Троянецът Христо Младенов с първа награда от „Пирин фолк”

* Съгражданинът ни изпълни в дует с бургазлията Димитър Атанасов авторската му песен „Сърце на птица” – поп балада с етно елементи

23-ГОДИШНИЯТ НИ ЗЕМЛЯК Христо Младенов в дует с бургазлията Димитър Атанасов, на 26 г., познат от участието си в „Мюзик айдъл”, триумфира в първата фестивална вечер (3 септември, събота) на тазгодишния „Пирин фолк” в Сандански. Младите изпълнители спечелиха Конкурса за авторска песен с баладата на Димитър „Сърце на птица”. И тук му е мястото да подчертаем, че „Сърце на птица” си е чисто поп парче с етно елементи; което пък подсказва в каква посока търси развитие фестивалът, известен в по-ранните си издания с уклон към чалгата.

ХРИСТО Е ВЪЗПИТАНИК на музикалната педагожка Мариета Жекова и на нейното студио „Гласове”. Син е на известния троянски музикант Стрялката. Участвал е в множество национални и международни конкурси и има не една награда – сред тях 2-ра награда от Международния конкурс „Северно сияние” (Русе) и Гран При на Петия международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова Музика” (Горна Оряховица); полуфиналист е от „Мюзик айдъл 3”, избран за солист на Бенда на БНР в концерта „Новите поп и джаз гласове на България” (април 2009 г.). Добре познат е на публиката в родния град от редовните си изяви на троянска сцена. Музикалното му амплоа е поп, рок и народна музика.

ДИМИТЪР Е ЗАВЪРШИЛ класическо пеене в Националното музикално училище „Проф. Панчо Владигеров” (Бургас). От 2002 г. се изявява и като аранжьор, а малко по-късно – и като композитор. Първата му награда за авторска музика е за кавър на прочутата песен „Двама” на Мария Нейкова. Талантът от Бургас има добро партньорство и с троянската детска вокална студия „Усмивка”, за която е писал песни.

ПЪРВОТО МЯСТО В КОНКУРСА за авторска песен на „Пирин фолк 2011” носи парична награда от 2000 лв., статуетка и грамота. След предварителната селекция, направена от 11-членно жури, до финалния кръг били допуснати 20 песни, 4 от които на композитори от чужбина.

Т21



Още по темата:

31 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Христо! Поклон пред Жекова!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво супер ресничка!!!

Анонимен каза...

Това същата Жекова ли е, която е учител и на Елица?

Анонимен каза...

Мариета Жекова е учител на всички наградени деца от Троян в областта на музиката. Обучава ги в читалището формация "Гласове".

Анонимен каза...

И на "Усмивка" с многото награди тя е учител?

Анонимен каза...

Към 2:
Когато някой е доказал,че работи професионално,заслужава поклон. Особено,ако става въпрос за работа с деца.
Относно простащините,които пишеш,нека ти кажа нещо. Да се поклониш на една жена,която го заслужава,показва сила на характера.Говорим за нас,мъжете,де:)))

Анонимен каза...

Честито на Христо Младенов! Честито на Г-жа Мариета Жекова! Честито на всички троянци, които полагат усилия да издигат престижа на града!

Анонимен каза...

На "Усмивка" учител е Г-жа Светла Червенкова. Тя работи с по-голяма група деца, повечето са по-малки. Те също са към читалището и имат награди. Изобщо, оказва се, че градът ни не е толкова заспал, и има хора, които работят здраво. Дано все повече да стават тези, които търсят начин да се справят с работата, а не причина да се оправдаят, как нищо не става.

Анонимен каза...

БРАВО, БРАВО, БРАВО!!!

Анонимен каза...

Не пеят лошо момчетата,но песента не беше за този фестивал!

Анонимен каза...

Точно за това ми хареса много!

АРВи каза...

Ей, пак критики от небитието! 11 ти, ти да не си музиковед или музикален критик, или си участвал 1001 пъти в подобни музикални конкурси, та така свободно критикуваш изпълнението, а? Песента, клипа и изпълнението, според мен, са перфектни, и поради тази причина са спечелили конкурса.
На един нашенец, макар и младо мамче, представил се подобаващо и защитил честта и името на града ни, други 10 нищо не правещи кибици го критикуват? Ами перфектно!
Със здраве на всички, но се замислете, поне малко????!

Анонимен каза...

Браво на момчетата!
Очевидно и без чалгата можем!

Анонимен каза...

АРВи,отдавна се каня да ти кажа,че си много досаден!Първо не четеш добре какво пишат хората,а и явно не можеш да го осмислиш!Анонимността поставя пишещите пред един много важен факт: не знаеш кой,кой е.Така че, недей да даваш квалификации за хората!Не си особено запозат с нещата.Чета коментарите ти и по други теми-дребнави и едностранчиви!Вярно е ,че всеки има право на мнение,но нека поне да бъде съдържателно!

Анонимен каза...

Наистина и според мен тази песен не е за този конкурс,но ми хареса.Успех на момчетата!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

АЙ сссс,къде се загуби:)Много ми хареса вица за двете стотинки,ако имаш време - напиши още нещо:)

Анонимен каза...

Не съм се загубил,приятелю,ами все ми намират работа-повечето неплатена,разбира се!Но не се оплаквам.Един приятел вика,че е по-добре да се изтъркаш,отколкото да ръждясаш....
А виц няма да казвам-действителността ни е по-богата от въображението,само се огледай наоколо.А тепърва какво предстои-само като си помисля тръпки ме побиват.Добре,че мисля позитивно... АЙ с-с-с-с.......

АРВи каза...

Многоуважаеми №15, аз поне заставам зад някаква абревиатура с която се идентифицирам, Вие и това не правите. Не Ви съдя, но аз нямам претенции за изчерпателност, многостранност и свръх компетентност. Вие имате претенции към мен и в това време правите същото за което ме обвинявате. Не Ви карам да четете моите коментари, просто ги пропускайте и ще се чувствате прекрасно.
А когато спорите по някой въпрос може да ме апострофирате на място, за всеки конкретен случай, за да изясним ситуацията. Иначе в случая, както общо ме обвинявате няма никакъв смисъл, само си губите времето в напразни общи обвинения, които не са по същество и в конкретния случай се превръщат в несериозни претенции. Но проблема си е изцяло Ваш.
Със здраве! И отново апелирам към Вас - не четете коментарите ми, щом Ви досаждам!!! Иначе Вашето четене на моите "дребнави и едностранчиви" коментари, ще си е чист мазохизъм.

Анонимен каза...

Да,спирам да ги чета!

А каза...

Благодаря, трогнат съм от проявеното разбиране!

Анонимен каза...

Аз не съм 15,друг съм и също спирам да чета на А простотиите!

Анонимен каза...

Пичове успех. Може да наминете покрай дяда ви Миня, че нещо е развързал кесията предизборно та да си уредите някакво финансиране ако ви е необходимо. Щото то това ще е от него. До изборите и после на Трапето.

Анонимен каза...

22, и друг да си все тая, това че обявяваш публично, че АРВи и или А, както вероятно е сгрешил, пише простотии, не те прави авноматично по-умен от него. Трябва да го докажеш по някякъв начин, а не само да правиш недоказани констатации в стил Илиян Пеевски.

Б каза...

Драги 2,15,20,22 и т.н...На АРВи или А постовете са всичко друго но не и простотии.Малкото коментари,които ако ги четеш внимателно може да се поучиш,но не и да изпростееш.Сайта се е превърнал в кош за боклук именно от такива коментари като вашите,но не като неговите.

Анонимен каза...

Как може да има такива хора, като 23..... Може ли да политизираш такова професионално постижение /и на Христо и на Мариета/. Хора като теб, не би следвало изобщо да четат или пишат тук. Ако не можеш да се зарадваш на един толкова сериозен успех, едно от не толкова многото неща, които славят града ни, не знам какво би те зарадвало! Тук е пълно със статии, от чиито коментари косата да ти настръхне. То се наричат луди, крадци, убийци и какви ли не. Върви там да пишеш.

Анонимен каза...

АРВИ има много умерени изказвания. За разлика от голяма част от пишещите тук, той пише възпитано. Дали е компетентен няма особено значение(а и няма как един човек да е компетентен във всичко). Важното е, пишещият да намира достатъчно себеуважение, да не се поддава на злобата си, когато я има, и да пише без да обижда и без простащини. Така, че АРВИ, продължавай да пишеш, няма как да се претопиш в общата маса злобари, повечето от тях всъщност няма какво интересно да кажат. Даже вече, почват да се повтарят. Въпреки, че човешката простотия била безкрайна :)))

Анонимен каза...

Христо ако се свъжиш с Азис ще оберете овациите.

АРВи каза...

24, 25 и 27 ми, благодаря за подкрепата!
Понякога, когато се пише по даден проблем гледните точки могат да бъдат много, не винаги човек е в състояние да обхване в един коментар всичките и когато на някой не му се улучи точно неговата гледна точка, се започва. На мен ми е ясно какви и кои хора са нетърпеливи и обиждат без всякакъв скрупол. Те не влизат в диалог, не си изяснявет проблемите, не ги обсъждат, а отсичат зверски, сякаш от това им зависи животът. Старая се да не им обръщам внимание, но все пак и те са си в правото. Е обиждат, вярно понякога не са прави, нетактични са, но такъв е животът. Човек е на тази земя, не за да е щастлив, а да се учи! Колкото по-вече успява да го прави, толкова по-добре.
Със здраве. Уверявам ви че не съм се взел на сериозно, в теми в които не съм на ти не вземам участие, но мисля, че бихме се учили един от друг много!
Убеден съм също, че това учене, освен поднасяната информация е и основното предназначение на сайта и за това пиша, за да се обогатявам!

Анонимен каза...

АРВи, аз съм само 27, но явно има и други, които харесват смисления разговор и доброто възпитание. Пиши, защото, иначе, ще надделеят тези, които изглеждат като мъже, но са куражлии да плюят само анонимно. Познавам такива, един от тях е активен писач тук. То той е и безработен, така, че не можем да сме му конкуренция като обем писане, дай да го ударим в земята с културен изказ:))))

АРВи каза...

О.К. 30!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |