„Вода, земя и огън“ в троянската галерия

* Ще бъдат показани творби от пленерите по керамика, организирани от ДТХ през последните две години; откриването – 25 февруари, 17:30 ч.
Днес
Моменти от пленерите по керамика в Дълбок дол
НА 25 ФЕВРУАРИ (17:30 ч.) на първия етаж в галерия „Серякова къща“ се открива изложбата „Вода, земя и огън“. Заглавието подсказва, че ще видим керамика и е точно така – ще бъдат показани творби от едноименните керамичните пленери, организирани през последните две години от Дружеството на троянските художници (ДТХ) с подкрепата на Община Троян. Пленерите бяха в с. Дълбок дол, а домакини на арт събитието – председателят на ДТХ, керамикът Цветан Донковски и съпругата му Нина Иванова-Донковска, живописец, също член на ДТХ, които живеят в селото и предоставят на пленеристите своя дом и ателие.

СРЕД УЧАСТНИЦИТЕ в пленерите и изложбата са членове на ДТХ, техни приятели от Художествената академия, ученици от троянското художествено училище (НУПИ „Проф. Венко Колев“), гостуващи художници от страната и чужбина (Сърбия, Румъния, Франция), поканени от ръководството на ДТХ. Част от представените работи във „Вода, земя и огън“ след приключването на изложбата (18 март) ще постъпят като дарение във фондовете на троянския Музей на занаятите, който през 2022 г. отбелязва своята 60-годишнина и в чиято структура е галерия „Серякова къща“.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |