„Чавдар“ обърна „локомотивите“, „Троян Волей“ загуби в Ловеч

  * „Троян Волей“ – трудно ще е в първенството, но това е правата линия, притеснява единствено липсата на ръстови играчи * „Чавдар“ се укрепи на второто място в групата, предстои дербито с „Бавни и яростни“

Стефан Генков
  Баскетбол & Волейбол, Сезон 2020/21

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ВОЛЕЙБОЛ

В СЪБОТА, 21 ноември, както информирах в предишния брой на вестника, мъжкият тим на „Троян Волей“ гостува на „Осъм“ в Ловеч за първия си мач от новия сезон на НВЛ (Националната волейболна лига) - третото ниво в българския волейбол. Мачът наблюдавах онлайн, а през целия първи гейм играта беше равностойна, нашите дори водеха с 23:21, но необясним срив в края им коства гейма – 25:23 за ловчалии. Вторият и третият гейм протекоха при явна доминация на опитния тим на домакините, за да се стигне до крайното - 3:0 гейма за ловчалии.

ПО МОЯ информация отборът на ВК „Осъм“, макар и по-късно основан от троянския, е заложил на опитни легионери и малък брой местни момчета. За разлика от тяхната философия за развитие на волейбола, нашият клуб разчита главно на местни троянски сили и само на двама „чужденци“ от други градове. Трудно ще е в първенството, но това е правата линия. Притеснява ме само фактът, че селекцията ни е твърде оскъдна откъм високи играчи, а – това съм го подчертавал неведнъж – и волейболът, и баскетболът са спортове за високоръстови състезатели. Колкото по-рано един амбициозен треньор го разбере, толкова по-рано ще се радва на успехи. Дано при прекадетите селекцията е на ниво .

НА 28 НОЕМВРИ в Троян (зала „Чавдар“) ще се играе вторият мач на „Троян Волей“ – с отбора на „Изгрев“ (Ябланица). Срещата ще се предава онлайн и който желае да я гледа, да се обърне за повече информация към ВК „Троян Волей“.

БАСКЕТБОЛ

В НЕДЕЛЯ, 22 ноември, мъжкият отбор на БК „Чавдар“ (Троян), участник в Регион Център на ББЛ, бе домакин на аутсайдера „Локомотив“ (Горна Оряховица). Очакваше се рутинна победа за троянци, които в този двубой за първи път от осем години насам бяха в изцяло троянски състав. 

БЕЗ „легионерите“ Ивко Ивков и Александър Кръстев нашите започнаха сковано и без самочувствие, което позволи на гостите да спечелят първата част с 25:17. През втората четвъртина нещата се пооправиха, Камен Пенчев пое отговорността върху плещите си и частта бе спечелена – 20:17 за нашите, но полувремето бе за „Локомотив“, 42:37. През третата четвъртина троянци натиснаха още малко газта и отново я спечелиха – 24:2. В последната част „Чавдар“ вече караше на  пета скорост, докато за „Локомотив“ въглищата свършиха и той почти спря да се движи, а накрая направо дерайлира – 30:14 за троянци и убедителна крайна победа с 91:77.

С НЯКОЛКО думи да анализираме мача. Първо, тъжна картина представлява празната зала - няма го оня заряд от клокочещата публика, овациите, свирканията, окуражителните викове, даващи на състезателите допълнителна енергия. Ръкоплясканията и поощренията от съотборниците на резервната скамейка не могат да заменят стимула, идващ от трибуните. Не знам докога ще продължи този пусти коронавирус, но явно е, че бавно и мъчително убива спорта. Второ, не знам поради липсата на публика или поради слаба подготовка, но и двата отбора демонстрираха посредствен баскетбол, с много грешки, със слаба стрелба, липса на импровизации и само по-голямата амбиция и желание, демонстрирано от нашите, им осигури победата. Трето, всичко е добре, когато свършва добре. А най-хубавото е, че когато в последната четвъртина отборът ни заигра като отбор и всички на игрището поеха отговорност, резултатът се получи.

Габриел Йонков със силен мач срещу „Локомотив“
ИГРАЧИТЕ. Повече от 32 минути Камен Пенчев (42 точки и 7 борби) играеше с топката, а останалите подаваха или гледаха, и резултатът вървеше точка за точка. Когато заиграхме като отбор, нещата се получиха и дойде победата. Развихри се и Габриел Йонков (19 т.), силни минути и важни кошове вкараха най-малките Георги Бойнов, Ивайло Димитров и особено Тервел Бажанов (с решителни точки от игра и при изпълнение на наказателни удари в последните минути на мача). От противниковия отбор единствен на висота беше Радостин Папазов, реализирал 36 точки, който подобно на Камен Пенчев играеше непрекъснато с топката и двамата се надиграваха, но в крайна сметка единоборството и мача спечели нашето момче.

С ТАЗИ победа „Чавдар“ се укрепи на второто място в групата след безспорния лидер „Бавни и яростни“ (Плевен), набили в този кръг „Чардафон Орловец“ (Габрово) с категоричното 85:47. На 29 ноември в Троян е дербито на следващия кръг – „Чавдар“ посреща „Бавни и яростни“.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол


Още по темата
 
Сезон 2020/21 г.:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |