, а може би вече се е (по)изчерпал?

ФАКТИТЕ. В неделя за първи път (вярно, сериозно болен съм) не дочаках край на мач в Троян и си тръгнах, както и доста други зрители, наблюдаващи безсилието на нашите срещу „Шумен“ (2 февруари). Какво голямо отстъпление – само преди два месеца ги бихме тук с 17 точки, а сега те ни мачкаха през цялото време, по целия терен. И на този фон все пак нещо положително, на терена преобладаваха троянци, но защо чак сега и то по принуда, понеже по-голяма част от  легионерите ги нямаше. Защо нашите момчета  не играха срещу юношите на „Видабаскет“, „Рилски спортист 2“, ЦСКА, да трупат опит и самочувствие?! Сега срещу най-силния отбор в групата „Шумен“, които от следващата година, както ми сподели треньорът Звонко Папак, ще са новият член на НБЛ, нашите 16-годишни юноши макар и да показаха, че имат потенциал, бяха безсилни.

И В ТОЗИ мач основна фигура за „Чавдар“ бе 33-годишният Станислав Славейков (с 29 точки 12 борби и коефициент 37), добре играха Антон Диков (22 т., 7 б.) и Томислав Минков (18 т., 7 б.); от троянските играчи Николай Маринов добави 15 т. В класирането води „Шумен“ с 12 победи и 2 загуби, „Чавдар“ все още е втори, но вече с 9 победи и 5 загуби, „Славия“ е с 9 победи и 4 загуби, но с мач по-малко. Гостуваме на ЦСКА в следващия кръг и ако се съберат легионерите – победа, ако не – съмнително.

***

НАКРАЯ да завърша с новини от колегите от „Троян Волей“. Успешен уикенд с две победи над „Козлодуй“ и втори в „А“ Национална волейболна група (НВГ) - Запад, което дава право за промоция/бараж в по-горна група. Вероятен противник – „Родопа“ (Смолян). Бях поканен да присъствам, болестта не ми позволи, но там еуфорията е била много голяма, с препълнен салон. Някой на баскетболния мач подхвърли: „Май ще гледаме волейбол догодина!“. Няма лошо, стига и там да не тръгнат в погрешна посока - да търсят бързи успехи без работа с местни момчета. Който ме е разбрал, разбрал, който не – да кара както си знае.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

1 Коментара:

Unknown каза...

Не разбирам как може да се нарича автора специалист по баскетбол, след като не видя че на терена от нашия отбор имаше трима отсъстващи основни игарчи, и тримата са гардове, ако този автор разбираше поне малко от баскетбол щеше да знае, че това е мозъка на всеки един отбор. Този коментар определено е супер негативен и некоректен, и аз като председател на клуба искам да каже, че този човек омаловажава работата на клуба и целия баскетбол, това е крайно обидна статия и щом позволявате това да се публикува без да чуете и другата гледна точка, много жалко....А за успехите на колегите само амирации. Моля не си позволявайте да пишете повече такива некоректни коментари и да настройвате и манупулирате хората с тази неточна и непълна информация.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |