Три от четири – много или малко е това?

* Две здрави победи на 12-годишните „чавдарци“ и спорно начало с победа и загуба на 14-годишните * Треньорът ни: „Няма кого да отлича!“

Стефан Генков
  Баскетбол, Сезон 2020/21, подрастващи
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ЗАПОЧНАХА баскетболните първенства за подрастващи сезон 2020/2021 , в които БК „Чавдар“ участва с три момчешки отбора  – при 12-, 14- и 19-годишните. За разлика от миналата година, когато имахме отбори в Елитната група при 14- и 16-годишните, тази година ръководството на клуба е отчело, че летвата в Елитната група е твърде висока и споменатите три отбора бяха включени в зона Мизия, ниво по-ниско, но пък с по-равностойни противници. 

ВСЕ ПАК БК „Чавдар“ ще участва през сезон 2020/21 и в Елитната Южна Източна група (много труд ми отне да открия това определение/словоизлияние) – с отбор при 16-годишните. Според информация от БФБ първият мач на нашите е домакински – на 1 ноември от 14:00 ч. в зала „Чавдар“ срещу „Академик Бултекс“ (Пловдив). Заповядайте!

Отборът на „Чавдар“ (Троян), 12-годишни, с треньора Лъчезар Диков

И СЕГА към заглавието. Какво се опитва да каже Лимона, питате се сигурно. Отговарям веднага: отборът ни при най-малките – 12-годишните, буквално прегази баскетболното джудже „Локомотив“ (Горна Оряховица) с изразителното 78:14 и някогашната сила в баскетбола „Дунав 2007“ (Русе) с 54:42. Два мача, две победи – това е много и ако така продължат със следващите противници, ще е повече от много. Но при 14-годишните – от два мача една победа срещу нищо незначещия „Раковски“ (Севлиево), макар и с внушителната разлика 75:20, и една загуба от доскорошните ни клиенти „Спартак“ (Плевен), и то с обиден резултат 38:69, е твърде малко.

Отборът на „Чавдар“ (Троян), 14-годишни

НЯМА да се впускам в разбор на представянето на подрастващите в самото начало на първенствата, защото предстоят много мачове и пластовете могат да се разместят. Но за разлика от един родител и приятел, който ме уверява, че при децата ще мачкаме наред и ще бъдем в челната тройка в страната, аз, опирайки се на баскетболния си опит, съм много, много по-малко убеден в това. Изглежда и треньорът ни е на същото мнение, защото на молбата ми да отличи някой или някои от момчетата, ми написа дословно следното: „Няма кого да отлича!“.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

Бел. авт. Помествам актуалните снимки на двата представителни отбора на БК „Чавдар“ при подрастващите – 12- и 14-годишни, изпратени ми от треньора Лъчезар Диков.


Още по темата
 
Сезон 2020/21 г.:
 
Сезон 2019/20 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |