Втори италианец в „Троян Волей“ – легендата Андреа Зорзи

* 58-годишният знаменит волейболист, обявен през 1991-ва от FIVB за най-добър играч в света, ще е консултант на мъжкия ни тим през новия състезателен сезон * Заслугата за сензационната придобивка – на Давиде Бонкомпани и баща му и на троянката Боряна
Волейбол
Легендата Андреа Зорзи днес
АМБИЦИОЗНИЯТ ВК „Троян Волей“, най-младият троянски клуб (2019 г.) и сред най-младите във волейболното ни първенство – роден от една тийнейджърска мечта (на Калоян Кюркчиев, идеологът и моторът на волейболния проект) и една негова „фантастична“ програмна статия в Т21, безпримерния ентусиазъм на шепа троянски момчета (сред тях настоящият президент на клуба Веско Василев), треньорите с огромни сърца и любов към волейбола и Троян (Анатоли Пенев и Гергана Петрова) и подкрепата на eдин олимпийски медалист и голямо име в българския волейбол (землякът ни Христо Илиев) – тази година се препъна в амбицията си да вкара представителния си мъжки отбор във Висшата лига. Беше на косъм, но в решителния мач миналата неделя (26 март) нашите загубиха катастрофално от ловешкия „Осъм“ с 0:3, въпреки че стартираха сезона с победа над „фламингите“ и логичното (и очакваното) бе пак да ги бием.

Давиде Бонкомпани с екипа на „Троян Волей“
НАДЕЖДАТА ни за място в елита се усилваше от привлечените в началото на сезон 2022/23 четирима солидни „наемници“, сред тях взривният 31-годишен италианец Давиде Бонкомпани (виж „Италианец в „Троян Волей“ – добре дошъл, Давиде!“ – бел. ред.), превърнал се в емблема на отбора и любимец на множащата се троянска волейболна публика. Давиде е юноша на италианския гранд и неколкократен световен и европейски клубен шампион „Лубе“ (Чивитанова), играл е в различни дивизии на най-силното клубно първенство в света, италианското (контузия прекъсва възходящата му кариера) и присъединяването му към „Троян Волей“ бе почти сензационна новина. А в България попада заради съпругата си Роберта, също волейболистка, чиято майка е българка – идват на екскурзия, харесва им тук, решават да останат и така вече няколко години, всеки момент тук ще се роди и първата им рожба (домът им е в Драгалевци, но обмислят да си купят вила в Троянско).

Италианската агитка на „Троян Волей“ и Давиде вече ще вика и за големия Андреа Зорзи
ОТ Г-Н КЮРКЧИЕВ научихме, че Давиде със сигурност остава в „Троян Волей“ поне още един сезон, което също е новина; като италианецът е твърдо решен да помогне на отбора да постигне голямата си цел – място във Висшата волейболна лига на България. Но с Давиде е свързана и друга истински сензационна новина както за троянския, така и изобщо за българския волейбол, която бе потвърдена за Т21 от президента на клуба г-н Василев – за предстоящия сезон консултант на мъжкия тим на „Троян Волей“ ще е една легенда на италианския и световния волейбол, Андреа Зорзи (Andrea Zorzi), наричан от феновете Зоро, двукратен световен шампион с отбора на Италия, олимпийски медалист, обявен през 1991 г. за най-добър играч в света от Международната федерация по волейбол (FIVB).

Зоро (в средата) и Италия са непобедими през 90-те
В СРЕДАТА на 90-те 58-годишният днес Андреа Зорзи играе в „Лубе“ (Чивитанова) и оттогава е приятел с бащата на нашия Давиде Бонкомпани, също волейболист. И наскоро именно от г-н Бонкомпани старши научава за българската волейболна авантюра на сина му. Но за решението на г-н Зорзи да помага на „Троян Волей“ освен баща и син Бонкомпани заслуга има, разбира се, една жена – настоящата приятелка на легендарния волейболист, Боряна, която е троянка, но от години живее в Италия, завършила е моден дизайн в Милано и е име в модните среди на Ботуша. И както е лесно да се досетим, подкрепата на италианеца ще е безвъзмездна, ако бе за пари, просто нямаше как да стане.

И ТЪЙ – за новия сезон 2023/24 мъжкият отбор на „Троян Волей“ ще е подсилен от двама италианци: Давиде Бонкомпани и легендата Зоро (Андреа Зорзи). Айде, наш`те! Форца Троян!
Още първоаприлски на Т21 през годините:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |