Табелите при новия мост – преместени

* Значи от сигналите и писането е имало смисъл. Който трябва е чул, разбрал и си е взел бележка. Което е добре
Тема с продължение
Сега е така
А в началото бе така
В КРАЯ на миналата година, 4 ноември 2021 г., след дълго забавяне, родило какви ли не слухове и догадки, бе открит завършеният няколко месеца по-рано нов троянски мост над река Бели Осъм в кв. „Велчевски“, до бензиностанция „Лукойл“ на левия бряг и срещу корпусите на „Тева“ на десния (виж „Новият мост – открит“ – бел. ред.). Едно, охулено като всяка новост дело, но с безспорна полезност и, можем да кажем, стратегически ефект за Троян – правещо крачка към завършване на лелеяното от десетилетия градско обходно трасе, което ще поема транзитния трафик от и през Беклемето в посока Северна и Южна България (окончателната крачка ще е с изграждането на новата крайречна улица от моста при „Велде“ до новия мост, и дано се случи по-скоро). Мостът влезе в употреба още преди откриването му, „нелегално“, което също бе знак за необходимостта/полезността и функционалността му.

НО!
Знае се, че при „българския модел“, троянският е част от него, винаги има едно „но“, нещо, което не е доизпипано, нещо накриво, недоизкусурено, което разваля хубавата работа. В случая „но“-то бе една група указателни табели, цопнати по такъв начин, че тези, за които бяха предназначени – идващите откъм Ловеч и навлизащи по моста, не можеха да ги видят. Т. е. бяха станали „указателни“ в кавички. Говоря за групата табели, сочещи разстоянията до Шипково, Кърнале и Карлово, закрита от друга група табели, обслужваща излизащите от моста и завиващи вляво/вдясно към Центъра, Ловеч и Плевен. Нещо малко и нефатално, но нали знаем, че малката лъжичка катран вгорчава цялата каца с мед.

Новият мост си остана безименен, но функционира добре
ПОЛУЧИХМЕ не един сигнал за „хубавата“ работа с табелите, писахме, призовахме отговорните органи (АПИ и Община Троян) да обяснят и коригират (виж „Кой я свърши с табелите като кучето на нивата“ – бел. ред.). Реакция нямаше и бяхме изгубили от поглед проблема. Но тия дни видяхме, че грешката е поправена. Кога точно, не знаем, но важното е, че е поправена. Значи от сигналите и писането е имало смисъл. Който трябва е чул, разбрал и си е взел бележка. Което е добре.

Генадий Маринов

 Още по темата: 

1 Коментара:

Unknown каза...

ПОПРАВИХА Е ЗА КОЛЕДА 2021 ГОДИНА , НО ОСТАНА ОЩЕ ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |