Чудото стана - ресторант „България” отваря

* Промоцията ще е на Никулден – 6 декември * Иван Найденов: „Гарантирам едно – в нашия ресторант клиентът ще е №1” * „На Троян му трябва повече самочувствие”



ЧУДОТО СТАНА! Мечтата на троянци - култовият, централният, най-престижният троянски ресторант „България” („Кооп”), който почти десетилетие бе хлопнал кепенците заради разни административно-собственически неуредици - вече се сбъдва. На Никулден, 6 декември, възроденият р-т „България” отново отваря врати. И всички ще се уверят – отваря ги в пълния си блясък, че и повече. С много новости, но запазил някогашния си дух и аристократично великолепие; че на традициите няма да се изневерява, подсказва и мотото: „Нека заедно да възродим една традиция!”. Една традиция, която води началото си от 1937 г.

КОЙ СТОИ ЗАД СБЪДНАТАТА ТРОЯНСКА МЕЧТА? Държа да подчертая, че новият наемател не искаше да се афишира името му; думите му бяха, че важното е не кой го е направил, а какво е направил. Но аз не съм съгласен; защото ако не беше важно кой го прави, р-т „България” досега сто пъти да беше отворил врати. И така – човекът, нагърбил се с нелеката и рискована задача по време на криза да инвестира в подобно нещо, се казва Иван Найденов и е наш съгражданин. Г-н Найденов е познат и с друго амбициозно дело в града ни – негов е най-големият троянски хранителен магазин „Евани”, част от веригата СВА.

ПОПИТАХ Г-Н НАЙДЕНОВ НЕ СЕ ЛИ ПЛАШИ от такава тежка инвестиция (в реновирането на големия ресторант, който бе в плачевно състояние, наистина са вкарани много пари – бел. Г.М.) и в какви срокове планира да си я върне; отговорът му бе красноречив: „Ако мислех първо за печалбата, никога нямаше да направя всичко това. Тук става дума не само за бизнес, а и за идеята, една троянска идея”.

КОГАТО СИ ОТГОВАРЯМЕ НА ВЪПРОСА „КОЙ?”, задължително трябва да споменем още едно име – на кооперация „Троянска популярна банка”, собственикът на имота и наследник на някогашната народна кредитна институция, която е в основата на съграждането на модерен Троян. И която преди 1944 г. е имала над 2000 местни акционери. Председател на днешната Троянска популярна банка е икономистът Митко Мошеков.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НОВИЯТ Р-Т „БЪЛГАРИЯ”? Най-напред – безупречен интериор; „графиката” е запазена, но всичко е обновено, като освен лукс е прибавена и нова доза стил и това се усеща във всеки детайл. Второ, но не по важност – кухнята. Азбучна истина е, че кухнята прави ресторанта. А пък добрата кухня зависи от две неща – оборудване и готвачи. Оборудването е невиждано за Троян и, по думите на запознати, е най-модерното в района. Цялото кухненско обзавеждане е ново и от елитни производители; впечатление прави конвектоматът, с който могат да се приготвят 60 ястия за час, и малката собствена хлебопекарна. Сред готвачите случайни хора няма, а в екипа са и двама италиански майстори, наети от кулинарно изложение, където с уменията си събирали очите на публиката.

СЛУЧАЙНИ ХОРА НЯМА и в целия екип – сервитьори, бармани, помощен персонал, охрана… „Екипът ни е много млад, но бе подбран твърде внимателно. Гарантирам едно – в нашия ресторант клиентът ще е №1 и отношението към гостите ни ще е изключително”, коментира г-н Найденов.

ДА СПОМЕНЕМ И НЯКОЛКО ВАЖНИ ЕКСТРИ. Нов мокър бар в ресторанта, на който ще можете да изпиете по питие, без да сте отседнали на някоя от масите. Сцена, оборудвана с нова озвучителна техника със сериозно качество; идеята е да се канят подбрани изпълнители и да звучи качествена музика „на живо”. През лятото на разположение ще е и просторната открита тераса. И т.н., и т.н.

„НЯКОИ ЩЕ КАЖАТ, че не му е времето сега за такъв ресторант. Аз мисля по друг начин – на Троян му трябва повече самочувствие, заслужава го. Троян е много специален град. И р-т „България” е крачка в тази посока”, заяви Иван Найденов.

ОТ НАС – браво! И пожелания за успех!

Генадий Маринов

55 коментара:

Анонимен каза...

Браво наистина,но много ме съмнява,че цените ще бъдат не народни,а международни и ресторанта ще бъде винаги празен!!!

Анонимен каза...

Поздравления!Стъпка в правилна посока...АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Браво и от мен,накрая да има едно наистина сностно заведение в Троян!
А и останалите кръчмари да се постреснат малко :)

Анонимен каза...

Най-после един представителен ресторант за града ни, възкръснал като птицата Феникс от пепелта.Надявам се, че обслужването и асортимента на кухнята ще бъде различен от всички заведения за хранене в града.Да заведения за хранене, а не ресторанти, защото освен да се наманджаш и да слушаш чалга, нищо друго няма да ти се случи в тях.Представяй града ни Иване, както го представяш с най-големия търговски обект за хранене, а не селски НАРМАГ.Да! Тук искам да вметна, че ако искате да видите какво представлява магазин НАРМАГ от близкото минало посетете на г-н Минков магазина на автогарата/бившия за килими/Рафтовете потънали в прах и не са почиствани от както са монтирани, безразборно заредена стока без етикети, сметките се правят на лист, не се издава касов бон на всички клиенти.Сиренето е най-ниско качество, без да е опоминато какво е и колко струва и т. н. и т.н плаче за ревизиа от ДВСК и КЗП.Дано някой влезе от тях да видят каква търговия става.Съжалявам, че по принуда влязох там.Другият път ще пиша и за нашия квартален магазин на централната улица в града.Леля Станка баш Троянка

М.Х.П. каза...

Най-после нещо наистина добро. Дай-боже Всичко, да е наред и така да се каже," да повлече крак ", по отношение, развитието на града ни във всички сектори! Тук политика няма, има можещи или неможещи, когато човек знае, за какво става въпрос нещата са ясни. В случая имаме пример, че за да получиш, трябва да дадеш-Всичко се вижда, а най важното е, че и всеки, ще може да се докосне и опита.

УСПЕХ !


М.Х.П.

Анонимен каза...

Похвално..Дано просъществува дълго време :)

Анонимен каза...

Наистина дано да окряка дълго време,но ако цените в него са престъпно високи,скоро пак ще има катинар на вратата!!!

Анонимен каза...

Големи реклами на този ресторант,но нека видим как ще е след 1 месец ...Вземете пример от р-т Драката в Ловеч,дългогодишна традиция и изискан стил.

Анонимен каза...

3ащо мислите , че за да окряка един икономичеаки субект е нужно да работи само на печалба...Съществуват и други източници на финансиране - от всякакъв характер-а господин Найденов е доказан експерт в това отношение.

Анонимен каза...

не ми се слушат смешки,кебапчето ще е 36 ст.паржолата 90ст.бира 68ст

М.Х.П. каза...

За такива, като №10 " Кози вир " работи безотказно. За всеки влак си има пътници ( ресторант-клиенти )!


М.Х.П.

Анонимен каза...

Правилно нр,11 в новия ресторант сигурно кебапчето ще струва 2лв,паржолката 5лв,а биричката към 3 лв

М.Х.П. каза...

Моето Уважение, но нека все пак правим разлика, между ресторант и кебапчийница! Или сте забравили ( незнаете ), кое-какво е?!?


М.Х.П.

Анонимен каза...

Светът е голям,кръчми има за всички!
На който му се вика,пърди и уригва по масите за по 70-80 стинки да бега у гетото при братята,може и на пазара,кози вир също е отворен!
Троян има нужда от изискано заведение!

Анонимен каза...

Всичко е много хубаво, дано тази млада дружината не я води дълго бай Дани Папазов.....

Анонимен каза...

Да ни е честито! И нека троянските зрелостници празнуват там.Стига сме плащали по 120 лв. за една вечеря в Плазата.

Анонимен каза...

Троян,р-т Драката в Ловеч е с много крачки напред пред ващия р-т България,взимайте пример от него за в бъдеще !

Анонимен каза...

Искам си Рила.

Анонимен каза...

Абе ресторант Явор си е класиката в жанра

Анонимен каза...

100% ще отида в новия ресторант като се прибера в Троян. Много се надявам и клиентите да са по като за ресторант, защото от чалга и пияни кретени ми е писнало по кръчмите. 12ти. Ако пържолката е 5 лева си е далавера, защото вече ги продават за по над 10 в нормалните ресторанти :)

Анонимен каза...

8-ми и 17-ти, как разбра, че ловешкият ви ресторант е с много крачки напред, като троянският още не е отворил? Ако си врачка, дай координати да ми хвърлиш един боб и на мен! :D

Анонимен каза...

До 8- За какви традиции говориш бе фламинго...когато ресторант "България" е открит през 1937 г. "Драката" е бил само драки

Анонимен каза...

То като цяло целия град е няма такъв смех.Или както казва кмета на Перник "вие ходили ли сте в Ловеч,да видите за какво става въпрос там"

АРВи каза...

Не виждам защо намесвате "Драката" тук, докато не сте видели "България" още? Не му е сега времето. Иначе е добре да се сравняват и да има конкуренция, което да предполага развитие и на двете заведения, в което няма нищо лошо.
Само за протокола и за спорещите, без да защитавам някого!
"Ресторант Драката има богата история. Основан през 1884 г., той е наследник на прочутата някога бирария Драката."

Анонимен каза...

Животно люляково,

Явно ти е много скучно в градът в който Левски е предаден,че надничаш в чуждата паничка к'во става!
Леля ти Роси от Перник,е права като ви го каза,само че ти си толкова просто фламинго ,че още не можеш да го проумееш!

АРВи каза...

25.Колкото и да се ерчиш и перчиш, "животнити люлякови" използвайки нашите хора, стигнаха до доста задоволително ниво. Ти тук си приказвай врели некипели и демонстрирай твоя криворазбран троянски патриотизъм.Не искаш да признаеш очевидното? Твой проблем.(Тук много нашенци ще подскочат, но такива са фактите, за съжаление.) И на мен не ми е приятно, че ни изпревариха. До преди 4-5 години идваха тук да пазарят, не помните ли? А сега ние отиваме там.Докъде я докарахме, а?

Анонимен каза...

То всичко ни е наред та кръчмите ни бяха кусур-но ще поживеем,ще видим.Нека отвори новият стар ресторант-че тогава да сравняваме.А на 18 и 19 мога да припомня и Ракета-ако го помнят.

Анонимен каза...

"Чайка" беше нашта "майка".

Анонимен каза...

АРВи,аман от такива като тебе братче!
И кво,според теб,да има правя евала и ихтибари на помачорите ли?АМи не си познал !

Анонимен каза...

Гриша прави много за Ловеч, но Троянските бизнесмени предпочитат да взимат единствено за себе си, да слагат непосилни наеми. Ние сме лимоните в техните ръце! Може би идеята е точно Троян да пропадне, да изкупят всичко на безценица и си става феодално владение.

Анонимен каза...

30-ти,Браво!

Успя да стигнеш до идеята на троянските феодали!

Евала!

Пол..... каза...

Честито на г-н Найденов.Желая му ресторант пълен с изискани клиенти и цени достойни за народа.Не съм съгласна обаче да се сравняват р-нт България с р-нт Драката.Ходих в Драката,изискано е чисто,приятно ти е и това е.По мое мнение не е вярно че в Троян няма други хубави заведения.Истината е че там където има уредена жива музика наистина настроението се качва доста нагоре.А че някой не си намира хубав ресторант,мисля че и компанията му не е била на ниво.Много неща зависят и от клиента,разбира се и от качеството на кухня и персонал.Но мисля че има къде да се отиде тук.Града е малък и ако има недоволни,това е най вече, че доста отдавна нямаше нещо ново и повечето искаха смяна на обстановката.Е,сега има,желая на всички приятно изкарване там ;)

Анонимен каза...

Жалко че няма опция "безмислен коментар" във форума...

Анонимен каза...

Твоя със сигурност е такъв :))

Анонимен каза...

33 попадаш в тази графа.Права е Пол,имаме си ресторанти но не плащат за реклама за да ги изброя.Липсваше ни разнообразие!

АРВи каза...

29, и ти не четеш какво се пише, а си заслепен от собствените си разбирания и настроения.
Къде съм величал "помачорите", къде съм величал постиженията на Ловеч? Само отбелязах исторически факти за "Драката"и факти които са неоспорим факт, въпреки че и на мен не ми се ще да ги приема, но.....?
И накрая не съм те карал да правиш евала и ихтибари, от това май ти подсъзнателно се страхуваш и няма да се учудя и да го направиш някой прикрасен ден.
Със здраве!!!

Анонимен каза...

Да, ние/троянци/ сме богати... пари за ресторанти имаме. Всяка вечер ще ходим, пък Ловчанлиите нека се стискат и да ходят в Лидъл, Пени и Била....

Анонимен каза...

до вчера всички вие плюехте по собственика на Евани,че плащал на Общината за да не открият Пени,Билла или Лидъл в Троян, а днес всички вие у се радвате,че открива ресторант...........не мога да ви разбера,явно идеята е да се лаееееееееееееееее

Анонимен каза...

38-ми. Явно имаш вътрешна информация, че този човек плаща на общината. По скоро Троян, като град не отговаря на условията за такъв магазин, а не че някой плаща на някой. За Билла знам, че преди поне имаха изискване от 40 000 човека да е поне града, а Троян сме много под 40К.

Анонимен каза...

Билла може да са имали някога такива претенции за 40 000 жители,ама си построиха веригата при 14 000 работещи електромери в Ловеч.По това се съдеше за големия отлив на ловчанлии.Значи не е това причината да няма и тук.Дори е ясно,че не кмета и сие са виновни за всичко.Причината е друга.

Анонимен каза...

Куверта в ресторант България за нова година е 170 лв-бедни ми бедни Троян!

Анонимен каза...

На сила ли те карат да ходиш там? Който има пари ще плаща, който няма, няма. Така е било и така ще бъде!!!

Анонимен каза...

Отваря се ново ЦБА на мястото на Монолит 73.
Явно това подобие на ЦБА щ го зарежат тук и Евани си насочва ресурса към ресторанта.

Анонимен каза...

Иван си е далавера -браво

Анонимен каза...

Браво на всички далавераджии заради които нямаме нормални магазини и бензиностанции ,явно само така можеш да се развиваш в Троян.Да го духат бедните.

Анонимен каза...

Като не ти харесва в Троян, има и други градове. Продаваш квото имаш тук и отиваш на квартира в София. Там обаче е същото. Просто малко по-късно ще се осъзнаеш и ще си мислиш, че голям град няма да има същите проблеми, но ги има. Как ти е кеф, така живееш, но за да изкарваш пари трябва да си послушен, да лижеш гъзове, а като се издигаш, тия под теб лижат твоя. В БГ е така!

Анонимен каза...

Правилно 46, колкото по-голям е града, толкова повече задници за лизане има и ще трябва да ги лижеш за да съществуваш.

Анонимен каза...

Последните двама - много сте зле! Заради такива като вас сме на това положение. С един голям магазин няма да ни нарастне населението :D!
Не искате ли развитие бе? В случая вие лижете задници и стоите в собствената си кочина. Ако всички седнат като вас и не искат и не правят нищо какво ще стане - село Троян.

Анонимен каза...

48 - правиш каквото трябва, за да станеш който трябва. За да растеш нагоре в кариера и т.н трябва да си пиявица, а вътре какво мислиш е нещо съвсем друго. Храниш се от шефа ти, докато не станеш достатъчно голям, за да не ти е нужен шеф вече. От глист, прасе не се става!

Анонимен каза...

Е гати ресторанта пържолата 13лв ,коверта за нова година 170лв .Тоя Найденов дали разбира от ресторанти,май плаче да му се направи една пълна проверка от нап и другите институции и това ще стане и то доста скоро!!!!!!

Анонимен каза...

kak beshe na 6-ti i na 8 - mi dekemvri

Анонимен каза...

Голямо чудо, голяма работа!Бях там.Вярно е за пържолата с нейните 13 лв.Едвам се вижда в тази голяма чиния!Само че ще видимкой ще ги яде януари месец........

Анонимен каза...

Този ресторант трябваше да бъде пуснат преди 2-3 години, когато и средностатистическия троянец-все още работещ, имаше парици и за ресторант.

Анонимен каза...

Хубаво е градът да има хубав,и добър ресторан.Наи-важното е кухнята да е хубава.И извинете но няма как да искаш да ядеш хубава пъпжола за 5 лева.По-добре си плати ако трябва 15лева но яш вкусна пържола.

Анонимен каза...

Работех в ресторант България при Иван Найденов 2до3години без трудов договор и като се наложи да ме оперират се наложи да платя 700лева за неплатени осигуровки затова'че съм работила при мушеник

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |