Троянските „Аякс“ и „Амбарица“ респектират

* Двата ни клуба застанаха съответно на второ и трето място в комплексното класиране по медали на Държавното първенство за малките възрастови групи * Доминаторът Ивайло Калчев („Амбарица“) – шампион и в трите индивидуални старта; Райа Аджамова („Аякс“) – два пъти златна и веднъж сребърна
Биатлон    ДП 2022
ТРОЯНСКИЯТ Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ (президент инж. Минко Топалски) спечели най-много медали – 17 (4 златни, 7 сребърни, 6 бронзови) на Държавното първенство по биатлон за юноши и девойки младша възраст и момичета и момчета старша възраст, провело се в Банско, 7-11 март 2022 г. Комплексното класиране по медали обаче спечели КБ „Сапарева баня“, който е с по-малко отличия от троянския „Аякс“ – 12, но има едно злато повече (5). Другият троянски клуб – Клуб по биатлон „Амбарица“ (с президент Георги Радковски), завоюва 7 медала (3 златни, 1 сребърен, 3 бронзови) и също застана на почетната стълбичка в комплексното класиране, трето място. А резултатите на първенството в Банско потвърдиха позициите на Троян на водещ център в развитието на биатлона у нас днес – както при подрастващите, така и на равнище елит (водеща фигура в мъжкия ни биатлон е нашият Владо Илиев, а в женския ни национален отбор има две троянки – Милена Тодорова и Лора Христова).

Кои са троянските медалисти на ДП 2022 в Банско?

ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ. Ивайло Ковачев (КБ „Амбарица“) бе абсолютният доминатор на първенството, печелейки и трите индивидуални старта при юношите – спринт на 6 км, преследване на 7,5 км и индивидуалното бягане на 10 км; и в трите старта съответно втори и трети след Ивайло останаха Веселин Белчински („Сапарева баня“) и другият троянец и съотборник на шампиона – Дениз Чакалов. Ивайла Василева („Аякс“) е със злато и сребро при девойките – съответно в спринта на 4,5 км и преследването на 6 км. С бронз при девойките в индивидуалното бягане на 7,5 км е Ирина Георгиева („Аякс“).

МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА. С два златни медала и едно сребро при момичетата е Райа Аджамова („Аякс“) – съответно в спринта на 3,6 км, преследването на 4 км и индивидуалното бягане на 5 км. Златна при момичетата е и Никол Кленовска („Аякс“) – на 5 км. При момчетата Андрей Ночев („Аякс“) спечели три сребърни медала в индивидуалните бягания – спринта на 4,5 км, преследването на 4,8 км и на 6 км, като три пъти пред троянчето застана Георги Джоргов („Сапарева баня“).  С бронзово отличие при момчетата е Калин Вълевски („Амбарица“) – в индивидуалното бягане на 6 км, а при момичетата – Елиф Бекирова („Амбарица) в преследването на 4 км.

ЩАФЕТИ. В щафетните бягания „Аякс“ е с три медала – два сребърни при момчетата и юношите и бронзов при девойките.

И ОТ НАС – браво на всички: състезатели, треньори, помощен екип, ръководства на КБС „Аякс“ и КБ „Амбарица“!

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |