За първи път в зала „Чавдар“ – волейбол!

* Юношите на „Троян Волей“ останаха трети в първия турнир за Купата на Троян“, победител – „Левски“ (Карлово) * Няма да е далече времето, когато волейболът в Троян ще завоюва име на волейболната карта на България
 
Стефан Генков-Лимона
Баскетбол & Волейбол
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ВЯРНО е, зала/салончето „Чавдар“ в Троян в събота, 10 октомври, за първи път в своята история стана домакин на волейболна проява – турнир за „Купата на Троян 2020“. Как ли щеше да реагира на това Ицата, основоположникът на баскетбола в града, лека му пръст, благодарение на когото имаме салончето? Но животът си тече, приоритетите се променят и нови спортове търсят място под слънцето.  

В ТУРНИРА взеха участие четири отбора юноши старша възраст: „Левски“ (Карлово), „Септември“ (София), „Чавдар“ (Етрополе) и нашият „Троян Волей“. Домакините от троянския клуб в партньорство с Община Троян бяха създали перфектна организация на състезанието, включително със спазване на всички противоепидемични мерки. А проявата уважиха председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков, ресорният зам.-кмет Розалина Русенова и отговорникът за спорта в общинската администрация Тодор Комитов, които наградиха победителите. 

Отборът на „Троян Волей“ с бронзовите медали, зала „Чавдар“, Троян, 10 октомври 2020 г.
Нашият Младен Горалов –
с приза за най-добър блокировач

САМОТО състезание протече на прилично за този етап на подготовката ниво. Нашите с една загуба от Карлово (0:3) и победа над „Септември“ (3:1) се класираха на трето място и взеха бронзовите медали. Заслужено „Левски“ (Карлово) с две победи спечели турнира и грабна купата и златните медали. На второ място остана отборът на „Чавдар“ (Етрополе) също с победа и загуба като „Троян Волей“. Разговарях с треньора на победителите, който е и президент на клуба и го запитах откога развиват волейбол в Карлово. Отговори ми, че са започнали през 2005 г. и работят само в мъжкото направление. За сравнение – нашият клуб, основан през 2018 г., е още бебе, само на две години; така че началото ни е оптимистично, а и хубавите работи стават бавно. Но виждайки хъса и ентусиазъма на заелите се с волейболната кауза треньори и деятели , няма да е далече времето, когато волейболът в Троян ще завоюва име на волейболната карта на България. 

Носителите на волейболната Купа на Троян 2020 – отборът на „Левски“ (Карлово)

ИНДИВИДУАЛНИТЕ награди на турнира си поделиха: Младен Горалов („Троян Волей“) - най-добър блокировач, Божидар Ганчев („Септември“) - най-добър разпределител, Александър Славов („Левски“) - най-добро либеро. За най-добър играч на турнира бе обявен Лъчезар Вельов от отбора на Карлово. На приятелите на волейбола напомняме, че първенствата за мъже и юноши ще започнат в началото на м. ноември и домакинските ни мачове ще се играят отново в зала „Чавдар“. До нови срещи с волейбола!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 Начало

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Ima greshka v informaciqta. Nai dobro libero specheli luchezar vellov ot otbora na VK Chavdar Etropole

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |