Три години съм ощетяван с по 200 лв. на месец

* Цочо Владов Цочев: „Г-жо Министър, моля да вземете отношение по моя казус и да помогнете за справедливото му разрешаване. Тоест – да се установи как се е случило това намаляване на пенсията ми и да се възстанови пълният й размер“

Читателите ни пишат Жалба

Никой не ми вярва, дори най-близките, но истината е една и ще направя всичко възможно, за да я докажа и поправя несправедливостта. Това бе неизменното твърдение на 84-годишния ни съгражданин Цочо Владов Цочев, живеещ в с. Калейца, при няколкото ни срещи по негова инициатива. Сподели също, че се е обърнал към адвокат, сезирал е и полицията и прокуратурата, но безрезултатно. Последната му надежда е писмото до социалния министър, изпратено и до вестника ни, което ще прочетете по-долу. Бай Цочо обясни, че изненадващо преди три години пенсията му била орязана с 200 лв. и оттогава до днес е ощетен с хиляди левове, а промяната незнайно как била въведена и в електронната система за пенсиите. Много болка, до сълзи, имаше в думите на възрастния мъж. Дали е възможно да е прав? Трудно е да се каже, но не е невъзможно да е, знаем как е у нас.

Т21

До: министър Деница Сачева,
Министерство на труда и социалната политика, София
Копие: вестник „Троян 21“

Г-ЖО МИНИСТЪР, аз съм пенсионер от 1996 г. През месец октомври 2017 г. отидох да си взема пенсията в Пощата в с. Калейца и тя беше в размер на 608 лв. и 98 стотинки. Че е така, има разписка в Пощата в с. Калейца.

НА СЛЕДВАЩИЯ
месец, когато пак отидох да си взема пенсията, служителката в Пощата г-ца Иванова ми каза, че сумата вече е 408 лв. и 98 стотинки или с 200 лв. по-малко. И оттогава досега, вече три години, пенсията ми е 408 лв. и 98 стотинки и съм ощетяван с по 200 лв. на месец. В момента получавам пенсията си в клона на Пощенска банка в Троян.

Г-ЖО МИНИСТЪР, моля да вземете отношение по моя казус и да помогнете за справедливото му разрешаване. Тоест – да се установи как се е случило това намаляване на пенсията ми с 200 лв. и да се възстанови пълният й размер от 608 лв. и 98 стотинки. Както и да ми се възстанови финансовата щета за изминалите три години, възлизаща на около 7000 лв.

11 ноември 2020 г., с. Калейца, община Троян

С уважение: Цочо Владов Цочев

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |