В „Лидъл“: Автомат за връщане на пластмасови бутилки и кенчета

* За всяка върната бутилка/кенче получавате 5 ст. под формата на ваучер * Тези ваучери можете да използвате при направена покупка в магазина за над 10 лв. * Не се приемат бутилки от мляко,
 олио/зехтин и оцет
Ново! Ново! Ново!
Автоматът за връщане на РЕТ бутилки и кенчета
КОГАТО преди две години (на 11 април 2021 г.) отвориха троянския хипермаркет „Лидъл“ (Lidl), първият магазин от мащабния и вече с 14 обекта Търговски парк Троян, съобщиха, че ще бъде снабден с автомат за връщане на използвани бутилки и кенчета. Както е в магазините на „Лидъл“ в Германия и други европейски страни. След това се „умълчаха“ по темата и решихме, че са ни забравили. До днес, 31 март 2023 г., когато в „Лидъл“ (Троян) и в още 9 магазина на веригата в страната (в София, Пловдив, Варна, Габрово, Добрич, Монтана, Провадия и Балчик) бяха поставени и пуснати в действие автомати за връщане на пластмасови бутилки (от РЕТ материал*) и метални кенчета.

ИЗИСКВАНИЯТА са пластмасовите бутилки да са максимум 3-литрови и от вида РЕТ, което е указано със съответния знак на бутилката, т. е. не се приемат пластмасови бутилки от мляко, олио, зехтин и оцет, а кенчетата трябва да са празни и да не са деформирани и/или замърсени. За всяка бройка, върната бутилка/кенче, ще се получават 5 ст. Под формата на ековаучери. А тези ваучери могат да се използват при направена покупка в съответния магазин, но не по-малка от 10 лв.

СЪБРАНИТЕ
от автоматите в „Лидъл“ пластмасови бутилки ще се рециклират у нас, а полученият материал ще се използва за производство на нови пластмасови бутилки от български производители, уточниха от веригата. И още – че този проект се реализира като част от ангажиментите в международната стратегия за пластмасата (REset Plastic) на немската група „Шварц“ (Schwarz), част от която е „Лидъл“.

ЛИДЪЛСКИЯТ автомат за събиране на пластмасови РЕТ бутилки и метални кенчета е крачка напред в управлението на битовите отпадъци в Троян. И в синхрон с направеното тук (от Община Троян, общинското предприятие ОП „Комунални услуги Троян“, общинското дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ АД и две външни фирми от Габрово и София) за разделното събиране на битовите отпадъци. Припомняме – в града ни вече има автомати за стари дрехи, текстил, обувки и кожи, съдове за зелени отпадъци, съдове за използвани батерии и акумулатори, голям контейнер за изхвърлени дървени мебели, цветни контейнери (жълти, сини и зелени) за стъкло, пластмаса, метал и хартия, контейнери за кашони, пластмаса и стъкло в някои по-големи търговски обекти.

Т21

* PET (полиетилен терефталат) е пластмасата, която обикновено се използва за опаковки за еднократна употреба на вода, безалкохолни напитки и бира; бутилките, изработени от PET материал, се разпознават по знак, разположен от външната страна на бутилката.
 
 Допълнителна информация от „Лидъл“
 
• Какви бутилки се приемат: Пластмасови бутилки до 3 литра от PET материал и метални кенчета.

• Не се приемат: Пластмасови бутилки от мляко и млечни продукти, олио, зехтин и оцет, както и пластмасови бутилки и метални кенчета, които съдържат течности, деформирани са или замърсени.

• Стойност на ековаучера: За всяка върната бутилка или кен клиентът получава 5 ст. В зависимост от върнатото количество, автоматът отпечатва ековаучер за съответната обща сума, който може да ползваш при пазаруване в „Лидъл“. Максималната стойност на един ековаучер е 2 лв. (при върнати 40 бутилки/кенчета). Ако клиентът върне 40 бутилки/кенчета, машината автоматично му издава ековаучер за 2 лв., а той може да продължи да връща и накрая ще получи нов ековаучер за бройките над 40.

• Пазаруване с ековаучер: Ековаучерът може да се използва само при покупка над 10 лв., който е валиден за срок от 90 дни от датата на издаването му и може да се ползва само в магазина, в който е получен.

• Изключение: Ековаучерът не може да бъде използван за покупки само на тютюн или тютюневи изделия, дори стойността им да надвишава 10 лв.; може да бъде използван, само ако освен тютюневи изделия, клиентът е закупил и други продукти.
 
 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |