Сватбата на годината

* Гости от осем страни и четири континента за празненството на „Баба Стана”, Ловчанският владика води църковния ритуал * Младоженците Ралица и Александър – в народни носии и с конска каруца, застлана с троянски черги * Сватовете – крупен бизнесмен и академик * Неземната Валя Балканска и гайдарите й омагьосаха всички

СВАТБАТА НА ГОДИНАТА! Такава бе единодушната оценка на очевидци на пищното събитие, разтърсило орешашката махаличка „Баба Стана” миналата събота (26 юни). Предисторията: миналата година двама дейни членове на лондонското благотворително сдружение „Приятели на България” - младите финансисти и гаджета Ралица Узунова и Александър Петров, гостували на председателя на сдружението Джон Бризби в „Баба Стана”.

ДА ПРЕДСТАВЯМЕ Г-Н БРИЗБИ едва ли е необходимо – лондонският топ адвокат е потомък на бабастанчанина, пръв български богаташ преди 1944 г. и голям дарител хаджи Калчо Дренски; влюбен е в родната махаличка на дедите си и всяка свободна минута е тук. Тук си купи и реставрира няколко възрожденски къщи, реставрира и някогашното бабастанско школо (дарено на бабастанчани от хаджи Калчо), със съпругата си Клеър вдигнаха и каменна православна църква в средновековен стил, кръстена „Св. Богородица – Животоносен източник”. Покрай сем. Бризби на „Баба Стана” си купиха имоти и други неслучайни британци – примерно бившият посланик на Нейно Величество в София Ричард Стаг. При гостуването си Ралица и Александър останали очаровани от автентичността, красотата и духа на мястото и решили да се врекат във вярност именно тук – в малката планинска махаличка, кацнала над село Орешак до Троян.

ЩЕ ПОЧНЕМ С ГОСТИТЕ на топ сватбата – над 250 души от осем държави (България, Англия, ЮАР, Австралия, Франция, Германия, Италия, САЩ) и четири континента (Европа, Африка, Австралия и Северна Америка). Сред тях - и посланичката на ЮАР в София Шийла Камерър и съпругът й Алекс, бившият вицепремиер в кабинета Сакскобургготски Николай Василев, много „бели якички” от лондонското Сити и от Милано, където в момента работи като банков консултант младоженецът.

СЕГА ЗА НАЙ-ВАЖНИТЕ ХОРА – младоженците. Те от доста време живеят в Лондон и доскоро са били служители в британския клон на фалиралата щатска мегабанка „Лемън Брадърс”. И двамата не са от случайни фамилии. Тя, Ралица, е от Варна и е дъщеря на бившия морски офицер и настоящ крупен бизнесмен Красимир Узунов, собственик на „Интерсервиз Узунови”. Той, Александър, е софиянец и е син на най-младия български академик – физикът Александър Петров старши, шеф на Института по физика на твърдото тяло „Акад. Георги Наджаков” към БАН.

СВАТБЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ – и гражданската (водена от PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова), и църковната (отслужена от Ловчанския владика Гавриил, подпомаган от отец Марин Божков от Троян) – бе на „Баба Стана”. Прелюбопитно е, че менчето, използвано за църковния ритуал, не било случайно – върху него е гравирано „1928 година” и името на Марийка Полендакова, местно момиче, което получило съда като дар за отличен успех; дарител пък бил Константин (Кочо) х. Калчев – син на хаджи Калчо и прадядо на Джон Бризби.

ПРАЗНЕНСТВОТО СЛЕД РИТУАЛА се състояло на открито – в двора на споменатото вече някогашно бабастанско школо. Шест чевермета се въртели от предната нощ, като за тази кулинарна тънкост били наети родопски майстори. А питиетата били основно нашенски, но какви – две бъчви с родно вино, препоръчано от водещ сомелиер, плюс 40 литра троянска сливова ракия, реколта 1969 г.; за масата на младите била осигурена бутилка сливовица от 1957 г., закупена от прочут ракиджия от Орешак. Купонът продължил до вечерта – и щял да прерасне в нощно парти, но прогнозите за лошо време преместили нощната част в ресторанта на троянското хотелско бижу „Шато Монтан”.

НАЙ-ГОЛЯМАТА АТРАКЦИЯ БИЛА, че сватбарските ритуали дословно възпроизвеждали някои отколешни нашенски практики – например отвличането на булката, „заключена” от роднините си, и т.н. Възстановката пък била още по-убедителна, тъй като голяма част от сватбарите, включително и младоженците, били в автентични български народни носии (калпаци, потури, пояси с пищови в тях и т.н.). Превозното средство на младоженците било в същия тон – конска каруца, застлана с домашно тъкани троянски черги.

ЗА НАКРАЯ ОСТАВИХМЕ НАЙ-ХУБАВОТО – на шарената интернационална бабастанска сватба пяла самата тя, неземната Валя Балканска. А съпровод на певицата, чийто „Излязъл Дельо хайдутин” лети в космоса като визитка на човечеството, били десетина отбрани родопски гайдари с прочутите каба гайди.

НЯКОИ ЩЕ КАЖАТ – какво толкова, купон като купон. И ще са прави, ама донякъде. Защото такъв купон е добър PR на Троян и България. И после – от достоверен източник научихме, че няколко души от сватбарите, включително и младоженците, усилено търсели да си закупят имоти в района и да установят по-трайни контакти с нашия край; а това може да се определи и като привличане на външни инвеститори, нали.

Т21

П.П. Нашите благодарности на г-ца Мирена Шотекова, която ни предостави снимките от ВИП сватбата.

59 коментара:

Полендачката каза...

Прав си Гена,определено ще има инвестиция,ако хората дойдат и закупят имот.Но ние пак ще намерим нещо да измърморим,може да ни предложат нещо а ние да се откажем,като най-големите умници,както много пъти се е случвало....и т.н.
Само като се сетя,какво са видели,като са преминали през Троян преди да влезнат в Шатото/съжалявам,че не са отишли в механата на Троян плаза/,ми иде да ревна.Но....има едно но!Тези хора са видели нещо тук.Нещо което ги привлича за да искат пак да дойдат,пък и да купуват.Те са известни и с переспективното си мислене.Но аз се питам,нашите управници виждат ли това,което чужденците са видели?Те имат ли переспективно мислене?

Анонимен каза...

Това е една показност и нищо друго. Да се покажем колко сме богати и какво може да си позволим. Ако беше нещо по-скромно и не чак с толкова хора и медии щеше да е наистина нещо истинско, но така...по-скоро е циркаджийска работа.

Пол...... каза...

Не съм съгласна с теб.Това е най-щастливия ден на младоженците и разбираемо е,че искат да е най-показная,най-хубавия,най-запомнящ се.А,че винаги ще има кой да каже нещо против това,намекнах и в горния си коментар.Ако познават известни хора,няма нищо чудно,та те работят в такава среда.Това,че ние не можем да си позволим такава показност,не можем да познаваме по-известни хора,не бива да ни прави злобари!

Анонимен каза...

Не сме злобари, явно не си ме разбрала. То бива показност и изхвърляне ама чак толква...сватбата е нещо лично, не е панаир, както в случая. Всеки има право на мнение и моето е това.

Атанасов каза...

За господина от вторият коментар - писна ми от комплексари във форума , хора бъдете малко по добре настроени , тази показност не е само в Троянската преса , това ще се чуе и в „(България, Англия, ЮАР, Австралия, Франция, Германия, Италия, САЩ) и четири континента (Европа, Африка, Австралия и Северна Америка)„ , някой от тези хора за първи път идват в Българи , а може би и за първи път я чуват. Това са хора от среди с влияние , утре ще разкажат на други , ще доведът и тях по някакъв си повод. Така стъпка по стъпка стават нещата , не всичко е черно /което вие „комплексаите„ виждате , вижте и това което харесват тези хора , защото някой път от на пръв поглед незначително събитие могат да станат колеми неща. Повярвайте ми обиколил съв почти всички кътчета на европа и ако искате да виждате черните страни и там да сте и там ще пълните форумите с пумия.
Радвайте се че някой е предпочел и избрал да дойде и макар за два дни да остави в региона препитание на доста хора , хората не обичат тези които не живеят като тях , но нямат нищо напротив да и плащат. Виждайте и добрата страна на нещата , бъдете по добри , не позволявайте трудният живот да ви изкривява мисленето с черногледство , усмихвайте се повече за да ви сполетят повече добрини.

пепито каза...

Да, ама и в миналото е било така: мало и голямо - та цялото село на софрата. Ето ти още един етно елемент. Тя такава сватба с 10 човека не става. Браво на младоженците, че са си осъществили мечтата! Пък и пред кого да се показват по тези баири....брей. Ммммм да - пред негово величество Еснафът!- и то по новините... Ама какво да се прави - такива сме си ние българите - завистта ни е национална черта... Както се казва и аз съм българка, ама им се радвам от сърце. Браво!

Анонимен каза...

Няма значение какъв е повода,важно е да се вдига шумотевеца около нас и да се споменава по-често Троян!

Анонимен каза...

КЪМ ЧОВЕКА ОТ 2-РИЯ КОМЕНТАР
-----------------------------

Да прав си, че това е нещо лично и е личен избор къде и как ще се случи. Никой не те кара да ти харесва начина, който младоженците са си избрали.

РАЗНИ ХАРА, РАЗНИ ВКУСОВЕ!
Не е необходимо всичко, което не е по-наш вкус да се оплюва!

Усмихнат ден от мен

ICE

Анонимен каза...

Именно, изказвам мненито си. Не е нужно да оплюваш написаното от мен.
... "РАЗНИ ХАРА, РАЗНИ ВКУСОВЕ!
Не е необходимо всичко, което не е по-наш вкус да се оплюва!"
А ти правиш именно това...

Анонимен каза...

Г-н Атанасов...кое в написаното е комплексарско, че не разбрах? Не е задължително да одобрявате мнението ми, всеки има право да каже какво мисли. Това, че на вас не ви харесва си е само ваша работа.

Анонимен каза...

СКАНДАЛНО!СКАНДАЛНО!СКАНДАЛНО!СКАНДАЛНО!

На такава голяма маса с важни хора да го няма Кмета?
Някаква си ПР-ка ми се помотва там,а светлата личност на народния будител да я няма?!??!??
Каква сватба ще е ако Той не присъства и не даде благословията си!

СКАНДАЛНО и пак СКАНДАЛНО!!!

Анонимен каза...

Изказвам си мнението,но не злобея и не нападам като теб. Прав си че не съм съгласна с теб и от една страна това е в противоречие с изказаното от мен ... "РАЗНИ ХАРА, РАЗНИ ВКУСОВЕ!, но не те наричам "циркаджия".

ICE

Анонимен каза...

Абе, на оная снимка с хорцето оня момчурляк с поокапалото перчемче,дето се е фанал между двете чужди булчици-много ми мяза на зам. министър -председателя на Негово Дебелоочие Дедо Симо Крадлливий!!!Е,друго си беше,ако и ТОЙ самият беше посетил Английската махала,но аз ВЕРВАМ,че и това щастие ще ни споходи-нека свършат делата.....Е-е-ех,като те изработи аристократ-друго си е....Ай с-с-с-с....

Анонимен каза...

Насмалко да е гнома Николайчо ,ама не е!
Ако е бил той да се е разчуло,пардон разсмърдяло :)

Анонимен каза...

И аз не те наричам така, прочети по-внимателно и ще разбереш.

Анонимен каза...

Е хайде стига сте се препирали!
Кво толкова че Генадий е отразил сватбата?
Ако беше на друго място я услужливата канал 1 ,я небългарската БТВ или НОВА да са го отразили и споменали 100 пъти в кой град точно се е провело.
Наивно и малко некоректно е да се очакват дивиденти от това събитие.
Има си власт ,макари неработеща, от която трябва да очакваме движение.
Обществото напълно умряло,мнение няма или го има на 3-та ракия,а на сутринта пак е нямо.
Гърците смазаха Атина само заради предупреждението че държавата няма пари заради разгуления начин на живот,а ние с данъците като по турско мълчим и чакаме извънземните да дойдат да променят нещо!

Впрочем като гледах сутринта бившия охранител на Тодор Живков се сещам да попитам търговския представител на ГЕРБ за Троян следното:

Миньо,кога ще дадеш светлина какво се случва с онази папка дето я даде на Вдянков?

Анонимен каза...

Абе направо си е той.

Анонимен каза...

Направо си е оня Николайчо, имам пред вид

Анонимен каза...

Абе не знам дали е гнома,ама в ляво на него каката със синия костюм може да отнесе плувката!
Ма не е Ам Гъл това,ако беше той сватбата щеше да се превърне в събор на...Троловете...

Анонимен каза...

Абе момчета,кво му се радвате на тоя шебек - трандафори и червен пояс запасал.Добре го държат здраво момите,че иначе да е одрапал ливадата.То туй хоро,сложна работа,не е като да правиш квото ти каже Дедо Симо,Доганя и Хамстера-заделяй,заделяй,заделяй/за черни дни/.Е,верно,черните дни дойдоха,но пак за нас.А те си игрят хорцето,държат си се здраво за ръчичка,а ние-пенсия на 70 години,който е жив,разбира се,щото средната продължителност за мъжете у нас е 67-8 години... АЙ с-с-с......

Пол...... каза...

До анонимния със СКАНДАЛНО-г-н/жо,ако Кмета присъстваше на сватбата,точно ти щеше да го изядеш барабар с костюма,че се е пръкнал и там.Не знам какво да мисля,все мрънкате,че Кмета е на всяка сбирка и софра,а когато липсва,защо пък липсва.Не знам ,това само в Троян ли го има????
До Айса-разбирам каприза ти относно Ники Василев,приятелю мой,но я ми кажи ти изобщо вземаш ли страна някаква или живееш само със собственото си възвеличаване?Извинявай,че не се стърпях да ти отговоря,но ти определено провокираш абсолютно всико.По-вече от 2 месеца следя твои изказвания и стигам до заключението,че няма личност неоплюта за тебе.А какво правиш в Бг.Чудя се.Защо не идеш някъде там,където всичко е идеално и всичко са идеални?Дори тук,когато повечето от нас са били на твоя страна и определено са те защитавали/включително и аз/,винаги са ти удряли по едно рамо,ти НИКОГА не застана на нечия приятелска страна,никога не удари рамо на някой.Виждам,че си абсолютен аутсайдер,не виждам нищо лошо в това,бъди си такъв,както ти харесва,но се чудя има ли нещичко незасегнато от тебе.Заедно с Василев имаше и други бг-гости,които нали се сещаш,че щом са там,значи с нещо са го заслужили.И щом са там,значи и навън те ще допринесат за по-голямата чуваемост на града ни.Не очерняйте събитието.То/макар и не изведнъж/,полека,полека ще донесе повече позитиви за Троян,отколкото негативи.
Апропо-Айс,на теб дедо Симо крадливи, нивката ли ти взе или къщичката с дворчето дето не си го чистиш ти присвои??

Анонимен каза...

Че кой му се радва на тоя?
Знам една много интересна случка за него и този дето хотелите не са негови Велчевия Миленчо,как са се появили в БГ и как изобщо дядо Симо Фермера направи схемата да си отмъсти на страната прокудила го като престъпник!

Пол..... каза...

ДО ВСИЧКИ-оставете хората които правят нещо,а обърнете внимание на завладяващата ни цигания.Мисля днес на сбирката точно този въпрос да засегна.Моля заповядайте всички,включително Айс/да видя дали е толкова смел колкото го дава/ и елате да обмислим жизнено важни проблеми за Троян!

Анонимен каза...

До Полендачката:

Айде да те направим главен "окреквач" на Троян!
Гледам имаш данни,обаждаш се навсякъде и по всяко време!

Пол..... каза...

Съгласна съм-щом имам някакви данни...а ти имаш ли нещико?Съмнявам се!Направи ме "окреквач"/намери ми думата в тилковния речник/ и съм убедена,че поне нещо ще направя,за разлика от вас,някои анонимни,които ги е страх да излязат наяве,а пред монитора го дават много яко!

Анонимен каза...

ДО Полендачка:Е ти си голем демократ-за Цара и министрите му,дето с комунистите и турците ни съсипаха-ни дума.Ще ни издереш очите.А гледам-ще оправяш циганията.Я ми кажи по-голяма циганиия от това да изровят баща ти от гроба,да не се интересуваш и до сега къде е погребан,да продадеш медалите на баща си и дядо си и да ги проиграеш на комар,от цар да се главиш измекяр на комунистите,които са те изгонили на 9 години заедно с майка ти и да управляваш заедно с тях и с антиконституционна турска партия два мандата,да кръстиш внука си ХАСАН,децата ти да не знаят бъкел български,а ти да грабиш гори и имоти и да се облизваш като манастирски котарак.Мисля,че туй стига,а има и още много.Нищо лично-въпроси...А относно това защо просто не взема да отида там,където всички и всичко е идеално-няма как!През 91-ва СССР го разтуриха.Някои още съжаляват...АЙ с-с-с-с....

Пол..... каза...

Не се и съмнявах,че точно това ще кажеш по простата причина,че доста се повтаряш и тези излияния вече/не ги броя/са били тук във форума.Още преди,ама си забравил,прощавам ти в предвид възраста/моите уважения към нея/аз в прав текст ти казах,че не е тука мястото да се говори за това,защото ти често ни в клин ни в ръкав изтърсиш подобни коментари.Е не се съобразяваш,тогава кой ти е крив,че някой те хапе?И мама Дуни ти го рече.Но искам да те уверя,че АЗ ПЕРСОНАЛНО,няма да оправям циганията, а всички които дойдат ЗАЕДНО ще се помъчим да направим нещо.Но това е поредната ти ирония,затова и не се учудвам,че липсваш там-големия демократ!

музикантката каза...

До Айс-с-с-сиктира: Я ми кажи като толкова много си просветен и дърлиш празни приказки и се ежиш пред монитора, какво направи ти за Троян? Къде е твоята голяма гражданска позиция ?

Анонимен каза...

Колежке Музикант и Пол.Първо:Наистина някои работи ги повтарям,но само защото такава е ИСТИНАТА-не мога да си измисля друга.И забележете-аз не нападам вас персонално,вие нападате мен,понеже не можете да оспорите това,което казвам.А какво съм направил за Троян-това бих изтъкнал ако съм издигнат за кандидат за някаква изборна длъжност,така че засега ще ми позволите да го запазя в тайна.И друго-мъчиш се да ме уязвиш,че съм бил аутсайдер.Но тази английска дума има доста оттенъци.Преди всичко това е човек,който се ОТПИЧАВА от ОБЩОТО,който е различен.Аутсайдерите се забавляват по свой собствен начин,но това,че не се бутат в общото меле не означава,че не се наслаждават на музиката!Мисля,че всеки може да се окаже в позицията на аутсайдер спрямо определена среда-и най-красивата,контактна и умна жена може да бъде изолирана,попадайки в компанията на компютърни програмисти например.Да се слееш с тълпата не винаги е най-вярното решение.Бъдете щастливи!АЙ с-с-с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Да ви успокоя, че Краси Узунов, когото лично познавам няма не е имал, няма и няма да има инвестиционен интерес към Троян. Все пак той е човека, който дава парите,а не хората около него. Той ги решава тези неща и наистина за огромно съжаление няма интерес към града. Говорил съм с него още преди години на тази тема. Иначе той е почтен и стабилен човек, а сватбата беше много стилна и направена с вкус. Наистина се познава с хора от цял свят и като започне да им показва снимки и да им обяснява, може да се намери някой, който да му хареса Троян или околностите и да инвестира. Дано!

Младежа

Гост каза...

На мен пък Айса продължава да ми е симпатичен. Преди време писах, че според някои теории няма случайни езикови грешки. Ето - човекът, бързайки, е написал "отПичава от общото". Но такива хора, които не се сливат с масата, обикновено наистина са Пичове.

Анонимен каза...

г-н Маринов,
каква престрелка е станала на Лъгът преди два часа? Знаете ли нещо по въпроса?

Генадий Маринов, Т21 каза...

Вярно е за престрелката, знам само, че убити няма - но нямам информация какво точно се е случило и кой и защо. Утре ще се изясни.

Пол...... каза...

Към Гост-чувството ни е взаимно,аз продължавам да си го харесвам въпреки,че музата му стихна опеределено.Но и той не бива да се сърди,когато предизвиква коментари и някой просто си изказва мнението или защитава позициите си.А,че той излезе със защитаваща позиция,не ми говори много добре.Ако си сигурен в това,че те разбират,няма да повтаряш постоянно белким някой се усети да ти ръкопляска.Но и аз казвам-нищо лично.Айса си има позиция и аз си имам позиция.Но едно ще ти кажа Айс:при теб нещата са черни и бели.Впрочем поправям се няма бяло,само черно.Но в живота,в случващото се трябва да знаеш,че има между черното и бялото -нюанси.На отговора ти към моята първа реплика,мога да ти кажа точка по точка така,че и ти да млъкнеш както стана във форума когато ме запита за царица Йоанна,но наистина пак ще ти кажа-не тук му е мястото.Но и разбрах,че няма да има друго място.Просто не ти стиска.

Пол...... каза...

Към Младежа-нали щеше тази вечер да дойдеш да ми кажеш някои неща?

Анонимен каза...

До Поли от Админа:
Виж сега, аз останах с впечатлението, че се пообиди от термина "окреквач". Стана ми смешно, защото нямаш основание - това е чудесна нова думичка, а е прекрасно да си единствен и уникален! Още повече си зададох въпроса как ли би била глезената форма? И ми дойде да го кажа така: "кряки"! А това е най-готиният ник за който някога съм се сещал. Благодари му на ТРОЛА и си остани ЕДИНСТВЕНА и различна! Не им се връзвай на троловете - те това искат!

Кряки :) каза...

Няма проблеми Админ:):).Благодаря,то аз,като зодията си ,винаги с рогата на пред и затова будя такива страсти.Но пък и съм впечатлена на способноста ми да карам някой да сътворява и нови бг думички.

Анонимен каза...

Полендачке,защо не спретнеш лека професионална презентация относно скромната ти особа.
Гледам че напиняш яко на клавиатурата,да не би да си на хонорар някъде,навярно си журналист?
Няма тема която да не обхващаш и водиш сериозни диспути!
Атакуваш и защитаваш яростно каузи и проблеми,хора и животни,личи си че си много начетен и ерудиран човек....

Поздрави,
Стоянов

музикантката каза...

Към Айс-с-с:
Цялото ми уважение към тебе,че си музикант,но приличаш на колегата си Илиян...и няма смисъл да спорим...

Анонимен каза...

В интерес на истината в речника има глагола окряквам;)

Анонимен каза...

Към Музикантката:Благодаря,колежке,аз съм скромен музикант-любител,без някакви особени претенции,както и в повечето други области на многоликия ни живот.Нищо,че ти и Полендачката се опитвате да внушите,че искам да се възвеличавам,да се правя на най-умен и т.н.-и през ум не ми минават подобни неща.Но че обичам да си казвам мнението,да споря-това е вярно.И затова съм тук,във този форум.И затова НЕ ПРИЕМАМ който и да било да ми казва,че еди какво си НЕ МУ БИЛО ТУК МЯСТОТО-този филм сме го гледали,поне аз си го спомням.Не говоря за цинизми,разбира се,макар че всичко има начин как да се каже.И ето тук е майсторлъка,туй е мурафета,да не пресолиш гозбата-дозата прави лекарството.И друго-нямал съм гражданска позиция.Ами как по-ясно да ви я кажа-ЗА МЕН СВЕЩЕНИ КРАВИ НЯМА,НИТО ЕДНА!Ама вие викате-ти не остави никой неоплют,макар че не е така.Били сте ме защитавали-ама кой ви е искал такова нещо,ние тук да не се ръгаме с ножове.Форумите са за това-за спорове,дай боже културни,на ниво.Но това вече зависи от спорещите.Апропо,на кой Илиан съм замязал-Пеевски или Тодоров,че взех да се замислям?И чухте ли,че община Ловеч приема 50 хиляди тона софийски боклук на нейното сметище за тази година?Или и на туй не му е тук мястото?Ама като задръсти Барабойко и нашето,не дай боже,и да дойда в Арт Клуба,и личната си карта да ви покажа-все тая!!!!АЙ с-с-с-с.....

музикантката каза...

До Айс: За някои неща си прав, за други грешиш. Уважавам те, само защото си музикант и затова няма да говоря много. И относно колегата ти, говоря за Илиян Тодоров!

музикантката каза...

До Полендачката: Личи,че си доста умна и не се отказваш лесно. Знаеш как да говориш и какво искаш. Това е хубаво. Поздравявам те! Докато много хора само щракат по клавиатурата,заяждат се и се правят на много умни, а в същото време-нищо не знаят. Виждам,че се опитваш да направиш нещо за Троян, както и много хора искат същото, и много хора са с теб,дори да незнаеш кое са те/не го забравяй/,така че не напразно се опитваш. Привлече вниманието на много граждани в Троян. Продължавай и ще постигнеш целта си, защото както казах виждам,че не се отказваш лесно.
Незнам коя си,но съм сигурна,че ще успееш!
Всичко хубаво и много късмет!

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-с,за много неща сме на едно мнение,но съгласи че за да има каквато и да е "файда" трябва да има показност.Не да се показваме "елате ни вижте" а да покажем на управляващите че хората не са животни.
Веднага ти давам пример с комшиите от Гърция!
Тук във форума ако ще на Джедаи да се правим,файда няма.
Да изказваме гражданска позиция и да се пеним под статиите е същото като да заменим тютюна с електронна цигара и да правим секс с надуваема кукла.
Най-малкото че и ти като всички останали плащаш данъци в този град и трябва да държим сметка на тези на които има плащаме заплатите.

Поздрави

Лумпен Тролов Баш Завиждач

Анонимен каза...

До музикантката:

Ти защо не си плюеш в пазвата и не решиш на яве да говориш?
Една Полендачка пролет не прави да знаеш!
И е малко смешно анонимно да подкрепяме когото и да е било.Не се страхувай ,излизай смело на срещите които се организират ,няма да те преследва милиция после!

музикантката каза...

До Айс: Не че искам да те обидя,но не сменяй темите,както сменяш и дрехите. Като говориш за едно,говори до край.Включваш неща, които няма смисал да ги казваш.И тука си прав,но много разтягаш лукуми-няма смисъл.

музикантката каза...

Няма нищо смешно да си кажем мнението за един човек или пък да го подкрепим.Не се опитвай да се заяждаш,защото няма да го постигнеш.Ако си толкова умен/на,значи сам/а ще се досетиш.В този случай сам/а на себе си се ядосваш/ Няма смисъл.

Анонимен каза...

До Музи:Прекалената смяна на дрехите е характерна за другия пол,аз имам по-скоро обратния проблем-не съм много суетен.А че включвам неща,които няма смисъл да ги казвам-възможно е,но предложи как да ти изпращам написаното за корекции.Ти да не си музикален критик,всъщност?Аз обичам джаз-имлровизациите.Да ги слушам,разбира се,изпълнявам напоследък съпровод на "Прела баба" и "Зеленчуци който не яде". Към Лумпен Тролов:Приятелю,ние всъщност трябва да сме роднини-завчера аз се подписах веднъж като Тролов,когато Админа ги светна и всички емнаха горките дзверове.Слава богу-мирясаха.Дето викаш,да правим като гърците-има логика.Но Хайтов пише-едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш.И знаеш ли,че на грузински думата за гърци е "бардземи",което значи "мъдри".За съжаление не съм чул на някой език нещо подобно за нас българите.Относно секса с надуваема кукла засега опит нямам,но съм убеден,че изразяването на позиция във форумите има смисъл и ефект-количествените натрупвания водят до качествени изменения.Разбира се,за това трябва време.Ти смяташ ли,че повече от 20-тина човека четат този форум,засега,барабар с нас "троловете".Аз-не! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

До музикантката:

Как реши че се заяждам?
Като не ти се отговаря ,просто кажи,не търся конфликт с никой!

Анонимен каза...

До АЙ с-с-с:

Рядко влизам тук,днес като никога съм на линия.Последния път попаднах на изявление подписано от кмета на Троян!
Явно и той чете какво се пише тук!
Съгласен съм с теб и с много голяма част от хората тук,просто моята позиция е че ако искаме да се случва нещо трябва да бъде на живо очи в очи.

Поздрав

Анонимен каза...

До АЙ с-с-с-с: вярно е, че коментират някъде около 20 човека, но това съвсем не означава, че толкова го четат. Сайта много се чете, само дето хората не искат да коментират, виждайки някои изцепки тук. А ти освен да се изказваш хапливо напъследък, може нещо весело да метнеш - муза ли ти липсва? Че намери си де, стига само плямпа!
Четящия

Анонимен каза...

Съгласна съм с Ай-с-с-с: поне 100-тина пишат в този форум,но не повече от 20 го четат.Имаше един такъв лаф -"Чукча не читател,чукча - писател".Надявам се че ас е и читател и писател...

музикантката каза...

Дали ще ти отговоря или не,това решение го взимам аз.Повече не отговарям на твои въпроси!Няма смисъл да говоря повече.Всичко хубаво!

Пол...... каза...

До Музи-благодаря ти за милите думи.Мисля,че се досещам коя си и съм,честно казано,много изненадана.Ако Айса поне малко подозираше с кого спори,щеше сигурно да се пукне от смях:).Но се радвам,че се включи.И определено спора тук и сега става доста интересен.Моята скромна особа в никакъв случай не трябва да се коментира тук.Има доста по важни неща.
На г-н Стоянов искам да кажа,че нямам нищо общо със журналистиката.Тук съм единствено от кеф.Чеша си пръстите,но това че,имам мнение по много въпроси не ме прави различна.Просто не ме е страх да коментирам,имам мнение присъщо за почти всяка по смела жена.И тук се появяват няколко такива жени,които спечелиха моето уважение.Поздрави г-н Стоянов!
За Лумпен Тролев Баш Завиждач искам да кажа ,че е прав.Едно е да влизаш тук и да се правиш на смел и много знаещ,но ако наистина ти пука какво става в града,ще направиш нещо само очи в очи.
И накрая искам нещо друго да кажа.Нямам информация какво е станало в болницата с циганите,май е имало и престрелка,но не е ли време вече ние да се изправим срещу тях?Колко са те,колко сме ние?И директно към власта и полицията да се обърнем за да се вземат радикални мерки.Знаете ли,че циганите правят каквото си искат именно защото осъзнават,че ние се страхуваме.Колкото и да ме иронизира Айса,че видиш ли аз ще оправям циганията,истината е,че зависи от всички нас взети заедно!

Анонимен каза...

До Пол:Наистиа не знам кой е Музи,но и двете ,според мен излишно сте докачливи.Ако е въпрос-мен един тука редовно ме зоби със сини хапчета,праща ме по Ловеч......Даже го улових,че прати един -двама анонимни завчера на лечение с кимоно с дъ-ъ-ълги ръкави вместо мен.Един приятел викаше,че всички не сме добре,ама на некои много им личи.Ето сега Лъчо Мозъка,като го гледам тия дни,започвам да си мисля,че не е абсолютно кръгъл кретен,а просто провокира народа,което си е достойно за уважение.....И въобще не те иронизирам за борбата ти с циганията,въпроса е откъде да се почне и с какви методи да се води,но това е дълъг разговор.Не съм сигурен,че бойните действия между банди са решение.И ето тук може да се включи Кмета-той цял живот това е работил.Министър-председателят също.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

И друго:Пол.,ти спомняш ли си кой и кога вкара Цветелин Кънчев в затвора и кой ,кога и защо го пусна?Айде провери и успех срещу циганията.Без иронии...АЙ с-с-с-с.....

Пол..... каза...

Айс,с теб няма да се заяждам,защото не искам.Не бях съгласна с нещо и в прав текст ти го казах.До сега съм показвала само уважение към теб и така ще бъде.А,че защитавам дедкото ми,не значи,че не го и критикувам.Само че ,пред теб няма да стане.А и друго.Не призовавам към бой със циганите.Не смяташ ли,че е по добре всички в един даден момент да се съберем пред общината да викнем Кмета пред нас да застане и да поискаме сметка,защо община и МВР не вземат мерки срещу тях.Това искам ,а не бой,в никакъв случай не съм за неандерталски методи!

музи каза...

Не,не ми благодари,защото е така. Благодари на този,който те е научил да бъдеш такава или ако сама си се научила-радвай се.:) Като каза,че ако Айс разбере с кого си разменя коментари,може би наистина ще се пръсне от смях-хаха,така че може и наистина да се досещат коя съм. :)

Анонимен каза...

Виж сега,предлагам да не използваме думата "заяждам",защото не е точна и не е полезна в случая,във форума.С тази дума всеки може да се измъкне,според мен.Може би в даден случай, въпрос или подмятане,провокация към друг човек ти да не си в течение просто и затова аз оставям другия да се защити,да се аргументира.Не е ли логично тук да има и доста остри спорове с крайна цел-защита на някакъв общестен интерес,понякога неясен и за голяма част от самото общество.А иначе тезата "работа се върши само очи в очи" не е напълно вярна според мен,макар че нямам нищо против нея и аз също я ползвам.Но все пак ние сме европейци,обществото ни има Конституция и според нея ние не сме пряка,а делегирана демокрация,правим избори и чрез тях делегираме права на избраните хора,на които плащаме заплатите.Е нека бъдат така добри да си ги заработват,както аз и ти заработваме нашите,които освен това са пренебрежимо малки спрямо техните,поне мойта!Но аз имам право да им търся сметка,което не е плюене,заяждане,както тука някои го наричат.Нали видя днес в Пловдив какво стана.За последното не искам отговор.АЙ с-с-с-с....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |