Годината започна със загуба

* Чичковците от „Бавни и яростни“ (Плевен) опердашиха младоците на „Чавдар“ (Троян) с 84:57 * Отлично включване за нашите на 16-годишния Кристиян Славков

Стефан Генков

Баскетбол, Сезон 2020/21

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ГОЛЕМИ бяха очакванията на троянските приятели на баскетбола, че мъжкият ни баскетболен отбор, съставен от местни кадри на БК „Чавдар“, ще е оправдае осемгодишния труд на ботевградския треньор Лъчезар Диков; и ще постига резултатите от годините, в които преобладаващата част от отбора бяха легионери. Засега обаче очакванията се отлагат още във времето.

СЕЗОНЪТ в така наречената Българска баскетболна лига (ББЛ, втория ешелон на българския баскетбол), регион Център, събрал едва четири отбора, започна успешно за нашия „Чавдар“ (Троян), който завъри 2020 г. с по две победи над „Чардафон Орловец“ (Габрово) и „Локомотив“ (Горна Оряховица), а загуби от „Бавни и яростни“ (Плевен). Да напомня, че тогава в състава беше Ивко Ивков от шампионския отбор на „Балкан“ (Ботевград) и Александър Кръстев от „Черно море“ (Варна). Но първият вече е в „Спартак“ (Плевен) и се включи успешно в двата победни мача на отбора, а вторият прекара коронавирус и участва в двубоя срещу съгражданите си от Плевен.

ПЪРВИЯТ ни мач за годината бе срещу „Бавни и яростни“ и се игра в Габрово, наблюдавах го по спортния канал B1B Action TV, една от придобивките за любителите на баскетбола и известна компенсация срещу забраната за посещения на спортни мероприятия. Мачът започна равностойно в първите минути и се създаде впечатлението за голяма оспорваност. Първата част завърши при минимална преднина за плевенчани  – 23:20, като останаха надеждите за успех на нашите в оставащите три четвъртини.

16-годишният Кристиян Славков

ЗА ЖАЛОСТ втората третина беше кошмарна за троянските момчета – 27:6,  и нито прекъсванията от треньора ни, нито указанията и чертането на схеми по дъската (направо недоумявам каква схема може да се чертае и показва на някой, на когото му липсват елементарни технически умения; или пък указанията, които се дават, са толкова погрешни, че резултатът на терена е печален). Играеше се толкова еднообразно, с пробиви на ниските играчи под коша и попадане под чадърите на опитните плевенчани, и в резултат загуба на топката без реална заплаха за противника. В същото време най-високият играч в групата - центърът ни Кръстев, се въртеше в периферията вън от наказателното поле и правеше заслони, вместо да играе в близост до коша. И това ако е тактика - здраве му кажи! В същото време чичковците от „Бавни и яростни“ играеха ефективно и икономично – с малко дрибъл, повече пасове, импровизации и радваща окото резултатност от всяка позиция. Третата част протече  също с пълно превъзходство на противника, като на моменти разликата надхвърляше 30-те точки – 23:15. Последната заключителна четвърт „Чавдар“ спечели с 16:11 , но мачът отдавна бе привършил, краен резултат – 84:57 за плевенчани.

РЕАЛИЗАТОРИТЕ за „Чавдар“: Камен Пенчев (14 т.), Габриел Йонков (13 т.), Александър Кръстев (11 т.), 16-годишният Кристиян Славков, направил отлично включване в мъжкия ни тим (10 т.), Славян Лишев (4 т.), Георги Ненов (3 т.), Тервел Бажанов (2 т.). Участие, но без точков актив, записаха Илиян Павлов, Пламен Гурлевски и Ивайло Димитров. За плевенчани Максим Генов наниза 28 точки.

В ДРУГИЯ мач от групата „Локомотив“ (Горна Оряховица) победи домакините от „Чардафон Орловец“ (Габрово) с 61:54. Така след шестия кръг „Бавни и яростни“ имат 6 победи, „Чавдар“ е с  4 победи и 2 загуби, а „Локомотив“ и „Чардафон Орловец“ са с по 1 победа и 5 загуби. Следващия кръг е на 17 януари в Плевен: „Чардафон Орловец“ – „Бавни и яростни“ (от 16:00 ч.) и „Чавдар“ – „Локомотив“ (от 18:00 ч.). Успех на нашите момчетата!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

Още по темата
Сезон 2020/21 г.

2 коментара:

r3d33ms каза...

Тервел Бажанов 2 точки,после участие без точки пак Тервел Бажанов ...

Unknown каза...

Не знам какво се очаква от отбор съставен от малки момчета, а по-големите въобще и не тренират баскетбол

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |