Троянска възпитаничка в Серяковата къща

* Румяна Живкова е от Плевен и е завършила троянското СХУПИ; „Мигове“ в троянската галерия е третата й самостоятелна изложба –
 20 февруари, 18:00 ч.
Предстоящо
Румяна Живкова
НА 20 ФЕВРУАРИ (четвъртък) от 18:00 ч. в залите на втория етаж на галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Мигове” на художничката Румяна Живкова.

РУМЯНА е от град Плевен. Родена е през 1968 г. и завършва средното си образование в тогавашното СХУПИ – Троян (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“). Въпреки че висшето й образование е икономическо и е собственик на сватбена агенция в родния си град, художничката не спира да твори. Участвала е в националните изложби „Лудогорие” в Разград, „Еротично” в Бургас и в изложба на „Алианц България“. Много са и нейните участия в общи и групови изложби на плевенските художници. Досега е реализирала две свои самостоятелни изложби в Арт център „Къща на художниците“ в Плевен. Рисува и православни икони – освен върху дърво, също и върху щраусови черупки.

ИЗЛОЖБАТА „Мигове” ще бъде нейната трета самостоятелна изложба. Желанието й да представи свои творби в Троян е свързано и с факта, че тя е учила тук и иска да покаже с какво се занимава в момента, да се срещне със стари приятели, учители и колеги. Изложбата ще продължи до 22 март.

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |