„TSD Services“ с няколко сериозни отличия

* Троянската компания е в Топ 50 на най-добрите работодатели в ИТ бранша у нас * Герман Гачевски и Делян Мондешки – сред 20-те най-добри мениджъри за 2020 г.
Отличници
Герман Гачевски, Делян Мондешки

ТРОЯНСКАТА компания „TSD Services“ (ТСД Сървисис) влезе сред 50-те най-добри работодатели в ИТ сектора (информационните технологии) у нас за 2021 г. в авторитетната класация Career Show Index, обявена от „Форбс България“ на 3 януари. А основателят и президент на компанията Герман Гачевски и вицепрезидентът и оперативен директор Делян Мондешки получиха места в Топ 20 на най-добрите мениджъри на България в ИТ сектора за 2020 г. в друга престижна класация – на специализираната медия за новини от ИТ индустрията „DevStyler“. Двойното признание затвърждава нещо известно – че TSD (Троян) е сред лидерите у нас в този най-технологичен и сред най-перспективните индустриален бранш. Но доказва и друга важна истина – че в този бранш големите успехи могат да се постигнат и в малък град като Троян.

НАКРАТКО за двете класации. Career Show Index се базира не само на икономическите показатели на фирмите, но и на заявените от тях стратегии и проекти за ангажиране, развитие и грижа за служителите. Като точкуването е според представянето на компаниите в най-рейтинговите бизнес класации в страната за последните две години. Логично в челото са международни компании от нивото на SAP, Hewlett Packard Enterprise, Leanplum, VMware и др., но все по-осезаемо е присъствието на български компании като фактор на пазара на труда в ИТ сектора, сред които и TSD (Троян), заемаща 37-мо място в Топ 50. В класацията Топ 20 мениджъри в ИТ сектора у нас за 2020 г. на „DevStyler“ са били номинирани 213 души и от тях са избрани 20-те най-добри, сред които са Герман Гачевски и Делян Мондешки от TSD.

И НАКРАЯ, но не по важност, няколко думи за нашите отличници – TSD, Герман Гачевски и Делян Мондешки. Към момента екипът на TSD се състои от 55 служители, работещи в трите офиса на компанията – централния в Троян, София и Пловдив; по-голямата част от дейността, включително администрацията и всички останали вътрешни отдели, са концентрирани в Троян. От основаването си през 2007 г. TSD бележи все по-голям растеж, като за 2021 г. е планирала най-мащабната си стажантска програма до момента – с петима или шестима младежи (миналата година стажантите бяха четирима, а по-миналата – двама). Освен традиционната си стажантска програма в момента TSD набира специалисти за отворени позиции за програмисти поради нарастващите нужди на клиентите. Скоро ще има необходимост и от кадри за вътрешните отдели на фирмата (Администрация, Човешки ресурси, Финанси), което ще доведе до отваряне на нови възможности и работни места в града. В съвсем близко бъдеще около компанията се очакват още интересни новини и събития, например предстоящото излизане на пазара на софтуерна бизнес платформа, собствена разработка, коментираха от TSD.

ВОДЕЩАТА фигура на „TSD Services“ Герман Гачевски и неговият бизнес партньор Делян Мондешки са 38-годишни, съученици от троянското СУ „Св. Климент Охридски“. Герман завършва компютърни науки в Далас (САЩ) и две години работи като програмист в голяма щатска компания, но се връща да прави ИТ бизнес в родния Троян; за което, както сам споделя – не съжалява (виж „Герман Гачевски: Троян – не сбърках с този си избор“ – бел. ред.). Името на имащата вече 13-годишна история компания пък е абревиатура от Troyan Software Development (TSD).

Генадий Маринов


Още по темата:

1 Коментара:

Idi каза...

БРАВО!!!!
Много добър човек
Жалко , че в Троян са много малко такива работодатели

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |