Новаков и Миховски се срещнаха с превозвачи в Троян и Ловеч

* Евродепутатът: „Вие сте построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави. Предлагате качествена услуга на по-ниска цена… Внесохме жалби срещу неправомерните глоби срещу български превозвачи във Франция“
Гореща тема
На срещата в Троян, отляво: председателят на ОбС - Троян инж. Петко Пенков, Андрей Новакав и инж. Иван Миховски, 22 април 2019 г.
„ВИЕ СТЕ построили по-добър бизнес модел от повечето европейски държави. Предлагате качествена услуга на по-ниска цена“, заяви Андрей Новаков на среща днес с превозвачи в Троян и Ловеч (22 април). Евродепутатът  бе в област Ловеч по покана на народния представител инж. Иван Миховски. Най-напред двамата проведоха работна среща с общинското ръководство на ГЕРБ в Троян и пред съпартийците си Новаков посочи акцентите в предизборната програма на ГЕРБ по темите, по които той е работил и досега в Европейския парламент (ЕП).

НА СРЕЩАТА с превозвачите Новаков коментира пакета „Мобилност“, който държа в напрежение българските фирми в бранша и нашите евродепутати до последния ден на Европейския парламент, когато се разбра, че окончателно решение се отлага за следващия мандат. „Това, което направихме с пакет „Мобилност“ е, че стигнахме до там, да бъдем на 2 гласа от неговото отхвърляне. Според мен при следващия ЕП ще се търси компромисно решение“, каза в Ловеч евродепутатът. Той подчерта още: „Внесохме жалби срещу неправомерните глоби срещу български превозвачи във Франция. Имаме статистика, че в ЕС липсват около половин милион паркинги“.

„ВАЖНО е вие да знаете, че никой няма право да ви глобява на база европейско законодателство, защото пакетът не е приет. Това, което се случва във Франция, са местни практики“, поясни още евродепутат и изрази очакване, че едва ли преди Нова година ще се приеме каквото и да е решение по пакета „Мобилност“. Има изисквания, които ни се налагат на европейско ниво и противоречат на нашето законодателство за командироването на шофьори в чужбина, коментираха превозвачите. Те бяха категорични, че следят всичко, което прави Андрей Новаков в защита на техните интереси и съхраняване на българския бизнес модел в бранша и подкрепят усилията му. „На ваше разположение съм. Не трябва да мълчите. Трябва да сигнализираме срещу всяка нередност, а ние затова сме в ЕП“, увери ги Новаков.

Т21, по информация на ГЕРБ - Ловеч

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |