Спортният министър посети Троян

* Красен Кралев бе тук по покана на кандидат-кмета Иван Миховски (ГЕРБ) * Важните спирки в министерската визита – стрелбището за биатлон, баскетболната зала и стадиона * В присъствието на Катя Дафовска бе поет ангажимент за изграждане на ролбан
 за биатлонистите

Иван Миховски и Красен Кралев
Местни избори 2019

МИНИСТЪРЪТ на спорта Красен Кралев днес (12 октомври, събота) посети Троян по покана на народния представител и кандидат за кмет от ГЕРБ Иван Миховски, с тях бе и депутатът Тома Биков. Тримата, придружавани от председателя на местния троянски парламент инж. Петко Пенков, имаха няколко важни спирки. Най-напред, модерното стрелбище за летен биатлон (открито през 2012 г. по времето на министър Свилен Нейков, виж „Новото стрелбище за биатлона в Троян“ – бел. ред.) – тук наред с представителите на троянските клубове по биатлон ги посрещна и председателката на федерацията, олимпийската шампионка Катя Дафовска. Троянската баскетболна зала, по-точно заличка, а най-точно училищен салон на над половин век – където гостите изгледаха мач на една от гарнитурите на БК „Чавдар“ (Троян), най-успешния троянски клуб в колективните спортове. И троянския стадион „Чавдар“, който също плаче за ремонт/реконструкция (входът му с уникалния и събиращ очите надпис „С. Чавдар“ достатъчно добре подсказва за всичко останало – бел. ред.) и района около стадиона, където се планира изграждането на новата троянска спортна зала.

На троянското стрелбище за биатлон, сред посрещачите бе и Катя Дафовска
Министърът се пробва с пушката
С юношите на БК „Чавдар“ (Троян) преди мача с ЦСКА
Разговор пред входа на троянския стадион
КАК ПРЕМИНАХА срещите сподели сам министър Кралев в профила си във фейсбук, цитираме дословно: „Заедно с Иван Миховски посетихме няколко спортни обекта на територията на община Троян, за да се запозная лично със състоянието на инфраструктурата. Обиколката започна от стрелбището за биатлон, където ме посрещнаха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и спортни деятели. Пред тях поех ангажимент да разгледаме проекта и да изберем най-добрия вариант за изграждане на ролбана за биатлон – включително съвместно финансиране от министерството и Общината. Изграждането на ролбана за биатлон в Троян ще доведе до развитие на спорта не само на регионално, но и на национално ниво. Доверявам се на г-жа Дафовска, която бе категорична, че Троян има традиции в биатлона и сегашната база е най-подходящото място в страната за такава инвестиция. При разговорите ми с представителите на спортната общественост се убедих, че хората тук оценяват високо значението на приоритетите, заложени в програмата на Иван Миховски – обновяване на спортните съоръжения и изграждане на нова спортна зала в Троян са част от тях. Посетих и баскетболен мач между юношеските отбори на „Чавдар“ (Троян) и ЦСКА, където поздравих и двата тима“.

С президента на БК „Чавдар“ Петър Лалев (вляво)
КРАСЕН КРАЛЕВ не сподели дали при посещението в Троян е коментирал „казуса „Амбарица“, заради който два дни по-рано (9 октомври, сряда) имаше национален протест пред Спортната палата – сградата на Министерството на младежта и спорта, в която се помещава и БТС (виж „Стотици окупираха Спортната палата в подкрепа на Ема и „Амбарица“ – бел. ред.). Но в свой пост във фейсбук от същия ден (9 октомври) г-н Миховски коментира: „Благодаря на министър Красен Кралев за ползотворната среща и разговора за проблемите и възможностите за развитие на спорта и младите таланти в нашата община. С министър Красен Кралев коментирахме и казуса около хижа „Амбарица” и смятам, че с негова помощ ще намерим справедливо решение. Едновременно с това го поканих да посети Троян и планираме това да се случи в събота, за да разгледа на място възможностите за развитие на спортната инфраструктура и да се запознае с нашите спортни деятели“. Дано тази „подробност“ от предварителните разговори не е убягнала от вниманието при посещението в Троян.

Т21, по информация на Flash PR

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |