„Чавдар“ с драматична победа в Габрово – 72:71

      * С победен кош в последната секунда Илиян Павлов се превърна в герой на мача; Камен Пенчев отново най-добър* Треньорът Диков: „Въпреки че победихме, не трябва да се лъжем, не играем добре“

Стефан Генков
  Баскетбол, Сезон 2020/21

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

„ЧАВДАР“ (Троян) записа третата си победа в  ББЛ, регион Център при гостуването си на „Чардафон Орловец“ в Габрово (8 ноември, неделя), като до сега има и една загуба. Мачът започна  при поделено надмощие за двата отбора – в първите минути нашите излязоха напред с 5 точки, но постепенно домакините с активна преса по целия терен изравниха и пак частта завърши в наша полза, 21:20. Втората и третата част премина под диктовката на габровци и четвъртините завършиха съответно 23:15 и 14:11 за „Чардафон Орловец“. 

Героят на мача в Габрово – Илиян Павлов

ОСЕМ минути преди края на мача „Чавдар“ губеше с 57:47 и тогава стана страхотен обрат, подпомогнат донякъде от нелогичната тактика на домакините, които се отказаха от агресивната игра в защита и от бързата атака, а почнаха постепенни нападения и сякаш искаха да пазят резултата. Това помогна на опитните Камен Пенчев (22 точки, 8 борби - отново най-добър от нашите), Александър Кръстев (с дабъл-дабъл, 19 т., 13 борби), Габриел Йонков (15 т., 7 борби) да обърнат резултата, а няколко стотни преди сирената Илиян Павлов (10 т., 3 борби) спечели борбата под коша след несполучлив наказателен удар на Камен Пенчев и донесе победата с 72:71, превръщайки се в герой на мача.

ГЛЕДАХ онлайн целия двубой и с две думи - не останах удовлетворен от играта и на двата отбора, бих я класифицирал като посредствена. Единственото хубаво нещо беше крайният изход.

*** 

ПРЕДНИЯ ден (7 ноември, събота) и момчетата до 16 години на „Чавдар“, играещи в Югоизточната Елитна група, се поздравиха с убедителна победа над „Черноморец“ (Бургас) – 108:46. В другия двубой от групата „Академик Бултекс“ (Пловдив) записа втора победа над „Делфин“ (Бургас) и вече има две победи, а „Чавдар“ и „Делфин“ са с по една победа и една загуба, докато „Черноморец“ е без победа. Развоят на събитията в групата ще бъде много интересен, защото и трите първи отбора са много равностойни, а аз определено считам, че „Чавдар“ е най-добрият, стига всички да са в строя за предстоящите двубои.

***

Лъчезар Диков

НЕПОСРЕДСТВЕНО след мача на мъжете в Габрово поздравих треньора Лъчезар Диков за победата, както и за тази на момчетата ни в Троян и му зададох няколко кратки въпроса, на които той отговори, шофирайки на път за Ботевград.

– Каква е оценката ти за играта на отбора ни?
– Въпреки че победихме, не трябва да се лъжем, не играем добре. Спечелихме донякъде с голям късмет. Но при тези обстоятелства, при този тренировъчен процес – това е!

– Кого би отличил?
– Естествено, на първо място Камен, след това Сашо, Габриел и, разбира се, Илиян за важния кош, донесъл победата. Другите също се стараха...

– А лидерът ни Ивко Ивков, вече втори мач не играе, защо?
– Той има лични проблеми, които на този етап не му позволяват да пътува.

– Какво друго би казал на почитателите на баскетбола в Троян?
– Да са здрави и дано отшуми тази пандемия, за да се виждаме в залата и заедно да се радваме на бъдещите победи на „Чавдар“.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол


Още по темата
 
Сезон 2020/21 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |