Илиян Пеевски – очакваният кандидат на „Атака”

* „Не представям целия си следизборен и управленски екип поради нежеланието да излагам хората на терор и репресии от страна на комуниста милиционер и кмет Акимов”
Местни избори 2011

НА 1 СЕПТЕМВРИ политическа партия „Атака” – Троян представи кандидата си за кметските избори на 23 октомври, мотивацията си за участие в изборите и списък с политически насоки и идеи за управление на общината.

ОЧАКВАНО ЗА КАНДИДАТ-КМЕТ на атакистите бе посочен лидерът на общинската организация, който отскоро е и областен лидер на партията инж. Илиян Пеевски. Нямаше изненади и за втория човек в екипа му – общинската съветничка Петя Ковачева, която е номинирана за зам.-кмет. Г-н Пеевски обяви, че останалите зам.-кметове в бъдещия управленски екип на „Атака” ще са без портфейл и в момента живеят и работят в други български и чужди градове.

ПРЕДСТАВЕН БЕ и един от бъдещите шефове на дирекции в общинската администрация – инж. Мария Василева, която ще оглави дирекция ТСУ, както и един от номинираните в листата за общински съветници – Васил Шейретов. „Не представям целия си следизборен и управленски екип поради нежеланието да излагам хората на терор и репресии от страна на комуниста милиционер и кмет Акимов”, заяви инж. Пеевски.

МОТИВАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕТО НА „АТАКА” в местните избори бе очертана в седем основни пункта. Сред основните аргументи са: желанието да се прекрати „комунизирането и милиционерщината в община Троян” и „да се върне Троян на европейския и демократичен път, да отворим отново прозорците към Европа и САЩ”; морално право за претенции към властта заради свършеното през последните 4 години и от началото на прехода през 1989 г., когато „Троян бе малка община №1 в България и Източна Европа”; преодоляване на изолацията и срива от 16 годишното управление (3 мандата на БСП и 1 на ГЕРБ); подготвеният пакет от политически мерки на „Атака” за спасението на Троян; програмна обезпеченост на бъдещите управленски действия; набелязани ясни конкретни мерки и задачи; направеният основен извод, че в момента „кой да е кмет, коя да е партия, кое да е мнозинство в Общинския съвет, както и всички взети заедно няма да могат да се справят с тежкото състояние на общината” и че е необходимо „включване на целия наличен човешки ресурс на община Троян и огромна външна помощ”; ясната основна цел – превръщането на Троян в „демократична община с действено и определящо дневният ред гражданско самоуправляващо се общество”, „с гарантирана необратимост и устойчиво развитие” и място „с природосъобразен начин на живот, средище на българските занаяти, изкуство и култура”.

СРЕД ОСНОВНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НАСОКИ пък бяха посочени: преминаването от рамков към програмен бюджет; повече самостоятелност и повече права и отговорности на селските кметове; връщане разделението на властите и осигуряване на реален достъп до властта на гражданските сдружения; изпреварваща функция спрямо бизнеса (зониране, планиране, градоустройство), премахване на необоснованите и нерегламентирани разрешителни режими; въвеждане на институцията общински омбудсман и др. „Община без ненужни хора!”, обобщи голямата си политическа цел „Атака” – Троян.

Т21

65 коментара:

АРВи каза...

„Не представям целия си следизборен и управленски екип поради нежеланието да излагам хората на терор и репресии от страна на комуниста милиционер и кмет Акимов”.
Г-н Пеевски, какво значи това, та те тези Ваши хора, които така вежливо пазите от публичност, ако хипотетично влязят в "боя", как ще се представят, на ясно ли сте, самият Вие? Или нищо ново под слънцето, и Вие като "бат Бойко" правите нещо, като предизборно къмпания, ама не сте на ясно точно какво и как го правите.
Нито Бойко, нито Више сте наясно със себе си!!!!! И добре, че БСП на този етап също е неадакватна! Иначе тежко ни, от такива "обичани" ръководители!! Както до сега де. Нищо ново не ни предлага никой. Като че ли Д. Михайлова, без да смятаме БСП, се вписва най - добре. Не ангажирам никого с моето мнение, просто си го позволих, но не се извинявам за това на никого! Право ми е!

Анонимен каза...

Нов шеф на дирекция ТСУ - добра идея.Може ли малко повече подробности за инж.Мария Василева,че като гледам как е разкопан града - доста работа ще има.

Анонимен каза...

Това трябва да е изборът на Троян. Не виждам кой от другите по-струва.

АРВи каза...

Г-н Пеевски, още един уточняващ въпрос, каква е тази дирекция ТСУ? Вероятно "Териториално селищно устройство", съгласно стария закон ЗТСУ(Закон за териториално селищното устройство), с който Вие сте така свикнал. Би следвало сега тази дирекция да се нарича "Устройство но територията" в унисон със Закона за устройюство но територията в сила от 2001 година насам. Но проблема, ако има такъв си е само Ваш???! Аз само Ви припомням, не се вживявам, като корифей!

Анонимен каза...

„демократична община с действено и определящо дневният ред гражданско самоуправляващо се общество”-те това в наше село не мое да стане!

Даниел Сираков каза...

Успех на Илиян и екипа му...
Честит празник, на всички ...Съединението прави силата!!! Мизия,Тракия и Македония , това е БЪЛГАРИЯ !

Анонимен каза...

Успех на господин Пеевски и на кандидата на десните.Време е да изритаме комунистическите изроди от Троян!

Анонимен каза...

EM/SI: Честит празник на всички-читатели и пишещи. Илияне, пожелавам ти успех!Имаш трески за дялане, но идеални хора няма. Важно е силно да го искаш, да си убеден в това което правиш и да работиш в интерес на гражданите. Кадърни хора за екипа се ще намериш, но трябва да обичат Троян. Успех!

Анонимен каза...

Тези продължават да си верват пълни откачалки.

Анонимен каза...

Честит празник, на всички Българи!!!
Родени сме да сме свободни,
а безпощадно са ни оковали.
Ние сме роби в този свят
на техните фалшиви идеали.
В реалността духовнообременена
всеки ден те ни насаждат нова ценностна система.
В ръцете им злокобни сме парчета глина,
покорни, да бъдем удобни за тази доктрина.
Живеем в парадокс, истината е лъжа,
войната им е мир, а робството е свобода.
Ние сме деца на тази философия,
карат ни да вярваме на тяхната утопия
на техните лъжи на този свят имагинерен,
сякаш сме забравили кои сме и защо живеем.
Цензура, медии, страх, манипулация,
тоталитаризъм с маската на демокрация.
Братко, събуди се, отвори очите си.
Усещаш ли? Огънят гори в гърдите ти!
Всевиждащо око отгоре гледа ни.
Не можеш да се скриеш, винаги над тебе бди.
Роби предани на светогледа им,
на дъното на пирамидата са ни погребали.
Далеч от светлото живеем в тъмина и студ,
влачим всеки ден оковите на робски труд.
А телата ни кървят, от тях отровени,
във омагьосан кръг на корпорации затворени.
Светът забравил е какво е хуманизъм,
човекът е нищожество във техния капитализъм.
Лихви, данъци, кредити, инфлация,
правителства, тайни общества и бюрокрация.
Империята им лежи върху плещите ни,
тя ще рухне, щом отворите очите си!
Ще разберат какво крием във сърцата си,
не позволявай да отнемат свободата ти!
Да сложим край на диктатурата,
със началото на ново мислене,
да скършим хомота, който мечтите подтиснал е.
Революция в нашите съзнания,
мисли, чувства, ценности, знания.
Затвори очи и виж света във себе си,
върви натам, където води те сърцето ти.
Помни, че бъдещето е наша отговорност!
Ще оставиш ли децата си във свят
без човечност и духовност?
За краха на системата готов бъди,
за мирен свят, където истинска любов гори!
Ела със мен по пътя да вървим към свобода,
ще се срещнем там, където няма тъмнина!
Събуди съзнанието си, отвори очи!
Слънчогледите бленуват слънчеви лъчи!
Готов ли си да видиш силата на робите?
началото на мислите е краят на оковите!
И никога не забравяй,
че най безнадеждно поробен е този,
който грешно смята, че е свободен.
Когато революцията се случи в нашите съзнания,
тогава ще видим света със други очи.

Писано от млад Българин в България!

Анонимен каза...

Успех на господин Пеевски и екипа му!!!!!

Анонимен каза...

Това ли е алтернативата на милиционера и марионетката на Енкин? Обединена синя кандидатура няма ли, толкова ли е зле положението?

Анонимен каза...

Не няма всяка партия си е обявила свой кандидат. Явно всички в дясно сами не вярват, че могат да спечелят и са предложили изкупителни жертви. Най-голяма е смешката с кандидата на ДСБ- бивш храненик на ГЕРБ.

Анонимен каза...

Аз също не искам да натоварвам с мнението си, но след като до момента имахме възможност да се "насладим" на коалиция ГЕРБ+ СДС, защо пък да не пробваме Донка Михайлова и ИЛиян ПЕевски. Със сигурност резултата няма да бъде толкова лош, колкото в момента.

Л.Г.

Анонимен каза...

Троянци, всеки друг, не Акимов!
По - лошо не може да стане, да дадем шанс на новите лица.
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МИНКО АКИМОВ!!!

Анонимен каза...

Донка изобщо не я споменавайте! Досега Енкин продължи да си вее байрака през Акимов сега се застрахова и през Донка. Тия тинтириминтири колко щяла да е независима - не на нас!!!

Анонимен каза...

От двама кухо амбицирани - Илиан Пеевски и Бойко Пъдарски - все пак по-добре Бойко.

Анонимен каза...

Добре де Донка Михайлова кмет, Пеевски и Пъдарски двамата зам.кметове. Какъв е проблема? Със сигурност ще е по-добре от сега!

Л.Г

Анонимен каза...

18-ти Вероятно не знаеш,че партията която спечели си избира и зам.кметовете.Може да избере зам.кметове от друга партия,но трябва да е в коалиция с тях, а нито Пъдарски ,нито Пеевски ще влязат в коалиция с БСП .Пък и Енкин диша във врата на Д.Михайлова,мислиш ли ,че той ще изтърве златната възможност да стане зам.кмет?Боже опази!

Анонимен каза...

Мале с тия тримата нещата вместо да се влошават стават трагични. Като добавим и наследството, което ще остави сегашния кмет ако евентуално загуби изборите, то тандемът супермен и капитан планета няма шанс.

Expert каза...

Отдавна си мисля, че единственият поносим варинт за кмет на Троян се казва Минко Герджиков. Това няма как да стане, разбира се на този етап, така че въпросът е кое е по-малкото зло за избиране? Не живея в Троян, но съм от тук и си обичам града. Познавам и Акимов и Краса Райковска и г-н Пеевски, отчасти, и знам, че те не са политици. Енкин е човек с политическо мислене, използвано за частни цели и въпреки че много краде, в сегашния си вид Троян е опрял дъното. Никаква мениджърска мисъл, псевдокостюмарчета със скъпи коли, който сричат в общинския съвет и гордо крачат в центрата на ГЕРБ. Смяна на знамената пред къщите и старите ченгета, които са готови да умрат в общината, но не и да пуснат кокъла и да се пенсионират на село. Дори и днес, обикновен септемврийски работен ден, излизайки с колата в центъра, виждам липса на минимален управленски разум - почки всички главни улици разкопани, липса на обозначения, организация, мисъл за изпълнение, препъткани и прашни паркинги и граждани, които мислят, че да дадеш предимство те прави балък. Умрял и тъжен площад с празен ресторант от комунизма, скъп и тесен градски магазин на едноличен собственик, еднолична автогара като след война и полицаи по 100 кила, които задяват продавачките, овиснали на прозореца на астрата. Кой от кандидатите може да оправи това, след като шуробаджанащината е на толкова високо ниво, че комунисти се преплитат с гербери, атакисти и хора, които нямат нито едно изказване за четири години в парламента? А утре, като е пазарен ден, ви съветват да излезете с колело, но преди това задължително в църквата за сутрешна молитва да не ви отнесе някой, който дава мигач веднъж годишно. Кой за изберем?

Анонимен каза...

21-поразително си прав!!Стана ми много тъжно за Троян,за нас,за всичко,което можеше да не е така.Вярно е ,че няма за кого да гласувам!!!Изборите,така или иначе ще ги манипулират и ще си сложат най-удобния палячо за кмет-защо тогава да гласувам?

Анонимен каза...

Към 22
Защото, на милиционерите ще им е много по-лесно да манипулират изборите при ниска изберателна активност, и мнооого по-трудно, при висока такава. Ето за това, трябва да се гласува!

Анонимен каза...

22 нали се сещаш кой е най удобния ПАЛЯЧО и кои дърпат конците на марионетката?

Expert каза...

21, длъжен/на си да гласуваш, ако питаш мен, най-малкото защото в тази държава това е едно от малкото, да не кажа единственото право на гражданите. Вярно, рискуваш след няколко месеца да цъкаш и да съжаляваш, но поне няма да си от ония, които само плюят, а дори не са си направи труда да пуснат една бюлетина. Иначе относно Троян, винаги съм се чудил как е възможно да имаш един перфектно шлифован от гледна точка на инфраструктура и природа район, в който на всичко отгоре комунистите инвестираха едно време здраво, знаете поради какви причини, район с будни люде с широки души и висок дух, даван за пример десетилетия с ниска безработица и интелигенция далеч от столицата, да бъде омаскарен за толкова кратко време. Оня ден ходих до Карлово, град в който когато тук ходехме по Фламинго и хвърляхме по 200 лева за столче в края на дискотеката и чупехме чинии в таверната, там се колеха като овце вечер по кръчмите и кльопаха сланина на капака на москвича. Е, за 10 години нещата се обърнаха, сега там е пълно със заведения, фонтаните работят, туристи, а до всяко кръстовище има футболно игрище или зелена тревна площ, а тук няма къде да отидеш да изпиеш едно уиски като хората.

Анонимен каза...

Лошото е ,че този който е основния виновник за това положение използвайки умело една дама за прикритие е тръгнал пак за победа за Троян.А по лошото от това е ,че има все още ненормалници в това село ,които ще гласуват за него.Смятам ,че след тези избори тотално ще опустее Троян и малкото останали нормални и тези без допир до оправляващата мафия в Троян ще се изнесат трайно.Но интересното е ,че въпреки кризата явно все още има какво да се краде щом всички стари муцуни докарали Троян до това жалко състояние са пак на челната линия.

Анонимен каза...

Този който споменаваш ,че използва една дама за прикритие...го прави по две причини:
1.Защото прокуратурата се направи ,че не вижда - интересно защо.
2.Какво достойнство и джентълментство искаш от него,толкова е безочлив,че е изместил достойни хора само и само да е на избираемо място в листата.Обаче има Господ,толкова много хора са го проклели,че все нещо ще го застигне.

Анонимен каза...

19 Ти си уникално тъп!

Енкин щял да стане зам. кмет. Той може да е всякакъв, но има самочувствие и никога няма да се съгласи да бъде заместник на който и да било ако ще на папата. Иначе много ясно е че зам.кмета не се избира, а се посочва от управляващата коалиция.
Аз предпочитам Донка да бъде кмет, а Пеевски и Пъдарски- зам.кметове, отколкото тези сегашните "акъли".

Анонимен каза...

Аргументирайте се за кого да гласуваме!?Ясно,че за Акимов и Михайлова(Енкин) не бива,но за КОГО?Останалите,като изключим,може би Пеевски също крият много рискове....Освен това как да помогнем на Троян и на себе си в тази ситуация?Питам,защото отдавна съм загубила доверие в партии и политически представители.За медиите също имам особено мнение!Какво да прави "стрина" на село,Киоято си иска Енкин:"Ела си бе ,Диляне...."И накрая като преминат келешите с парите през катуните,сещайте се какво ще стане!!

Анонимен каза...

Към № 28. Май ПР-ите на Акимов (вече май са три и им плащаме с нашите данъци) си вършат работата. Извадиха тезата Михайлова (Енкин) и балъците се вързаха. Който не познава Михайлова да вярва. Аз я познавам и знам, че трудно някой може да я употреби. Най-малкото пък Енкин!

Анонимен каза...

Верно ли е, че едната ПР-ка на Акимов е Галя Лалева? Ами той май за жълти стотинки си е купил и сайта й.

Анонимен каза...

Към №29. Рискът при Пеевски е, че е малко луд. Само не е ясно за постоянно ли, или отвереме навреме.

Анонимен каза...

№32,от толкова години сме свидетели на лудоста на Пеевски,че надали е от време на време.

Анонимен каза...

21 Много тошно описание на обстановката в Троян,без коментар ето едно интересно видео и за състоянито и на държавата.

http://www.youtube.com/watch?v=Zp6-9fCj1hs

Анонимен каза...

Към 33-ти...Това си е постоянното състояние на Илианчо,познавам го от малък.Не му връзвайте кусур,но и не му се връзвайте.Той не си го иска,а и няма какво друго да прави-всички го зарязаха и е сам като чаша айрян,забравена на слънце,като гънка в мозъка на постови милиционер.Сам на бара на живота,но той даже и не пие!Сам!!!!!

Анонимен каза...

Вижте като казвам Донка Михайлова и Илиян Пеевски, значи имам предвид нещо. Никой от вас не може да оспори факта че Михайлова има огромен опит и участие в големи проекти, никой не може да оспори амбицията й да направи нещо добро за града ни, както и никой не може да каже за Илиян Пеевски че не е честен и достоен човек. Оттам нататък кой е луд, кой какъв е това май няма голямо значение.

Л.Г.

Еxpert каза...

Към 34, клипът е добър, благодаря за което. Състоянието на един град, най-образно казано, може да бъде измерено от качеството на живот, покупателната способност, здравеопазването, образованието, сигурността, културата, инфраструктурата и да кажем сферата на услугите. Започваме едно по едно. Първите две са свързани най-тясно със заплатите - има ли добра заплата троянецът, не, в това предполагам всички сме убедени. Демек, пари нема. По улиците през деня щъкат хора с по два лева в джоба, а вечер са тихо там с домашната ракия и краставиците от градината с първа програма. От тук автоматично пада и културата - разбирай и гражданска, и лична. Защото онзи ден на 6-и септември, освен, че в Троян нямаше нито едно съобщение в местните сайтова и в този на общината за национален празник и неговото отбелязване, половината град използваше Съединението, за да си донареже дървата и досвари лютеницата.
Стигаме до здравеопазване - тук е страшно. Медицински сестри, които освен, че почти не им се говори, мразят лекари, които почти не им се идва на работа, а на тебе ти говорят все едно си първи клас. Спешно отделение,в което дори не ти бият задължителната инжекция тетанус при рана и лаборатория за изследване на кръвта, в която ти казват - "стискаой палци резултатите да са готови до два дни, защото следобед ще идва майстор да види машината". Да не дава Господ да ходиш за нещо сериозно в нашата болница.
Образованието надявам се е на ниво. Поне външно уличищата изглеждат добре, постигна се енергийна ефективност и се направиха добри неща около базите. Доколкото знам проблемите са с човешкия материал - първо, че намалява. В гимназията горе учеха над 1000 деца в добрите години, сега са наполовина. Все повече чувам отговора - "в "Иван Хайджийски" няма да я записваме, защото е пълно с циганори". Има ги, множат се, общината мълчи.
Сигурността ми е любима тема. Да си троянски полицай или военен е огромна превилегия, която ти отваря вратите към местно уважение, строг поглед, дебел врат, пълни права да лежиш и спиш през работно време, както и да правиш ремонти или да стоиш на бензиностанцията и да цъкаш с уста на сянка, що по дяволите е такава жега.
И накрая услугите - да си напазаруваш в Троян е не просто изпитание, а и загуба на нерви, пари и много здраве. Защото продавачката на касата си общува почти с всички, но не и с тебе. Защото на въпроса "Този хляб заслужава ли си", ти отговарят, "Де дъ знам, зимат го мноо щот е евтин". Факт.

Анонимен каза...

Абе 36-ти,ти чуваш ли се какви ги говориш-"кой е луд,кой какъв е май няма голямо значение"?Ами кое тогава има значение?

Анонимен каза...

Не съм фен на АТАКА, но, погледнете програмата на Пеевски за Троян! Съмнявам се друг кандидат-кмет да изложи толкова подробно и професионално платформата си, и проекциите си за бъдещето на Троян. Това трябва да бъде оценено подобаващо! Дори само за усилието на този човек да напише подобна програма, която честно казано, се съмнявам друг кандидат-кмет не само в Троян, но и в цялата страна, да изложи на вниманието на съгражданите си – както за критика, така и за похвала! Това му прави чест на този Пеевски! Робското и папагалското слугуване на повечето българи към партии като БСП и ГЕРБ ще му изиграят лоша шега най-вероятно!

Севлиево

Анонимен каза...

До Еxpert: Уважаеми колега, написаното от Вас е точно, но за мен това са само и единствено констатации. Не предлагате решения по коментираните проблеми-"качеството на живот, покупателната способност, здравеопазването, образованието, сигурността, културата, инфраструктурата и да кажем сферата на услугите".

Анонимен каза...

Проблема е в това,Севлиево,че не познаваш добре Пеевски.На думи го докарва доста добре.Но за толкова години нищо не е направил.Действия няма а само фръцни.Троянеца добре го познава.Именно за това той ще си остане вечния кандидат за кмет,но само кандидат.И ако прегледаш всичките общ.сесии,едно най-вече ще изпъкне.Няма значение какво се обсъжда,той винаги е против.Само той е умникът..:)

Анонимен каза...

Сюфлиеву Атака,Сюфлиеву Атака!

Анонимен каза...

Севлиево-39,пътят към ада е постлан с прекрасни програми.Отвори която щеш програма и ще видиш какви възхитителни неща са предвидени там - че то 800 дни ли не бяха,че арести на министри от Троегъзата коалиция ли,че с Доган и ДПС е свършено и пр. и пр.Гледам,Доган още си харчи хонорара от Цанков камък,даже му продадохме и Булгартабак.....А Пеевски друга работа няма - по цяла нощ пише прокламации,програми,прошения и прочие и чака да пукне зората.Луд умора няма-само се поти!
Може би и да е истина,че тишината в спалнята.....и прочие. Не му се връзвайте,граждани!Единственият изход е да го приемате с голяма доза чувство за хумор,щото той се взема вече на сериозно.А и не само той....

Анонимен каза...

Абе Делян и Илиан Пеевски само съдружници ли са или са и роднини?И двамата задружно подпомагат досъсипването на България,но проформа са в два различни отдела на КГБ - ДПС и АТАКА.Попитайте Кирил Гумнеров от Ловеч!

Анонимен каза...

стига сте вмъквали хавсякъде този енкин,главния съсипител на града.

Анонимен каза...

Абе Пеевски си е таман я вижте останалите лумпени

Анонимен каза...

Ако никъде не ви искат, вървете в Атака, или ДСБ. И бъдете готови да се коалирате с всеки, в края на краищата, нали само това търсите, да сте и вие във властта.
Между другото, Пеевски не ходи никога на комисии. /това е мястото, където реално се работи като общински съветник/ Единдствено се изявява, когато трябва да се обсъжда нещо публично, т.е. с публика:)))

Анонимен каза...

Не подценявайте толкова избирателите.

Анонимен каза...

Като чета коментарите ви,разбирам ,че в този затихващ град има много будни и интелигентни троянци,който искат хубави промени.Защо се криете зад" Анонимен каза",защо ни оставяте да избираме по-малкото зло?Дайте нови имена!

Expert каза...

До 40!

Колега, за решаването на тежките проблеми, задушаващи Троян сега, е нужен нов, млад екип от можещи и чисти политически личности, с модерно мислене и желание за денонощна работа. Това, сам/а разбираш, поне на тези избори, няма как да се случи, защото е твърде, твърде късно. Пак стигаме до темата със старите кучета и кокъла. Да, ще трябва да ги гледаме още няколко години, надявам се за последно. В Троян отдавна цари комунизъм и то с грозно лице. И за да не кажеш, че само констатирам, ще ти дам един пример как може да се реши, да кажем положението със сферата на услугите. Основният проблем тук е, че властта в Троян не пуска големите играчи, които, могат да дадат на мен, на теб и на всички троянци качествена и професионална услуга. Вземи, ако искаш магазините - защо според теб вериги като Лидл, Билла, Кауфланд, Хит, Пени маркет и др. не отварят магазин в 20-хиляден град, където има едно мижаво СБА с високи цени. Защото, ако им бъде позволено ЕТ Гошо Пешев още утре бие катинара, а 80% от кемпите сега ще продават хляб само на комшията. Нали се сещаш, че ако само един читав голям магазин отвори тук, десетки собственици, които всеки ден ги виждаш с мерцедесите на паркинга на общината, ще се чудят как да си покрият лизинга. Това, колега, е политически чадър на регионално ниво. Печелят управляващите и въпросните собственици, губи целият град. Защото тук чета някаква закачка със Севлиево, но там големите вериги отдавна са стъпили. Нещо повече, те са стъпили в "богати градове" като Луковит и Червен бряг, а троянецът е принуден като през комунизма да тича до Ловеч и Плевен, ако иска да си купи нещо по-така. Решението сам/а се сещаш какво е - нарича се пазарна икономика,ако искаш го наречи и демокрация на пазара, която сега е задушена от общината. Защо си мислиш, че прекрасното ни едно време кино "Ленин" стои изтърбушено с години - и без да разбира човек от политика е ясно, че тук има разминаване между двете страни за комисионната.
Та, така - същото, ако щеш е и положението с автогарата, демек транспортните услуги - ЕТ Гошо Пешевци пак за сметка на теб, мен, нас.
Решение? Тотална чистка, надявам се скоро!

Анонимен каза...

Отлично казано Expert така е:

"...Защото тук чета някаква закачка със Севлиево, но там големите вериги отдавна са стъпили. Нещо повече, те са стъпили в "богати градове" като Луковит и Червен бряг, а троянецът е принуден като през комунизма да тича до Ловеч и Плевен, ако иска да си купи нещо по-така. Решението сам/а се сещаш какво е - нарича се пазарна икономика,ако искаш го наречи и демокрация на пазара, която сега е задушена от общината. Защо си мислиш, че прекрасното ни едно време кино "Ленин" стои изтърбушено с години - и без да разбира човек от политика е ясно, че тук има разминаване между двете страни за комисионната.
Та, така - същото, ако щеш е и положението с автогарата, демек транспортните услуги - ЕТ Гошо Пешевци пак за сметка на теб, мен, нас.
Решение? Тотална чистка, надявам се скоро!"

Анонимен каза...

Сега прочитам,вечния кандидат Пуевски.Пак кандидат.А аз се надявам и съветник да не е.Че само губи времето,на доста хора.То да имаше смисъл-пък то.Пъчи се пред хората,прави се на велик.Троян се отръсква от такива лиглювци.г-н Пеевски,ходете там на мегданя да се излагате,по представително е.Сред обичайните пенсионери,от време на време и пред някои поп.Надявам се живота да ме срещне очи в очи с теб.Да ти завия някоя и друга бурма,че нещо много те стяга чалмата напоследък.
Един, които знае устава на Атака.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Ще взема отношение по хвалените от Вас големи вериги Лидъл, Билла, и др. Примера ми е от неделя -04.09.2011г. Моите родители ми поръчаха да купя 50 кг. Захар/живеят на село и все още правят компоти, лютеници и др./. Отивам до Лидъл в гр. Ловеч/в неделя борси не работят/. Влизайки в магазина потърсвам лице от персонала и казвам: " Искам да закупя 50 кг. захар. За да не опразвам щанда/да им спестя зареждането/ , ако имате такава практика предлагам да го изкарате от склада и да го заплатя". Отговора бе: " Вие не можете да закупите 50 кг. захар. Можете да закупите 3 кг. Много граждани копуват по 10 кг. но се редят по 3 пъти и трябва задължително да излизате и влизате в магазина". Значи за да закупя 50 кг. аз трябваше да се наредя 16,6666 пъти на опашката, и да вляза и изляза с 3 кг. стока 16,6666 пъти.Това за мен е безумие и пълна идиотщина.За всеки случай ги попитах правилно ли съм разбрал и че, трябва да се наредя общи 16,6666 пъти.Щом ми потвърдиха, че изключително правилно съм разбрал и похвалиха математическите ми способности аз естествено им теглих една майна като споменах близки роднини на собствениците на тази верига.Аз не взимам тази захар нито на изплащане,нито ги моля да ми я подарят, аз я взимам с моите си пари за които съм работил. Тези хора и тази политика на магазина ме връщат в ерата на социализма в България когато правех вноска от 1500лв. и чаках 15 години за да си купя кола/лада/. В този магазин така е за олиото, ориза и др. стоки. Е, купих на родителите ми захар от борсата в Троян, но в понеделник. Разликата в цената за 1 кг. захар е смешна-9/девет/стотинки за килограм/по евтина в Лидъл/. Ако някой знае, нека ми каже-тази верига Лидъл така ли се държи с клиентите си в Германия например.Така че уважаеми Expert, хич не ми ги хвали и не се заблуждавай, че като стъпят на територията на Троян ще се оправят нещата.Необходимо ли е да споменавам политика на друга верига-Метро. Там не можеш да пазаруваш ако нямаш карта!!! В кой век и в кой свят живеем. Кви са тия карти, кви са тия ограничения, каква е тази идиотска система!

Анонимен каза...

53, не се притеснявай нито една от големите вериги няма да стъпе в Троян, особено ако резултатите от изборите са като предишните. За сметка на това ще останат култовите квартални магазинчета, продаващи най-качествените продукти. Всеки един град си заслужава съдбата!

Еxpert каза...

До 53

Колега, грешно си ме разбрал. Тук не хвалим някакъв си Лидл, Билла или друга компания, а говорим за градски избор. Мен 50 кила захар не ми трябва, но в твоя случаи си прав, че си ги поздравил по живо по здраво. Мен ми стига тая награда, да спра пред един хамбар от световна верига, да си взема две мариновани пържоли, да мога да избирам сред щанд със сто вида различни бири, а на отсрещния щанд да ми нарежат телешка пастърма да прозира.

Анонимен каза...

Expert-е,аде стига с тая тънко нарязана пастърма,дето прозира,де!Пък и сто вида бира,остава да е и изстудена!Смили се ,бе човек,ми то говори ли се така на гладни хора?Оф,па маринованите пържоли да ги метнеш на скарата и да изцвъртят едно с-с-с-ст.....
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

ЕМ/SI<ти кого кръщаваш,че 50 кг.захар купуват твоите родители за битови нужди.Ако им сметнеш парите за тях ще се сдобиеш с толкова зимнина,че нама нужда нищо да правиш.LIDL сложиха ограничения заради разни тарикати с квартални магазини,които препродаваха техните стоки.Ако имахме такъв магазин в Троян ,нямаше да купиш захарта от Борсата!Можеш ли да ме обориш,че Троян е много скъп град,аргументирано,обаче и коректно.Подозирам нещо....

Анонимен каза...

Няма да може, другото качество на Троян, излизат селски тарикати, а скрънзливостта е втора природа, балканджийска му работа.

Анонимен каза...

Добре де, ама тази Община няма ли и села, бе? Аде малко към прованса, бе хора! 360 Промяна в Орешщак, от вред, където и да го погледнеш. А, само там ли е? Калейца, Черни ОСЪМ. Е, то не бе Троян, не бе чудо, оправяйте се бе, нали знаете ,уж, при вас е много приказки на четвърташния пазар. Кибапчета, бира и да зядуем месгтните клюки.

Анонимен каза...

ЕМ/SIЩе ме извиняваш ама си много зле.Прочети мнението на 57 ,точно това е причината за тези ограничения ,заради селските БГ тарикати прекупвачи.
А това Ти изказване относно метро "Там не можеш да пазаруваш ако нямаш карта!!! В кой век и в кой свят живеем. Кви са тия карти, кви са тия ограничения, каква е тази идиотска система!" ...ми подсказва ,че нямаш и най малка представа как стоят нещата в този век и по нормалния свят ,а да не говорим ,че си ходил някога там.Не само имат карти почти всички големи вериги ами дори във някой от тях си и плащаш годишна такса за да ти издадат и допуснат да пазаруваш и пак е FULL с клиенти.Така,че стой си в селенията налегнала Троян,пазарувай си от складовете на едро където е по скъпо от магазините на дребно ,а тези локуми ги разтягай на бабичките в мааалата и не се излагай по форумите.

Анонимен каза...

Така добре сме се подредили, от една страна добре, че има избори,че уж да направят нещо по-добро за града, но от друга вместо да затрудняват повече и без това неподредения живот на троянеца, трябваше и улиците ни да омаскарят- ПРЕДИЗБОРНО! а къде бяха предните години?защо винаги напомнят за себе си, когато трябва да ни ухажват за гласове? трябва да се мисли и действа разумно - не може целогодишно да "спиш" и после да се сетиш, че идват избори. а и приоритетите трябва да се подреждат - града се НУЖДАЕ от толкова много неща, последното от които е кръгово. четох доста за кандидатите,не познавах добре кандидатката на БСП, но прочетох някои неща и смятам, че жената има реалната възможност да посъживи Троян

Анонимен каза...

В този общ.с. двама души работиха за Троян,а другите за себеси.Един срещу тринадесет.АТАКА

Анонимен каза...

N52 Ти си за хоспитализация, малоумен си.

Анонимен каза...

Производители поискаха защита от диктата на хипермаркетите
- A +
13:47 | 10 октомври 2011 | Бизнес / Редактор Лилия Чалева / обновено преди 13 минути
Виж 1 снимка Според производителите, в момента разпределението на добавена стойност при продажбата на продуктите е несправедливо
Сн.: EPA/БГНЕС
Производители на храни се заканиха, че ако държавата не влезе спешно в ролята на регулатор на големите търговски вериги, ще започнат различни протести.
България е единствената европейска държава, членка на ЕС, която няма адекватен закон за защита от натиска и диктата на големите търговски вериги, чието влияние все повече се разраства. Това обявиха на пресконференция в БТА от Инициативния комитет за честна търговия.
Той обединява производители от всички браншове на хранително-вкусовата промишленост с близо 1400 предприятия и над 240 000 работници.

Търговските вериги, супермаркети и магазини вече контролират достъпа на потребителите до продукцията ни до степен, която им дава възможност да налагат крайно несправедливи търговски условия, обясни председателят на комитета Евгени Иванов.
Според него, те прехвърлят голяма част от оперативните си разходи на производителите, а договарянето на цените е заменено с "безцеремонно и ултимативно диктуване" на търговски условия и плащания.

През февруари Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) съобщи, че "Метро Кеш енд Кери България", "Билла България", "Кауфланд България ЕООД енд Ко", "ХИТ Хипермаркет", "Максима България" (Т Маркет) и "Пикадили" непряко си обменяли информация за доставни цени, договорени с едни и същи доставчици, както и маркетинговите стратегии на конкурентите.
Според комисията са договаряни отстъпки и доставни цени на бързооборотни стоки.
От търговските вериги отрекоха между тях да е имало картелно споразумение за натиск върху производителите.

Производителите обаче днес заявиха, че заради този натиск на пазара са се появили продукти с ниско качество.
От инициативния комитет алармираха още, че в момента разпределението на добавена стойност при продажбата на продуктите е несправедливо, противоречи на всякаква пазарна логика и силно ощетява производители и доставчици.

Голям удар срещу тях са още стоките, които отделните вериги пускат като собствени марки или т. нар. бели стоки.
Така на практика нашите производители безлихвено кредитират чуждите търговци, а парите на българския потребител се насочват не в националния бюджет, а в чужди икономики, смята Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

Представителите на хранително-вкусовия бранш заявиха, че са крайно недоволни от предложения от експертите на икономическото министерство вариант за изменение на Закона за защита на конкуренцията. Според тях той изцяло игнорира основните искания на бранша, включително и с отказа да се регламентират отложените плащания на търговските вериги, с което изцяло обслужва техния интерес.

"Твърда ръка, а не законодателни промени трябва да регулира отношенията хипермаркети-български производители. Настоящото законодателство предлага необходимите текстове, за да се повлияе на търговските отношения между големите чужди вериги и българските производители и доставчици", каза пред БНР Валентин Николов, представител на ГЕРБ в парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм.
Планирана е широка обществена дискусия, която да предложи изводите за това кой е най-добрият вариант.

Бедният български производител спонсорира богатия чужд търговец, каза през януари министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод големите търговски вериги.

Анонимен каза...

52 казва истината за "явлението Пуевски"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |