„Троян Волей“ сервира новини

* Младият троянски клуб вече си партнира със столичния гранд „Левски“, заслугата – на големия Христо Илиев
* Първият мач на представителния ни мъжки тим за сезона е на 21 ноември срещу „Осъм“ в Ловеч

Волейбол, Сезон 2020/21

Рубриката се води от 
Стефан Генков-Лимона

С НЕСКРИТО удоволствие предоставям на читателите на нашата спортна рубрика дълго плануваната от ръководството на Волейболен клуб „Троян Волей“ изненада, която заслужава внимание. Цитирам:

Христо Илиев

„Троян Волей“ – в партньорство с Волейболен клуб „Левски“, София! Съобщваме, че тимът ни ще работи съвместно в направление юноши със столичния гранд. Основният „виновник“ за осъществяването на тази идея е легендата на българския волейбол и „Левски“ – нашият земляк Христо Илиев. 

Именно на рождения ден на г-н Илиев (7 ноември) в спортна зала „Чавдар“ бяха раздадени подаръци на всички деца от детско-юношеската школа на нашия клуб. Всяко дете получи безплатно тренировъчна тениска и къси панталони с логото на ВК „Троян Волей“, раница с клубната емблема, волейболни чорапи. Всички изброени артикули бяха осигурени от ВК „Левски“. Очаквайте още съвместни инициативи между двата клуба. Най-доброто тепърва предстои“.

ТОВА послание ми беше изпратено по електронната поща, а после бях потърсен и за допълнителна информация, която чрез Т21 да споделя с приятелите на волейбола в Троян. Младият специалист и треньор на юношите старша възраст и прекадетите Анатоли Пенев изчерпателно ме запозна със структурата, тренировъчната дейност и програмата на мачовете през състезателната 2020/21.

УЧРЕДЕНИ са три нива в мъжкото направление, касаещо и троянския волейбол: 1. Суперлига; 2. Висша лига; 3. „А“ НВЛ, в която участва и „Троян Волей“. На свой ред „А“ НВЛ е съставена от две групи - А и Б. Седем са отборите в А група –  „Баск“ (София), „Осъм“ (Ловеч), „Изгрев“ (Ябланица), „Локомотив“ (Червен Бряг), „Козлодуй“ (Козлодуй), „Септември Про Синема“ (София) и „Троян Волей“ (Троян). Б група е съставена от четири отбора и на първия етап от първенството не представлява интерес за нас. Очевидно е, че нашата група е по-многобройна, а и по предварителна информация – и по-силна. Първенството стартира на 21 ноември, като в първия кръг „Троян Волей“ гостува на „Осъм“ в Ловеч от 13:00 ч. Следващата седмица – 28 ноември, сме домакин на „Изгрев“; домакинските ни мачове ще се играят в зала „Чавдар“, засега без публика.

Мъжкият тим на ВК „Троян Волей“

А ЕТО КАКВО още ни сподели г-н Пенев. В троянския клуб работят трима треньори със съответния образователен ценз според изискванията на Министерството за младежта и спорта и притежаващи нужния треньорски лиценз. Треньор на мъжкия ни отбор е Христо Илиев с помощник Анатоли Пенев, на юношите старша възраст и прекадетите, както вече стана ясно, треньор е Анатоли Пенев, а на момичетата старша възраст – Гергана Петрова, известно име в българския волейбол. Представителният мъжки тим на „Троян Волей“ ще разчита основно на местни състезатели, като легионерското присъствие е сведено само до двама играчи, факт, подсказващ намерението на клуба да изгражда поколение от местни троянски кадри. За което – нашите адмирации!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |