„Чавдар“ с трицифрен резултат срещу Габрово

 * Макар едва за втори мач заедно на терена, и с новото попълнение в редиците – 203-сантиметровия Александър Кръстев, момчетата на „Чавдар“ показаха зряла игра; най-добър от нашите – Ивко Ивков

Стефан Генков
  Баскетбол, Сезон 2020/21, „А“ група Център
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
В ДОМАКИНСКА среща от втория кръг на ББЛ - А група Център (18 октомври), нашият „Чавдар“ срази отбора на „Чардафон Орловец“ (Габрово) с убедителното 101:77. Още от самото начало троянци очертаха пълно превъзходство над гостите, повеждайки с 12:0, бързо натрупаха солидна преднина и въпреки многобройните смени не изпуснаха водачеството до края на мача. Играчите ни доминираха във всички компоненти на баскетболната игра - технически, тактически, а в някои случай въпреки непълноценната си подготовка и физически. Макар едва за втори мач заедно на терена, и с новото попълнение в редиците – 203-сантиметровия Александър Кръстев, момчетата на „Чавдар“ показа зряла игра и че имат играчи за всички позиции, което ги откроява от другите отбори в групата, която се очертава като най-слабата от четирите региона.

Отборът на „Чавдар“ преди мача „Чардафон Орловец“, зала „Чавдар“, Троян, 18 октомври
ПРОТИВНИКЪТ от Габрово противопостави първата си гарнитура – тази, съставена от юноши до 19 години, като имат и още два отбора в „Б“ ББЛ . Не знам какви са им другите отбори, но този не е структуриран добре и се заформя като най-слабият в групата. Преди нашия мач играха отборите на „Бавни и яростни“ (Плевен) и „Локомотив“ (Горна Оряховица). Плевенският тим, както отбелязах и в миналата си публикация, е съставен изцяло от бивши играчи, събрани на приятелска основа и със собствени средства са се включили се в групата. Разговарях с момчетата и ми казаха, че имат спонсор, който им осигурява само храната и пътя при гостуване, с две думи – пълни аматьори. Отборът на Горна Оряховица е смес от ветерани и доста слаби юноши и е на един кантар с габровци. Бих обобщил, че и след последният мач в региона, остават още 7, „Чавдар“ ще бъде с пълен актив, не виждам кой от гореспоменатите отбори би могъл да вземе мач.

КАКТО и при първата победа на „Чавдар“ най-добре от нашите се представи Ивко Ивков с дабъл-дабъл от 31 точки и 14 борби, очаквано новото попълнение Александър Кръстев бе на ниво с 24 т. и 9 борби, предизвиквайки овациите на публиката с няколко зрелищни забивки, Камен Пенчев наниза 14 т., а Георги Ненов добави 12 т. Останалите 20 точки бяха дело на младото троянско попълнение, получило в този мач доволно много игрови минути. От младата селекция на старши треньора Антонио Станков в „Чардафон Орловец“ се откроиха Димитър Тодоров (35 т.) и Росен Йорданов (20 т.).

ИМАХ уговорката с Ивко Ивков след мача за кратко интервю и той спази обещанието си.

Ивко Ивков с екипа на „Чавдар“ (Троян)
– За втори път в кариерата си обличаш фланелката на „Чавдар“, нали?
– Не, доколкото си спомням за трети, първият път бях 17-годишен, вторият бе за половин сезон, сега е за трети път, 24-годишен съм.

– Малко ще те затрудня със следващия въпрос: От баскетболния Олимп (шампион в НБЛ за миналата година с „Балкан“, Ботевград) сега си в регион Център на така наречената „А“ ББЛ?
– Да, вярно, но как да отговоря, нямах подходящи оферти от НБЛ, обмислях да приключвам с баскетбола и дойде предложението да играя тук, в позната среда. И приех, това е.

– Как и къде тренираш, чувствам, че не ти достига въздух?
– Първият път тренирах на мача в Габрово – миналата неделя с отбора на Горна Оряховица, и сега ми е втората тренировка (смее се, смее се и седналият до него Александър Кръстев, който е водил същия „учебно-тренировъчен“ процес).

– Но до края на завъртането в този регион ще навлезеш в щура форма и ще мачкате наред и в обединената група с регион Юг, нали?
– Със сигурност!

СЛЕД ВСИЧКО това остава размисъла. Защо такива момчета, които са били в основата на различни национални гарнитури, са оставени да мислят за прекратяване на спортната си кариера, а знайни и незнайни тъмнокожи попълнения от кварталните тимчета на Америка се подвизават в „елитния“ ни баскетбол? И все по-бързо и по-бързо баскетболът в България линее и ще бъде мачкан от баскетболни джуджета из Европа, да не говорим за по света?! Предстоят две седмици почивка и първенството продължава на 1 ноември в Плевен, където „Чавдар“ ще играе с домакините от „Бавни и яростни“. Успех на коренно подновения троянски отбор!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол
Снимки: авторът


Още по темата
 
Сезон 2020/21 г.:
 
Сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |