Ден на отворените врати в „TSD Services“

* Ученици от двете големи средни училища в Троян гостуваха в офиса на компанията * Докосването до реалната работна среда в една българска ИТ фирма, работеща за международния пазар, разкри пред тях атрактивна перспектива за развитие, дори в неголям град като Троян
Икономика
Управителят на TSD Герман Гачевски (вляво) със своите гости от двете големи троянски училища
ТРОЯНСКАТА ИТ компания „TSD Services“ на 18 април отвори вратите на офиса си в Троян за ученици от двете големи средни училища в града (СУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“). Събитието бе продължение на инициативата, която компанията следва от няколко години насам – да допринася за образованието на бъдещите млади кадри на ИТ сектора, давайки им достъп до ценна информация в реална работна среда; и стимулирайки ги да се развиват в сферата, като не само изберат кариерно бъдеще в България, а един ден да се върнат в родния град и да бъдат важна част от неговата икономика.

ДЕНЯТ на отворените врати 2019 в „TSD Services“ бе насочен към ученици от 7-ми, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас, които имат интерес да продължат своето образование в ИТ специалност. Участниците бяха предварително селектирани от екипа на компанията чрез анкети, които учениците попълниха с цел да се отсеят само заинтересованите към сферата на информационните технологии, както и да могат да зададат своите конкретни въпроси към експерти в областта, на които по време на посещението да получат отговор.

„TSD SERVICES“ посрещна общо 20 ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“, придружени от свои преподаватели. А програмата на събитието бе следната. След като бяха приветствани от управителя на „TSD Services“ Герман Гачевски, на учениците беше представена презентация, водена от специалистката по човешките ресурси (HR) на компанията, която им даде полезна информация за неограничените възможности, предоставяни от ИТ сектора; тази информация може да служи за пътеводител на учениците по техния път към ИТ образование и кариера. Сред основните коментирани теми в презентацията бяха историята и дейността на „TSD Services“, ИТ индустрията в България, перспективите и предимствата в ИТ сектора, ИТ професиите в България, кариерни нива и йерархия, програмни езици и софтуерни технологии, необходими качества и умения в ИТ, образование и обучение, TSD стажантска програма, отворена дискусия с въпроси и отговори. За учениците бе особено интересно да научат тази ценна информация от първа ръка, както и да почерпят от опита на вече утвърдени специалисти в областта.

СЛЕД ПРЕЗЕНТАЦИЯТА младежите получиха възможността да разгледат офиса на компанията и да се запознаят отблизо с работната обстановка в различните отдели. И да научат любопитна информация за работния процес и ежедневните дейности, които извършват служителите, лично от тях, включително за предизвикателствата, пред които е изправен един ИТ специалист всеки ден и за приятната и забавна страна на работата в една ИТ компания.

ДЕНЯТ на отворените врати в „TSD Services“ завърши с много нови знания, положителни емоции и мотивация за бъдещите ИТ кадри. А докосването до реалната работна среда в една българска ИТ фирма, работеща за международния пазар, разкри пред тях атрактивна перспектива за развитие, дори и в неголям град като Троян.

Юлиана Михайлова, TSD Services, Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |