С абсолютно мнозинство приеха общинския Бюджет 2020

* Приходната и разходната рамка възлиза на 27,447 млн. лв. и е сходна с миналогодишната * „Вашето доверие ни задължава нас, вносителите“, обърна се към съветниците кметът Михайлова
В Общинския съвет
НАПЪЛНО според очакванията – след установените от самото начало на мандата отношения на разбирателство и колаборация между двете основни групи в местния парламент, на БСП (10 съветници) и ГЕРБ (10 съветници) – внесеният на сесията на 13 февруари от кмета Донка Михайлова проект на Бюджет 2020 бе гласуван с абсолютно мнозинство (29 „за“, без „против“ и „въздържал се“). Безпроблемно, въпреки обичайните партизански закачки, бяха приети и внесените от ляво и дясно предложения към бюджета.

РАМКАТА на троянския Бюджет 2020 г., в приходната и съответно в разходната част, е 27,447 млн. лв. и е сходна с миналогодишната (26,203 млн. лв. при приемането и 27,780 млн. лв. след актуализациите през годината). За отбелязване в новоприетия бюджет е повишената сума за капиталови разходи – 1,171 млн. лв. (срещу 1,079 млн. за 2019 г., за пръв път от пет години такова увеличение). Преходният бюджетен остатък, който редовно предизвиква полемики и обструкции, този път е по-малък, 1,76 млн. лв., като основната част от него е остатък от целевата субсидия за капиталови разходи – 543 хил. лв., и остатък от звената, финансирани по системата на делегираните бюджети – 358 хил. лв.

„ИСКАМ да благодаря на всички общински съветници за това гласуване. Гласуването на бюджета на една Община е най-важното гласуване в Общинския съвет за годината. Аз мисля, че Общинският съвет в Троян за пореден път и в повече от друг път показа своята отговорност към жителите на община Троян и своята зрялост. Вашето доверие ни задължава нас, вносителите, и ви уверявам, че заедно с колегите от общинската администрация ще вложим достатъчно енергия и експертиза да изпълним този бюджет по най-добрия начин“, бяха думите на кмета Михайлова след приемането на Бюджет 2020.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

S.Iliev каза...

Кога ще бъдат осигурени пари за Нова спортна зала в гр. Троян? Ако и през този четиригодишен мандат на управление не се построи зала, то значи, че едва ли някога ще се построи...Което пък означава, че Троян е град със затихващи функции( провокация!). Жалко за децата и младите хора, а и за хубавия ни град !!!

Илиян Пеевски каза...

Ама как да не благодари г-жа Михайлова на об.съветници? Те са послушни, изпълнителни, а и като кучето на Павлов реагират в подобни ситуации. Да не говорим, че изборите вече минаха и няма никаква нужда да се правят и да разиграват сценки колко били различни, с различни политики и как другите не го правили като нас.
За сведение на нискограмотните троЕнски журналисти/лични биографи на поредния кмет - дебатите и приемането на общинския Бюджет е най-точното място с недвусмислена оценка кой кой е в една община като политически субект. Нямам спомен никъде по света било то в община или държава, кой да е бюджет да е бил приеман на 100%. Дори в т.нар. "комунистически времена" процента бе под 100.
Но не и в днешен Троян, където ОбС за пореден път гласува на 100%. Може би и в Северна Корея.
Тук възникват две съмнения:
1. общинските съветници /без БСП в случая, защото подкрепят своя кмет/ са пълни политически дебили, измамници /вижте какво говореха на изборите само преди 3 месеца/ и тотални необразовани несретници и случайници или
2. общинските съветници са "били ръка" с кмета Михайлова за разпределението на поредната "общинска баница" и пазейки да не им потекат лигите са гласували "ЗА" бюджета.
/а най-вероятно и двете/
Всичко това се случва, докато Троян е пред колосален демографски срив /вече загубихме повече от половината население докато тези политически, несретници и нещастнци си играят на политика/ и драстична загуба на младото поколение и особено на качествения, грамотен, образован и интелигентен кадрови ресурс на Троян.
Всичко това се случва при драстичното неизпълнение на стратегическия План 2014-2020 за развитието на Троян, където са ангажирани годишните бюджети на общината и за което всички са онемели и изобщо не им пука какво са гласували, приемали и НЕизпълнили.
Да, ама какво им пука на Кмет и съветници? Нито за кмета Михайлова нито за об.съветници поне от 2007-ма година до днес - драстичната загуба на Човешкия ресурс на Троян някога е бил проблем за тях и да са направили каквото и да е поне да намалят скоростта на този процес?
А освен в различните краткосрочни и дългосрочни Програми, точно Бюджета е мястото и формата, където трябва да се решава този въпрос.
Да, ама НЕ! Те си гласуват 100% "за" и само не разбрах къде са се целували и ... останалото от троЕнската политическа порнография.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |