Вероника и Ешкенази отново заедно на сцената

* Двамата виртуози ще участват в новия проект  на Плевенската филхармония „В света на музиката“ – 18 май * В ход е подготовката за тазгодишния „Jam on the river“ в Дебнево – 12-13 август
Предстоящо
Вероника Тодорова и Веско Ешкенази, 2021 г.
ГОСПОДАРКАТА на сцената – землячката ни Вероника Тодорова, виртуозната акордеонистка, обявена през 2006 г. в Норвегия за №1 в света, продължава партньорството си на сцената с именития български цигулар Веско Ешкенази. След запознанството миналата година, пламналата творческа „любов от пръв поглед“ и участието на Вероника в юбилейния концерт „Веско Ешкенази на 50“, двамата се готвят за поредна съвместна изява в новия проект „В света на музиката“ на Плевенската филхармония. Концертът ще е на 18 май в Плевен и ще е своеобразен подарък за рождения ден на Вероника, който е на следващия ден, 19 май.

В ПРОГРАМАТА на „В света на музиката“ ще има както класически произведения (Токата и фуга в ре минор на Йохан С. Бах, ария от операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт), така и филмова музика и джаз. Любопитното е, че Вероника ще представи и собствена композиция – „Dance of the river“ (Танцът на реката), която, както си личи и от заглавието, е свързана с набиращия популярност фестивал „Jam on the river“. „Написах това произведение преди 2 години и го посветих на началото на фестивала “Jam on the river”, който създадох и организирам в любимото ми село Дебнево в полите на Троянския Балкан – в него мина детството ми, а от няколко години трайно се установих там. В парчето е вложена енергията на реката, на водата, на Балкана. Стилът е джазов, но в неравноделни ритми”, споделя изпълнителката пред плевенския сайт www.spiritofpleven.com.

И ТЪЙ КАТО по-важното за нас в Троянско е фестивалът на голямата поляна край реката в Дебнево – чието миналогодишно второ издание бе нещо изключително, смело можем да кажем на световно равнище, като изпълнители, организация, настроение, послания (виж „Браво, Вероника! Браво, „Jam on the river 2022“!“ – бел. ред.) – потърсихме информация от извора. И на въпроса ни, продиктуван от неяснотите и възможните изненадите от все още усложнената обстановка, епидемична и не само – ще го има ли „Jam on the river 2022“, отговорът на Вероника бе: „Да. Надявам се всичко да е наред и всички заедно да сме на 12-ти и 13 август на поляната“. За афиша нямаме информация, тъй като предстоят уточнения, но не се съмняваме, че отново ще е впечатляващ.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |