Поздравления „на патерица“ и скъп дар за юбиляря ДГ „8 март“

* Кметът Михайлова: „Може ли да се подарява детска площадка за 70-годишнина? Може! Ако 70-годишнината е на ДГ „8 март”, а детската площадка е току-що спечелен и дълго чакан проект“
Подаръци
НАВЪРШИЛАТА през 2020-та своята 70-годишнина Детска градина „8 март“ – първата (отворила врати на 13 ноември 1950 г.) и най-любима детска градина в Троян, в която са тръгнали „на училище“ хиляди троянци, вече няколко поколения, от прабаби и прадядовци на достолепна възраст до сегашните компютърни малчугани, и се е превърнала в една от емблемите на нашия град – получи скъп подарък. 
Кметски поздравления и цветя за рожденика ДГ „8 март”, 11 февруари 2021 г.

НА 11 ФЕВРУАРИ кметът Донка Михайлова и ресорният й заместник Розалина Русенова гостуваха на рожденика, за да честитят „на патерица“ юбилея (официалното посещение бе забавено заради пандемията) и както си му е редът не дойдоха с празни ръце. ДГ „8 март“ получи нова аудиосистема, необходима за заниманията по музика и озвучаването на празниците в детската градина, и един… спечелен проект. Става дума за одобрения преди дни проект по програма „Красива България“ (бенефициент е Община Троян) за естетизиране и оптимизиране на дворното пространство на ДГ „8 март“ с изграждането на две нови детски площадки плюс т. нар. класна стая на открито. Проектът е на стойност 90,5 хил. лв., като „Красива България“ ще осигури безвъзмездно 40% от сумата, а останалите 60% са съфинансиране от общинския бюджет.

Дворът на детската градина сега

„МОЖЕ ли да се подарява детска площадка за 70-годишнина? Може! Ако 70-годишнината е на ДГ „8 март” - Троян, а детската площадка е току-що спечелен и дълго чакан проект за обновяване на дворното пространство. Честито на градината, в която преди години директор беше и майка ми, а аз бях възпитаник. Епидемичната обстановка направи празника закъснял и необичаен, липсваха ни децата, но пък беше неподправен и искрен“, бе емоционалният коментар на кмета Михайлова в профила й във фейсбук.

***

ОБЩИНА ТРОЯН е сред отличниците по националната програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика и сегашният й (2021 г.) одобрен проект е девети поред за последните девет години. Предишните бяха за изграждане на детски площадки в ДГ „Буковец” и ДГ „Мир” (2013 г.), преустройство на Детската млечна кухня (2014 г.), обновяване на сградата на ДГ „Синчец” (2015 г.), ремонт на покрива на централната сграда на Музея на занаятите (2017 г.), осигуряване на достъпна среда за хора с двигателни проблеми до Центъра за административни услуги на гражданите в общинската сграда (2018 г.), нови детски площадки в ДГ „Синчец” (2019 г.), основен ремонт на Детската ясла (2020 г.). С финансова подкрепа по същата програма бе извършена и цялостна реконструкция на Серяковата къща, в която се помещава троянската галерия (2010 г.).

Т21, по информация на Община Троян

Начало

Още по темата:

1 Коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Да не забравят и цени на люшкалките да поставят,та малчуганите да се научат още там да сьбират числа до 90 000 и да смятат в %-ти,че и да се чудят кое струва толкова.
А коя играчка там 60-те години беше номер 1 И ВСЯКО ДЕТЕ има с нея снимка попитаите някои с 60г.+???Голяяяяяяяяяма играчка,правеща впечатление с респект от размер и зареждаша с оптимизьм/обичана дума в обшинския изказ/.Ако има и проект *ретрото е на мода* или *оше по-красива Бьлгария* да не я забравят / ако се сетят коя е и естествено ,ако имат интересссссссссс/ проектирашите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |