Юбилейна изложба на големия троянски майстор Иван Шошков

Автопортрет, худ. Иван Шошков

* Ще бъдат показани над 100 платна, някои – за първи път; откриването – 26 ноември, галерия „Серякова къща“, 17:00

Предстоящо

НА РОЖДЕНИЯ ден на големия троянски художник Иван Шошков – 26 ноември, в галерия „Серякова къща” ще бъде открита изложба с негови творби, посветена на 110-годишнината от рождението. Ще бъдат показани над 100 платна, някои от тях – за пръв път.

ИВАН ШОШКОВ е роден в Троян през 1910 г. и умира от туберкулоза едва 36-годишен (1946 г.). Оставя изключително богато творчество, голяма част от което днес е собственост на  Музея на занаятите - Троян. Изследователите твърдят, че Шошков е сред първенците в националната българска живопис.

Без заглавие, худ. Иван Шошков

ЗА АВТОРА и творчеството му на откриването (което ще е на открито пред галерията, от 17:00 ч.) ще говори Иво Милев, завеждащ изложбената и експозиционната дейност в Националната художествена галерия - София. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Троян и частен спонсор и има за цел да отдаде значимото на този изключителен троянски творец. Посетителите ще могат да я разгледат до 31 декември.

Галерия „Серякова къща”

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |