Гръмка победа над основен конкурент за второто място

* „Чавдар“ наби в домакински мач младоците от „Славия“ – 98:72 * „За нашите само хубаво“ * Виждам финал „Шумен“ - „Чавдар“. Да бъде!

Стефан Генков
Баскетбол, „А“ РБГ, Сезон 2019/2020
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
МАЛКО преди началото на мача (16 февруари) разговарях с приятеля Христо Йовчевски и той ми се накара: „Нервиш ме, като ти четох предишния коментар, идва ми да те набия. Какви са тия критики, критикувай противника, за нашите само хубаво...“ (и се смее). „Халал ти вяра, Христо, заради теб тоя ми материал ще е обагрен само в розово“, отговарям. Вземам си поука и от коментара на един по-голям баскетболен специалист от мен, затова отбелязвам, че в днешния състав са на линия и тримата гардове, или както той ги нарича „мозъците на отбора“, а и цялото налично царско войнство (наемници и наши) – гаранция за днешната и бъдещи победи. Няма да споменавам отсъствието на бившите играчи на „Чавдар“ в редиците на гостуващата „Славия“ и нагласата на ръководството на славистите за мач с предопределен изход. Както ми сподели треньорът им Костадин Костов – за тях ще са важни резултатите в плейофите, в които пак ще сме съперници.

„Чавдар“ в пълния си блясък, зала „Чавдар“, 16 февруари 2020 г.
Райко Дундалов – най-добрият в мача
Сред публиката, в средата – Христо Йовчевски
И ТАКА, какво се случи на терена през четирите части на мача. Стартова петица за  „Чавдар“: Станислав Славейков (отново с основен дял за победата, 27 точки), Райко Дундалов (най-добрият в мача, направил дабъл-дабъл – 27 т., впечатляващите 18 борби и коефициент на полезност от 43 пункта), Тодор Колев (16 т., 6 асистенции), „Мозъкът“ Денис Петков (3 т.) и Николай Маринов (0 т.). Силно се включи и Георги Дамянов (11 т.), а „Анализаторът“ Антон Диков този път е само с 4 т. Шеметно начало за домакините и безответни атаки на славистите, край на първа част – 25:18. През втората разликата в полза на нашите бързо стана двуцифрена, но в края на частта подем в редиците на гостите и те я  взеха – 20:18. И както винаги досега отлична трета част за „Чавдар“ – 36:15, и младият отбор на „Славия“ е прекършен . В заключителната последна част се оформяше крайният резултат, като в редиците на домакините под неистовите аплодисменти на вярната троянска публика показаха своите умения и местните троянски юноши, бъдещето на троянския баскетбол – Камен Пенчев (8 т., 16 мин. игра), Никола Цоневски (2 т., 6 мин.), Тервел Бажанов (4 мин.), Йордан Кънчев (3 мин.) и Пламен Гурлевски (2 мин.).

МЛАДОЦИТЕ от „Славия“, където най възрастният е 22-годишният Кристиян Георгиев (15 т.), показаха на моменти добра игра, но големият опит на нашия отбор не им позволи да бъдат равностоен противник; в плейофите обаче се заканват да имат съвсем друг облик и нашият щаб трябва да се съобрази с това.

КАКВО следва оттук нататък? До края ни остават два домакински мача (срещу „Рилски спортист 2“ и ЦСКА) и два мача като гост (срещу „Видабаскет“ и „Шумен“). Предвиждам три победи и загуба в Шумен. Следват плейофите и на 99% съм сигурен, че ще играем отново два мача като домакин и един като гост отново със „Славия“. А „Шумен“ при същия план – два домакински мача и един като гост на „Рилски спортист 2“. Накрая виждам финал „Шумен“ - „Чавдар“. Да бъде!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата, сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |