„Сбиротак на един лутаняк“ в Серяковата къща

* Представени са 40-годишните експерименти и творчески лутания на плевенския художник Константин Бурдиняшки; начало – 14 януари, откриването виртуално

Константин Бурдиняшки

Предстоящо

ПЪРВАТА изложба в троянската галерия „Серякова къща“ за 2021 г. се открива на 14 януари, четвъртък, озаглавена е „Сбиротак на един лутаняк“. Което подсказва същността й – „сбиротак“ от дългогодишните екперименти и творчески лутания на автора, плевенския художник и троянски възпитаник (завършил е троянското СХУПИ, сега НУПИ „Проф. Венко Колев“, през 1982 г.) Константин Бурдиняшки.

ПОКАЗАНОТО в изложба обхваща период от над 40 години – различни цикли и различна стилистика: арт инсталации, колажи, акварели, трансформиращи се картини. Факт е и тематичната пъстрота – засегнати са политически теми, екология, секс, любов, вяра.

„РАЗНООБРАЗИЕТО ви е гарантирано!“, обобщават и обещават организаторите от Серяковата къща. Като подчертават, че заради противоепидемичните мерки вернисаж (официално откриване) няма да има; за сметка на това ще се състои видеопредставяне на изложбата в интернет (сайта и фейсбук страницата на галерията) и на монитор в изложбените зали. „Сбиротак на един лутаняк“ ще можете да видите до 11 февруари.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“ 

Начало


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |