Срещата за Троянския проход се отлага

* Причината – заболяване и поставяне под карантина на някои от възловите участници; срещата се състои в подходящо време, а от Община Троян ще информират за новата дата

Заради короната

ИНИЦИИРАНАТА от кмета на Троян Донка Михайлова среща на високо равнище за търсене на алтернативи за целогодишно отваряне/проходимост на Троянския проход (Беклемето) се отлага, съобщиха от общинската администрация. Срещата – която трябваше да се проведе в сряда, 28 октомври и в която бе заявено участието на регионалния зам.-министър Николай Нанков, шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски, областните управители на Пловдив, Плевен и Ловеч д-р Дани Каназирева, Мирослав Петров и Ваня Събчева, кметовете на Плевен, Ловеч и Карлово Георг Спартански, Корнелия Маринова и д-р Емил Кабаиванов – не може да се състои поради заболяване и поставяне под карантина на някои от основните участници. Но отлагането не означава отказ от срещата – тя ще се състои в подходящо време, като от общинската администрация в Троян ще информират за новата дата.

ЕТО И НЯКОИ от основанията за търсене на решение за целогодишното отваряне на Троянския проход: ще допринесе за редица вторични ефекти от изграждането на магистрала „Хемус“ в доста секторни сфери; ще намали времето за пътуване до областните градове от двете страни на Балкана; сегашното затваряне на прохода между 3 и 6 месеца през годината силно затруднява бизнеса и гражданите и причинява значителни финансови загуби на определени фирми; ще се постигне бърза връзка между магистралите „Тракия“ и „Хемус“, което ще подобри стандарта на живот в районите от двете страни на Балкана – ще намали транспортните разходи за доставка на стоки, ще гарантира по-комфортно пътуване, ще засили обмена на стоки и хора и т. н.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ от Община Троян припомнят, че идеята за решение на проблема с Троянския проход беше подкрепена от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, регионалния зам.-министър Николай Нанков и министрите на финансите и МВР при посещението им в Троян през месец юни тази година (виж „Бойко с отбор министри дойде в Троян“ – бел. ред.).


Т21, по информация от Община Троян

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |