Напрегната седмица за троянския баскетбол и волейбол

* Въпреки четвъртата поредна загуба „Чавдар“ запази втората позиция * Юношите старша на „Троян Волей“ здраво опердашиха връстниците си от „Осъм“ (Ловеч) – 3:0

Стефан Генков

Баскетбол & Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

БАСКЕТБОЛ 

ЩЕ ЗАПОЧНА с баскетбола, където има много да се наваксва от спортния календар, нарушен от… всички знаете от какво. В събота (30 януари) момчетата на БК „Чавдар“ до 14 години играха два мача в Русе. Първият загубиха от очертаващият се фаворит в групата „Дунав“ (Русе) с 63:30. Във втория надиграха категорично „Етър“ (Велико Търново) с 72:49. В неделя (31 януари) в Габрово 12-годишните деца победиха безапелационно „Шампион“ (Плевен) с 89:12, а след това и домакините от „Чардафон Орловец“ с 56:29.

Александър Кръстев с дабъл-дабъл срещу
„Локомотив“ (ГО) – 30 точки и 12 борби

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО в неделя се играха последните мачове от първата фаза на първенството в регион Център, „А“ група, ББЛ, при мъжете. Първо фаворитите „Бавни и яростни“ (Плевен) спечелиха и последната си среща срещу „Локомотив“ (Горна  Оряховица) и без загубен мач заеха 1-во място в групата. Във втория мач нашия „Чавдар“ (Троян) загуби от последния в класирането „Чардафон Орловец“ (Габрово) с 78:85, регистрирайки четвърта поредна загуба през новата година. Няма да коментирам този злополучен мач, само ще спомена реализаторите: Камен Пенчев (31 точки), Александър Кръстев (с дабъл-дабъл – 30 т. и 12 борби), Тервел Бажанов (10 т.), Кристиян Славков (5 т.), Габриел Йонков (2 т.), Йордон Кънчев, Славян Лишев и  Георги Бойнов без точков актив. Въпреки загубата „Чавдар“ остана на 2-ро място с 4 победи и 5 загуби, 3-ти е „Локомотив с актив 3/6 и последен – „Чардафон“, 2/7.

ВОЛЕЙБОЛ

В СЪБОТА мъжкият волейболен отбор на „Троян Волей“, съставен предимно от юношите старша възраст на клуба, гостува на професионалния отбор ВАСК от Волейболната академия на големият български волейболист Матей Казийски и не по-малко титулувания треньор Радостин Стойчев, и двамата подвизаващи се десетилетие в италианската Супер дивизия и завоювали множество първи места с водещи италиански клубове. ВАСК спечели домакинството с 3:0 гейма

В НЕДЕЛЯ бях специално поканен и присъствах на една много сладка победа на юношите старша възраст на „Троян Волей“ над връстниците им от „Осъм“ (Ловеч) с изразителното 3:0 гейма (25:18, 25:17, 25:13). В годините винаги е имало закачка между Ловеч и Троян в спорта, и по-конкретно спортните игри. Помнят се победите на футболния „Чавдар“ на едноимения стадион в Троян при публика над 5000 души. А още по-възрастните помнят и победите на баскетболния ни отбор над ловешкия. Когато попитах водача и президент на ловчалии преди мача какъв ще е крайният резултат, той отсече 3:1 за „Осъм“ и насмешливо допълни - единият (гейм) ще ви дадем да се радвате. Не се въздържах и подхвърлих: „Да не се получи както преди 50 години, когато ви отказахме от баскетбола и ви пратихме да играете хандбал, сега да ви откажем и от волейбола?“ Попитах същото и нашият треньор Анатоли Пенев, споменавайки му за заканата на противника, той се засмя и каза: „Подготвил съм им изненадка и няма да е като при контролата през ноември, а ще е 3:1 за „Троян Волей“!“. Нашите момчета надскочиха себе си и надминаха прогнозата на наставника си – опердашиха ловчалии с 3:0. Адмирации и за треньора и за тях!

ПОНЕЖЕ съм силно впечатлен от работата в този млад клуб, ще занимая читателя с няколко детайла, които правят силно впечатление. Ще ги изброя : В клуба са ангажирани все млади , образовани, интелигентни младежи начело с президента Веско Василев , младият спортен журналист в БТВ Калоян Кюркчиев, треньора Анатоли Пенев . Помагат им безкористно, с любов към този спорт и Валери и Панайот. Гергана Петрова - бивша републиканска шампионка, допълва младежката група и работи с момичетата и децата. Естествено всички се вслушват в съветите и ползват опита на големия Христо Илиев, водещ мъжкия отбор. Има само една дума – в „Троян Волей“ е оформен забележителен екип и тази екипна работа рано или късно ще даде плодове, не се съмнявам!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |