Съдилищата в областта продължават работа

* На този етап не се предвижда прекъсване заради пандемията от Covid 19, информираха от Окръжния съд в Ловеч * Какво става с делото за убитото дърво?

Темида срещу коронавируса

ОКРЪЖНИЯТ съд в Ловеч и Районните съдилища в Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит продължават дейността си в условията на пандемията от Covid 19 и на този етап не се предвижда прекъсване на работата им, съобщиха от пресслужбата на Темида в областния град. Припомняйки, че такава възможност – за спиране на разглеждането на дела за определен срок, е била въведена на 10 ноември с решение на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) и направеното изменение на Правилата за работа на съдилищата в условията на пандемия.

НО БЕ НАПОМНЕНО, че работата на съдилищата в областта ще продължи при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Сред мерките – лица с температура над 37 градуса и/или други външно проявени симптоми за заболяване от Covid 19 няма да се допускат, а в съдебните сгради ще се извършва ежедневна многократна дезинфекция. Всички участници в съдебните производства трябва да спазват определената от здравните органи физическа дистанция от 1,5 м и да носят лични предпазни средства (маски и др.). Във връзка с усложнената епидемична обстановка се препоръчва съдебните книжа, доколкото е възможно, да се изпращат по електронен път на страните или техните представители; а подаването на съдебните книжа, по които се образуват дела, да става по пощата или чрез куриер.

Т21, по информация от Окръжен съд - Ловеч
 

Бележка на редактора

* Очаквайте подробностите (уверяваме ви, че има доста любопитни) след приключване на делото

 

Използвам случая за кратко пояснение по делото срещу Т21, което тече в момента в Районен съд - Троян и поредното трето гледане е насрочено за 22 декември. Делото, вече добило публичност (виж „Съдят ни за клевета, дървото не било убито, а болно?!“ – бел. ред.), е заради серията ни от материали за едно насила умъртвено величествено дърво насред Троян и действията, довели до този печален резултат. Дело за клевета, по формулировката на ищеца Христо Ковачев (собственик на т. нар. Виенска сладкарница), придружено с иск за 10 000 лв. срещу вестника ни и лично срещу главния редактор и издател Генадий Маринов. Но според нас – дело срещу свободата на словото заради засегнати бизнес интереси.

Все още не даваме информация за случващото се в съдебната зала по настояване на нашия защитник – адв. Александър Кашъмов. Очаквайте подробностите (уверяваме ви, че има доста любопитни) след приключване на делото.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |