Ново: Първата тийнзона в Троян

* Проектант е младата арх. Мария Атанасова от Община Троян, дизайнът е на Стефан Илковски, а изпълнението – на ДГС Троян

Добро начало
ПОРЕДНАТА инициатива на младите в общинската администрация, разбира се – с подкрепата на общинското ръководство и съдействието на Държавно горско стопанство (ДГС) Троян. Става дума за обособяване на една специална тийнзона, предназначена единствено и само за тийнейджъри и „забранена“ за деца и възрастни. Мястото е до реката (тази река, Бели Осъм, която преминава през целия ни град, разделя го на две и дооформя красивата му физиономия и която е нещо много специално и важно за Троян, но си остава недооценена, недостатъчно обживяна, социализирана, вградена в делника и смисъла на града ни, т. е. има много нереализиран потенциал – бел. ред.) – на зеленото пространство при подпорните стени в близост до офиса на ЧЕЗ.

А НОВОТО е арт инсталацията „Речни плавеи“, представляваща кът за отмора/купон, бутикова и необичайна атракция, включваща две масивни дървени маси с пейки и столове плюс, също от масивно дърво, кошчета за смет. Проектант на тийнзоната е младата арх. Мария Атанасова от Община Троян, дизайнерското решение е на Стефан Илковски, а изпълнението – на ДГС Троян и „Произведено с любов“, по думите на горския шеф инж. Милко Станчев.

ТОВА е само първа стъпка в развитието на тийнзоната, уточниха от общинската администрация. „С любов за тийнейджърите!“, бе коментарът на кмета Донка Михайлова в профила й във фейсбук. Дано хубавата идея „проработи“ и наистина да оживее, а не да си остане единствено добро начало/намерение без развитие, е пък нашето (на Т21) очакване.

Т21

Начало

3 коментара:

Unknown каза...

Тинейджърите да се друсат на спокойствие.

Djigata каза...

Не всички деца са наркомани и неграмотни лумпени. Не обиждайте и не слагайте всички под общ знаменател.Адмирации за общината и ДГС.

Донка Михайлова каза...

....чудесна инициатива,да. И дотам. Каквото и да се каже предварително би било „хейт”,затова ще изчакаме няколко години за да видим дали това хладно и проветриво местенце ще остане в този вид,дали течението е добро за здравето на подрастващите,дали масите ще останат здрави и какво ще се прави по тях. Скромните ми наблюдения към подобни места,където се събират „тройенскити тийнейджъри”са,че те там основно играят белот и свара,пият енергийни напитки,опипват затлъстелите си тела,пушат нещо което мирише на стърнища и друго което мирише по-особено,смъркат ширещата се от години със знанието на родната полиция отврат, сутрин лежат бездиханни младежи следдискотечни които въпросната отврат е отпуснала.....и т.н. Крайно време е да престанем с демагогията и да създадете „ад” за трянските тинейджъри. Спортни зали,доброволни формирования,селскостопански труд,стриктно обучение на занаяти,строителство,машиностроене.....звучи абсурдно знам. П.С. не съм кметът на Общината.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |