Пирамида с пречупен връх не е пирамида

* Мъжките отбори по баскетбол и волейбол на Троян отново губят, юношеските формации – с гръмки победи

Стефан Генков

Баскетбол & Волейбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
 

В ПРЕДИШНИЯ брой на вестника по ред причини не излязох с материал в спортната си рубрика и сега ще компенсирам с повече информация за хода на първенствата по баскетбол и волейбол. Следвам хронологията на проявите.

БАСКЕТБОЛ

МИНАЛАТА събота (13 февруари) юношите на „Чавдар“ до 16 години, участници в А Елитна група - Югоизточен регион спечелиха авторитетни победи над „Делфин“ и „Черноморец“ в Бургас и се изкачиха на първо място в групата. След изиграване на отложения мач срещу „Академик“ (Пловдив) в Троян, убеден съм, ще завършат този етап от първенството като лидери. Винаги съм подчертавал потенциала на този отбор и не трябва да се изпуска възможността с него тази година да се постигне нещо повече от шестите места, достигани от троянския юношески баскетбол досега. Следя подробно проявите и на другите отбори в страната, има и по-силни състави от нашия, но при добра подготовка сме готови за медал. Няма да отделям време за представянето на отборите до 19, 14 и 12 години, за които не получавам информация от клуба (за разлика от волейболния клуб), надявам се по-късно да ви запозная и с техните изяви.

16-годишните на БК „Чавдар“ (Троян) бият здраво, в средата – треньорът Лъчо Диков

СЕГА за мъжкия отбор - нашата радост, нашата болка? За жалост сбъдват се предупрежденията ми от години, че „златният“ период на възход с присъствието на десетки легионери един ден ще секне и ще започнем от нулата. Последният легионер - Александър Кръстев, изигра последния си мач за Троян при загубата от аутсайдера „Чардафон“ (Габрово) и се прибра в родното си гнездо в Плевен, където вече защитава цветовете на „Бавни и яростни“.  Мъжкият отбор на „Чавдар“ в момента е меко казано безперспективно комплектован; пример - последният мач: Камен Пенчев и Габриел Йонков - 21 годишни, останали единствени от поколението преди 5 години, класирало Троян на шесто място в България, Кристиян Славков, Ивайло Димитров и Йордан Кънчев - 17 годишни, и Тервел Бажанов и Христо Маринов - 16 годишни. Въпросът е, като ще е троянски отбор, защо не е от 19-21-годишните, които би трябвало да доминират над юношеските формации на бъдещите ни противници „Ямбол“ и „Берое“, както и в мача с „Академик“, игран в неделя (21 февруари) и загубен с 56:84. Или мъжкият отбор да е изцяло от юношите до 16 години, и макар и да пада не с 30, а с 50 точки, тези загуби ще акумулират игрови опит, нужен за атака на медал от републиканско първенство.

ПОДРОБНО
за мача срещу „Академик“ (Пловдив). Поведохме с 5:0 и дотам. Същият модел на игра както в предишните пет загубени мача в Регион Център – трима подават топката и припкат напред-назад, а двама играят с нея (батковците Камен Пенчев и Габриел Йонков). И треньор хванат от улицата за броени минути ще схване как да се противодейства на тази стратегия. Двамата играха над 80% от игровото време с топката, реализираха, Габриел - 24 точки, Камен - 13, а останалите шестима появили се на терена – общо 19 точки, 9 от тях за Кристиян Славков. А за 13-те си точки лидерът ни Камен Пенчев допусна и 13 грешки, а това са предполагаеми 26 точки за противника. Както вече информирах, първенството продължава в обединената група Център - Юг. Първият ни мач с „Ямбол“ бе отложен, сега предстои мач с „Берое 2“ в Стара Загора.

ВОЛЕЙБОЛ

В СЪБОТА (20 февруари) и мъжкият отбор на „Троян Волей“, воден от легендата Христо Илиев, загуби поредния си мач при гостуването на „Изгрев“ в Ябланица с 3-0. Но за разлика от баскетболния ни тим, тук нещата стоят по-оправдано, треньорът прави жертвоприношение с тези загуби за голямата цел да се обиграват юношите за един боеспособен бъдещ мъжки отбор. Адмирации за него и стратегията за развитие на най-младия троянски клуб. А че екипът от млади и амбициозни ръководители и треньори върви по правия път, макар и още да е много рано за успехите, се подплатява с видим напредък.

Юношите на „Троян Волей“ уверено вървят нагоре, вляво – треньорът Анатоли Пенев
Най-добрите в мача с „Осъм“ – Младен Горалов и Стефан Плачков

ЮНОШИТЕ на „Троян Волей“ отново разбиха фламингите от „Осъм“ (Ловеч) в собствената им зала с 3-0 гейма (25:7, 25:17 и 25:18). Така отборът ни събра 8 точки и е на крачка от класиране във финалната четворка на региона. Решителен е домакинският мач срещу „Тетевен Волей“ следващата неделя. Гледал съм всичките мачове на нашите на линка, предоставен ми с любезното съдействие на ръководството на клуба и съм убеден, че момчетата са напълно способни да постигнат победата. Разговарях и с треньора на юношите ни Анатоли Пенев след успеха в Ловеч, той също е оптимист. А за последния мач отличи Стефан Плачков, капитана Младен Горалов и младия талант от прекадетите Петьо Иванов.

***

ЗАВЪРШВАЙКИ, искам да благодаря на ръководството на „Троян Волей“ за пълната информация, която изпращат на нашата медия чрез мен и същевременно недоумението си от враждебното отношение от страна на баскетболния клуб, от което губят и баскетболните фенове. 

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |