Замениха Милена с Мария в последния момент

* Троянката нямало да е знаменоска на България при откриването на зимната Олимпиада в Пекин, защото имала старт на следващия ден, обясни по БНТ шефката на българския биатлон Катя Дафовска
 * Обяснението е логично, но сянка на съмнение остава
Зимни игри 2022
Милена Тодорова
Мария Здравкова
ПРЕЗИДЕНТЪТ на Българската федерация по биатлон – олимпийската шампионка от Нагано, Япония, през 1998 г. Катя Дафовска, съобщи в предаването „Арена спорт“ по БНТ, че не нашата Милена Тодорова, каквото бе първоначалното решение, а съотборничката й от отбора ни по биатлон Мария Здравкова ще носи българския трибагреник заедно със сноубордиста Радослав Янков на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин, Китай, 4 февруари. Неочакваната и донякъде страна замяна се наложила заради първия старт на Милена на следващия ден.

„НАЛОЖИ СЕ да заменим Милена с Мария Здравкова заради смесената щафета, която ще се проведе на следващия ден. Мария няма да участва в това състезание, a пък и трябва максимално да намалим контактите на нашите състезатели, за да могат да стартират във всяка една надпревара“, поясни г-жа Дафовска. Обяснението е логично, но все пак остава някаква сянка на съмнение (и) за някакъв друг мотив, тъй като стартовата програма на игрите е известна предварително и промени не са обявявани.

КАКТО И да е, жалко само, че красивата ни съгражданка троянка и №1 в българския женски биатлон в момента Милена Тодорова няма да бъде видяна със знамето на България от милионите зрители по целия свят, застанали пред екраните за очакваната от всички олимпийска церемония. Успех на дубльорката от Берковица, също красива и успешна българска биатлонистка! Откриването ще бъде предавано на живо по БНТ (Канал 1 и БНТ 3) от 14:00 ч. в петък.

Т21, по информация от www.bntnews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |