Започва пробиването на Троянския проход

* Разчистването на пътното платно от огромните снегонавявания се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н., информираха от АПИ
Добрата новина
Разчистването на Троянския проход започна
ЗАПОЧНА разчистването на Троянския проход (Беклемето), съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) в понеделник, 18 февруари. Целта е отваряне на прохода и поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок и в зависимост от метеорологичните условия. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите поради силния вятър, снеговалежите и образуването на преспи, стигащи на места до 3-4 метра. Разчистването на пътното платно от огромните снегонавявания се извършва от специализирани машини - роторен снегорин, грейдери, багери и т. н.

В събота, 16 февруари, шефът на АПИ Георги Терзийски направи оглед на място
С ПУСКАНЕТО на движението през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България, коментират от агенцията. Припомняме, че от 30 януари шеф на АПИ стана землякът Георги Терзийски, дотогава областен управител на област Ловеч. Научихме, че в събота г-н Терзийски лично е направил оглед на най-невралгичните участъци под билото на Беклемето.

Т21, по информация от пресцентъра на АПИ

Още по темата:

3 коментара:

Марин Платников каза...

Грабващо заглавие!!! Направо ме отнесе, помислих че ТунелЪТ под БалканЪТ са почнали да пробиват... :))))

troyan21 каза...

:))) Дано и това, Морски! А дано...

kiril каза...

Голяма новина ,че АПИ е почнала да си върши работата.
А онзи "герой" който продава онези китайски боклуци защо не го изчисти ХА ХА

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |