70 години постоянство и всеотдайност

* Едно стръкче цвете, подарено от детски ръце, една научена нова песен, предадено знание и умение – все празници,
празници, празници
Юбилейно, ДГ „8 март“  

На 13 ноември Детска градина „8 март“ навърши 70 – първата и най-любима троянска детска градина. В която са тръгнали „на училище“ хиляди троянци, вече няколко поколения – от прабаби и прадядовци на достолепна възраст до сегашните компютърни малчугани. Едно детско заведение, станало емблема на Троян, знак на гордост, самочувствие и умиление. И от нас – честит празник, осмомартци! По-долу ви представяме емоционалния текст от празничната юбилейна брошура на ДГ „8 март“. Т21     

Деца, родители и учителки заедно подготвят Коледния празник, 2019 г.

70 ВИПУСКА. Да си учител означава да си водач на младите хора в неизбродимите дебри на знанието. Означава и дарба да възпитаваш у децата оня така необходим ни усет за честност, справедливост и красота. Означава да обграждаш децата с любов и надежда, да се вглеждаш в тях и да откриеш заложбите и интересите им, да разкриеш богатството на образователните потребности и с много търпение да ги насочиш в посоката, която ще им осигури щастливо детство и равен шанс.

На 55-ия рожден ден на ДГ „8 март“, 2005 г.

70 ГОДИНИ да досътвориш вече стореното, да го развиеш и посееш добрите семена на една пълноценна човешка същност. Това е достатъчен повод за равносметка и гордост. Има нещо величаво и сакрално в благородното дело да създадеш детска градина, да вградиш в нея мечтите си, да и вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото.

Преди години – малчуганите от ДГ „8 март“ на море

ТАКОВА благородно дело е ДГ „8 март“. Обединяващо през годините хиляди хора – учители, деца, техните родители, служители, общественици. Обединява ги с онова нещо - позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето.

13 ноември 2020 г., Троян

Диана Гунешка, ДГ „8 март“

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |