Нови 448 „Бобър“-а до края на годината

* Важно – над половината от новите съдове ще са за троянските села
* Елеонора Тотева: „Работата продължава по предварително изготвения график за подмяна“
Боклуци
ПРОДЪЛЖАВА подмяната на остарелите и амортизирани съдове за смет в общината и до края на годината ще бъдат закупени и ще влязат в употреба нови 448 контейнера тип „Бобър“ с вместимост 1100 литра. Стойността на новата придобивка възлиза на 150 хил. лв. Това е в изпълнение на поетите ангажименти от Община Троян и местното предприятие по чистотата ОП „Комунални услуги - Троян“ за по-чиста и приветлива среда, процесът на подмяната на съдовете с нови тече от няколко години, а сегашната инвестиция е най-голямата до момента, коментираха от общинската администрация.

Елеонора Тотева
НА ОСНОВНИТЕ места в града проблемните съдове за смет вече са подменени, изключение правят някои крайни райони, за които ще се търси решение в близко бъдеще. Важно е да се знае, че над половината от доставените нови „Бобри“ ще са за троянските села. „Половината от тези съдове вече са поставени по определените им места и нашите екипи продължават работа по предварително изготвения график за подмяна“, сподели управителят на ОП „Комунални услуги - Троян“ Елеонора Тотева.

ПРИПОМНЯМЕ, че в периода 2018-2020 г. бяха закупени и поставени на различни места в Троян общо 367 нови контейнери тип „Бобър“. През 2016 г. влязоха в употреба 115 нови специализирани съдове за пепел от отоплителните уреди на твърдо гориво. През м. юни 2021 г. на няколко места в Троян се появиха нови бели контейнери за разделно събиране на текстилни отпадъци, дрехи и обувки, след това и съдове за разширено разделно събиране на батерии и акумулатори, а малко по-късно и 88 съда за разделно събиране на зелени отпадъци.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |