„Ти Ес Ди Сървисис“ на 10 – честито!

* Основаната от Герман Гачевски ИТ фирма е базирана в Троян и успешно мери ръст не само с компаниите у нас, но и по света
Юбилейно
Тиймбилдинг на морския бряг, вее се и фирменото знаме
СЛЕД броени дни, на 20 юли 2017 г., троянската фирма „Ти Ес Ди Сървисис“ (TSD Services) ще отбележи своята 10-годишнина. Забележителната компютърна (ИТ) фирма, основана и базирана в Троян, която е сред водещите български компании в бранша и през 2016 г. спечели първо място в националната класация „Топ ИКТ (информационно-комуникационни технологии) работодател“, в раздела ИТ аутсорсинг услуги (най-общо – износ на компютърни услуги). Както става ясно, основната дейност на фирмата е свързана с аутсорсинга на ИТ услуги или казано по друг начин – служителите й работят като програмисти, софтуерни аналитици и инженери за клиенти извън България; през последните 3 години „Ти Ес Ди Сървисис“ развива и собствена продуктова линия под бранда „MaxPack“.

Герман Гачевски
КАЗВАМЕ „забележителна“ неслучайно. Най-напред – защото една водеща българска компания в най-технологичния и конкурентен сектор на икономиката е базирана в Троян и успешно мери ръст не само с компаниите в големите български градове, но и по света, дава продукт на световно ниво и прави бизнес на световно ниво тук, в малкия град; нещо повече – след дъщерния си офис в столицата София, работещ от няколко години, през миналата година „Ти Ес Ди Сървисис“ откри свой офис във втория по големина български град Пловдив. И още – защото основателят, собственик и управител на фирмата, 34-годишният ни съгражданин Герман Гачевски, се връща от САЩ, където завършва университета в Далас (Тексас) и работи в голяма американска компания, за да прави ИТ бизнес в родния Троян; и доказва и продължава да доказва, че това не е лош избор, напротив. Да кажем и за името „TSD Services“ – в интервю за Т21 в края на миналата година г-н Гачевски обясни, че TSD е абревиатура от Troyan Software Development, т. е. коренът е троянски; троянец е и ръководителят на софийския офис на фирмата Делян Мондешки, приятел на Герман от ученическите години.

Поглед към софийския офис на „Ти Ес Ди Сървисис“
„ТИ ЕС ДИ СЪРВИСИС“ стартира през 2007 г. с екип от двама души, а днес екипът й е над 50 служители в трите офиса на фирмата – Троян, София и Пловдив, средната възраст е около 30 години. Тя е сред бързо развиващите се компании на българския ИТ пазар. Работи изцяло за чуждестранни клиенти от различни бизнес сфери (финансова, застрахователна, юридическа и т. н.), от няколко години, както споменахме, има и своя собствена линия софтуерни приложения. Сред предимствата й е, че предлага възможност за млади хора да започнат работа без никакъв предишен опит и образование в сферата, да се обучат и да изградят кариера, работейки за международни клиенти; примерите в тази посока са проектът „TSD Boot Camp", чрез който фирмата моделира млади ИТ ресурси, стипендиите за завършващи ученици от местните училища, проектът „Работилници“, който запознава младежите със същността на ИТ сферата, стажантската програма и други практики и инициативи.

Кът за релакс в троянския офис на „Ти Ес Ди Сървисис“
И ОЩЕ НЕЩО – компанията използва модерни мениджърски практики, в същината на които е, че мнението на служителите се чува и взима под внимание, работи се екипно, а не на базата на еднолични управленски решения, често лишени от здрава логика, както е в други фирми в Троян и страната.

ДРУГ ВАЖЕН момент е социалната ангажираност на фирмата. Какво е новото в тази насока ни разказа служителят в троянския офис на „Ти Ес Ди Сървисис“ Пламен Добрев. Редовно се правят срещи с ученици от местните училища за популяризиране на ИТ сферата и възможностите, тя предлага.

Ученици от Плевен на посещение в „Ти Ес Ди Сървисис“, Троян, 2017 г.
ПРЕЗ ТАЗИ година са осъществени четири срещи с ученици от различни училища – през м. май гостували четвъртокласниците от СУ „Иван Вазов“ (Плевен), изучаващи информационни технологии, след тях на посещение идват ученици от 8.-11. клас на троянското СУ „Васил Левски“, през същия месец служители на фирмата изнасят мотивационно-информационна лекция за ИТ сферата пред учениците от 8. клас, профил „Информатика с интензивно изучаване на английски език“, на СУ „Климент Охридски“ (Троян), седмица по-рано в софийския офис на фирмата посрещат ученици от 79-то СУ „Индира Ганди“ в жк „Люлин“. Фирмата се интересува и от развитието на местния спорт, като вече трета година спонсорира аматьорския баскетболен отбор към БК „Чавдар“, помага и на другите формации на клуба.

Шефът в действие
ЩЕ ЗАВЪРШИМ юбилейната статия с един цитат от споменатото ни интервю с Герман Гачевски: „Ти Ес Ди Сървисис“ е базирана в Троян, централата на фирмата ни е тук, плащаме данъците си и всичко останало в Троян. Не е тайна, че в нашата сфера заплатите са сравнително добри, няма сива част. И гаранцията, че това дружество ще продължи да е базирано в Троян, са хората“. И от нас – честит първи сериозен юбилей!

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво. Продължавайте да се развивате.

Мими Петкова каза...

Адмирации мили момчета и момичета! Продължавайте все напред и нагоре! Нашата Родина се нуждае от вас!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |