Новият „Троян Волей“ – с първа турнирна победа

* В кървавия финал срещу „Септември Про Синема“ момчетата ни губеха с 0:2, но обърнаха мача до 2:2 и с рамо от невероятната троянска публика грабнаха купата * За MVP на турнира бе избран
 нашият Панайот Панайотов

Волейбол

В ДЕНЯ на олимпизма, 22 юни, събота, бе поставено едно троянско начало – първият волейболен турнир, организиран от новосъздадения клуб „Троян Волей“. Едно, защо да не го наречем, историческо начало на един нов за града ни спорт. Всъщност началото е преди около година (виж „Волейбол в Троян – защо не?“ – бел. ред.), когато няколко ентусиазирани момчета се захващат насериозно с мечтата си, но затова по-нататък. Сега за първото състезание.

Победителите от "Троян Волей", вторият отпред вдясно – треньорът Анатоли Пенев
ТРИ отбора – нашият „Троян Волей“ (Троян), „Своге 2016“ (Своге) и „Септември Про Синема“ (Септември), мериха сили в юношеската надпревара, състояла се в салона на СУ „Васил Левски“, едно от малкото, да не кажем единственото място за волейбол в града ни; заявка за участие имаше и от клуб от Червен бряг, но той не пристигна. Турнирът започна с хубава, но нелека троянска победа над „Септември Про Синема“ – загубихме първия гейм, след което бяхме безпощадни за 3:1. После надделяхме и срещу Своге, също с 3:1 и си осигурихме място на финала. Другият финалист бе „Септември Про Синема“, който спечели мача си срещу „Своге 2016“.

Играчът на турнира Панайот Панайотов
ФИНАЛНИЯТ сблъсък започна лошо за нашите – септемврийци поведоха с 2:0 и нещата отиваха на зле, още повече че един от възловите троянски играчи, Васил Найденов, се контузи и напусна играта. И тук – шапки долу! Треньорът ни Анатоли Пенев и неговите момчета направиха невероятен обрат и след два спечелени гейма вкараха срещата в тайбрек; където важната роля на „допълнителния играч“ – невероятната троянска публика, си каза думата и „Троян Волей“ грабна победата и купата. И от нас – честито! За MVP (най-полезен играч) на турнира бе избран Панайот Панайотов („Троян Волей“), съотборникът му Стефан Пачков спечели приза за най-добър разпределител, за най-добър блокировач бе определен Петър Григоров („Своге 2016“), а за най-добро либеро – Денис Дженгис („Септември Про Синема“). „Благодарим на всички, дошли да подкрепят троянските момчета, както и на двата гостуващи тима за джентълменската игра. Благодарим на всички за отделеното време! Надяваме се този турнир да се превърне в една хубава традиция“, написаха организаторите от ВК „Троян Волей“ във фейсбук страницата на клуба.

Купата
И ДА СЕ ВЪРНЕМ на организационните въпроси. Ентусиастите, за които споменахме в началото, проправили пътя на новия троянски клуб и новия троянски спорт, са няколко. Идеята тръгва от Калоян Кюркчиев, подкрепен от приятеля си Любомир Кирилов (сега двамата са студенти, съответно журналистика и в Техническия, а Калоян вече трупа име и слава като спортен коментатор в екипа на бТВ – бел. ред.). Към тях се присъединява един изключително важен човек – треньорът Анатоли Пенев, той работи в София, но от м. ноември м. г. всяка седмица по два-три пъти пътува до Троян. Президент на клуба е съмишленикът им Веско Василев, живеещ постоянно в Троян и играч в мъжкия състав. А с документацията се е нагърбил ловчалията Йордан Василев. От самото начало помага и едно голямо име в българския волейбол и наш земляк – олимпийският медалист Христо Илиев, той ще води мъжкия/представителния ни състав. И това не е шега – от м. октомври 2019 г. мъжкият отбор на ВК „Троян Волей“ се включва в трета дивизия на Националната волейболна лига. Оттук нататък остава тежката битка за спонсорство, пари, база и т. н.; която все още не е спечелена, но която не плаши екипа на ВК „Троян Волей“. Подробности – в някой друг брой.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |