Ново: Първата тийнзона в Троян

* Проектант е младата арх. Мария Атанасова от Община Троян, дизайнът е на Стефан Илковски, а изпълнението – на ДГС Троян

Добро начало
ПОРЕДНАТА инициатива на младите в общинската администрация, разбира се – с подкрепата на общинското ръководство и съдействието на Държавно горско стопанство (ДГС) Троян. Става дума за обособяване на една специална тийнзона, предназначена единствено и само за тийнейджъри и „забранена“ за деца и възрастни. Мястото е до реката (тази река, Бели Осъм, която преминава през целия ни град, разделя го на две и дооформя красивата му физиономия и която е нещо много специално и важно за Троян, но си остава недооценена, недостатъчно обживяна, социализирана, вградена в делника и смисъла на града ни, т. е. има много нереализиран потенциал – бел. ред.) – на зеленото пространство при подпорните стени в близост до офиса на ЧЕЗ.

А НОВОТО е арт инсталацията „Речни плавеи“, представляваща кът за отмора/купон, бутикова и необичайна атракция, включваща две масивни дървени маси с пейки и столове плюс, също от масивно дърво, кошчета за смет. Проектант на тийнзоната е младата арх. Мария Атанасова от Община Троян, дизайнерското решение е на Стефан Илковски, а изпълнението – на ДГС Троян и „Произведено с любов“, по думите на горския шеф инж. Милко Станчев.

ТОВА е само първа стъпка в развитието на тийнзоната, уточниха от общинската администрация. „С любов за тийнейджърите!“, бе коментарът на кмета Донка Михайлова в профила й във фейсбук. Дано хубавата идея „проработи“ и наистина да оживее, а не да си остане единствено добро начало/намерение без развитие, е пък нашето (на Т21) очакване.

Т21

Начало

4 коментара:

Unknown каза...

Тинейджърите да се друсат на спокойствие.

Djigata каза...

Не всички деца са наркомани и неграмотни лумпени. Не обиждайте и не слагайте всички под общ знаменател.Адмирации за общината и ДГС.

Донка Михайлова каза...

....чудесна инициатива,да. И дотам. Каквото и да се каже предварително би било „хейт”,затова ще изчакаме няколко години за да видим дали това хладно и проветриво местенце ще остане в този вид,дали течението е добро за здравето на подрастващите,дали масите ще останат здрави и какво ще се прави по тях. Скромните ми наблюдения към подобни места,където се събират „тройенскити тийнейджъри”са,че те там основно играят белот и свара,пият енергийни напитки,опипват затлъстелите си тела,пушат нещо което мирише на стърнища и друго което мирише по-особено,смъркат ширещата се от години със знанието на родната полиция отврат, сутрин лежат бездиханни младежи следдискотечни които въпросната отврат е отпуснала.....и т.н. Крайно време е да престанем с демагогията и да създадете „ад” за трянските тинейджъри. Спортни зали,доброволни формирования,селскостопански труд,стриктно обучение на занаяти,строителство,машиностроене.....звучи абсурдно знам. П.С. не съм кметът на Общината.

КОРЕКТЕН каза...

Когато се правеше подпорната стена стана ясно,че няма да има улица до реката каквато имаше някога и да свързва "Енергото"с хотела.На къщата на ъгъла се разшири парцела/как?????????????/ и улицата умря завинаги.Но то в Троян си е мания да се скопяват улици по всички възможни начини.А можеше да си имаме крайбрежна улица, а не като сега дървени пейки.А младите в общината да внимават ,ама много ,за да не станат неудобни с офертите си /поне при сегашното управление/.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |