Волейболистите ни с нелепа загуба, на баскетболния фронт - тихо

* Юношите старша на „Троян Волей“ водеха с 2:0, но паднаха с 2:3 при гостуването си в Тетевен * На треньора на „Чавдар“ Лъчо Диков ще му трябва вълшебно килимче * За пръв път от 40 години – троянски юноша в националния, Пламен Гурлевски

Стефан Генков

Баскетбол & Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ВОЛЕЙБОЛ

СЛЕД категоричната победа над „Осъм“ (Ловеч) с 3-0 в първия кръг, юношите старша възраст на нашия „Троян Волей“ гостуваха в неделя, 7 февруари, на дългогодишния участник в първенствата на българския волейбол - отбора на „Тетевен Волей“ (Тетевен). Без притеснение и със самочувствие нашите момчета взеха първите два гейма на изненаданите домакини – 25:20 и 25:22. Но постепенно опитните тетевенци се окопитиха от първоначалния шок и поеха инициативата, печелейки следващите два гейма - 25:21 и 25:20, и пратиха мача в тайбрек. Тук опитът надделя и победа за „Тетевен Волей“ с 15:9 и краен резултат 3-2 гейма. Следващата неделя юношите ни приемат отбора на „Ботев“ (Луковит), а в събота е регионалното дерби при мъжете „Троян Волей“ - „Осъм“ (Ловеч). 

БАСКЕТБОЛ

КАКТО ви информирах в предишната публикация, първият етап в регион Център завърши миналата неделя (31 януари) и съгласно програмата на БФБ, след изиграване на последните мачове в регион Юг, втората фаза продължава със съвместното участие на двата региона - общо 9 отбора. Мачовете ще се играят както и до сега - по два мача с разменено домакинство. Ще бъдат зачетени резултатите от досега изиграните мачове и отборите от един регион повече няма да играят помежду си. С две думи – във втория етап „Чавдар“ (Троян) ще се срещне по два пъти с „Тунджа“ (Ямбол), „Берое“ (Стара Загора), „Академик Бултекс“ (Пловдив), „Несебър“ (Несебър) и „Перущица“ (Перущица). Първият мач на нашите е на 14 февруари с „Тунджа“ в Перущица.

И ТУК следва нещо много интересно и необяснимо и за мен като баскетболен специалист е неясно как ще се случи!? Ето програмата: събота (13 февруари, 13:00 ч.) в Бургас играят „Делфин“ срещу „Чавдар“ при юношите до 16 години, треньор на нашите е Лъчезар Диков; неделя (14 февруари, 10:00 ч.) в Плевен е мачът „Чавдар“ - „Етър“ при юношите до 14 години, треньор Лъчезар Диков; същата неделя (14 февруари, 14:30 ч.) в Плевен „Чавдар“ среща „Шампион“  при юношите до 14 години, треньор Лъчезар Диков; пак тази неделя (14 февруари, 10:45 ч.) в Бургас е срещата „Черноморец“ - „Чавдар“ при юношите до 16 години, треньор Лъчезар Диков; и отново в неделя (14 февруари, 18:00 ч.) в Перущица е мачът при мъжете „Тунджа“ - „Чавдар“, треньор Лъчезар Диков. Забелязахте, че в един и същ ден треньорът ни трябва да води мачове в три града - Плевен, Бургас и Перущица!? 

ПРЕДИ 2-3 години, когато отборът на „Чавдар“ бе съставен предимно от легионери (външни играчи) и „мачкаше“ поголовно по баскетболните терени, кръстих наставника на отбора ни Магьосника, заради изкусната му работа да води мачовете . Но в сегашната ситуация как ще се получи магията като Лъчо Диков-Магьосника е единственият треньор в клуба - той баща, той майка (защо е така е тема за друг разговор)? Ето сценарият: в събота е в Бургас свършва мачът, Магьосника яхва вълшебното килимче и ето го в Плевен за мача в неделя от 10:00 ч., ама в 10:45 ч. има и мач в Бургас!? Какво правим – прелитаме ту в Бургас, ту в Плевен, защото без треньор не може. И накрая, в 18:00 ч. долитаме до Перущица за мача на мъжете. Малко като в приказките излиза. Предстои развръзката.

Националът Пламен Гурлевски

НА ФОНА на този неразгадаем сценарий да съобщя една много радваща новина. За първи път от над 40 години троянски баскетболист е повикан в разширения национален отбор до 16-годишна възраст - Пламен Гурлевски. Адмирации за младия ни талант! Предстои ни домакински мач с отбора на „Академик Бултекс“, чийто треньор Йордан Иванов е треньор и на националната селекция до 16 години  – ще използвам случая да проведа разговор с него и ще ви информирам подробно какви са му впечатленията от Пламен, как се е представил и ще намери ли място сред 12-те избраници за Европейското първенство. Има качества момчето, стига да има желание да ги реализира.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

Още по темата
Сезон 2020/21 г.

2 коментара:

Unknown каза...

В разширения състав на Националния отбор бяха Камен Пенчев,а след него Тервел Божанов.

? каза...

Един е добре, трима-три пъти по-добре! Браво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |