Галфоните, дето я вършат тази работа, трябва да бъдат стреснати

Запаленият контейнер до Автогарата, 10 януари
* До Автогарата изгоря един от новите пластмасови контейнери за смет; очевидци споделиха, че е запален умишлено – някакъв си изхвърлил пепелта от печката * Новите контейнери с обем 1100 л бяха закупени в края на миналата година и за тях общинското предприятие плати 70 хил. лв.

Идиотщини

ДНЕС преди обед (10 януари, 11:00 ч.) изгоря един от новите пластмасови контейнери за смет – откъм улицата (ул. „Димитър Икономов“) на Автогарата. До шушка или по-точно до колелата. В началото пламъците стигали над 3 метра и имало опасност да се запали дървото в съседство, застрашени били и опънатите отгоре жици/кабели, сподели ни очевидец от съседен офис. За невъобразимата и опасна за здравето пушилка от горящата пластмаса е излишно да говорим. Огънят се вихри час и горница без някой да се намеси, вероятно Пожарната не е била сигнализирана.

РАЗКАЗВАМЕ този „частен случай“ не за да се правим на интересни и да търсим несъществуваща „сензация“. А защото, пак по информация на очевидци, пожарът е предизвикан от изхвърлена в пластмасовия контейнер пепел с жарава – въпреки забраната в тези контейнери да се изхвърлят такива неща и въпреки съществуващите специални метални съдове за отпадъците от битовото отопление на твърдо гориво. С други думи – защото пожарът е умишлен. И въпреки това извършителят няма да бъде търсен, още по-малко пък ще му бъде търсена отговорност; а масрафа (пак) ще го плащаме всички ние, троянските данъкоплатци. Разказваме случката с изгорелия пластмасов контейнер и за друго – тъй като подобна идиотия, да си изхвърлиш пепелта и жаравата в пластмасовия контейнер и да го съсипеш, не е единичен случай в Троян. И галфоните, дето я вършат въпросната идиотия, трябва да бъдат стреснати – с глоби и други твърди мерки, иначе не става.

Новите платмасови контейнери, закупени в края на миналата година
НОВИТЕ черни пластмасови контейнери за смет с обем 1100 л, отговарящи на всички европейски стандарти, бяха закупени в края на миналата 2018 г. – общо 172, с цена 405 лв. (с ДДС) бройката. За тях Общинското предприятие „Комунални услуги - Троян“, отговарящо за сметосъбирането и сметоизвозването в община Троян, плати близо 70 хил. лв.

Т21

4 коментара:

Кирил Илиев каза...

Не знам, колко трябва да е тъп един човек, за да изхвърля жар в пластмасов контейнер. Сигурно много. Това е направено от живущите в близост. Така, че ако полицията иска, може за часове да открие извършителя. Извадка от наредба N1: Раздел 3, Чл.7 Забранява се: ал.7 : Паленето на огън, хвърлянето на неугасени цигари, клечки кибрит и други огнеопасни предмети в контейнери или други съоръжения за отпадъци, както и извършването на огнеопасни и взривоопасни дейности, извън определените за целта места.

Unknown каза...

Много сте прав г-н Илиев. Заради такива и други неща избягах от Троян.

Unknown каза...

Кирилее Мнооого си прав.Ние сме Тъп и мързелив народ,затова сме на това дередже.И как пък Никой не се е намерил да се обади в пожарната.Това е защото никой не го засяга и не му гори например в двора.....А ти № 2 бягай ако можеш от България не от Троян.

saylor каза...

А не е ли по РАЗУМНО до пластмасовите котейнери ДА СЕ ПОСТАВЯТ и МЕТАЛНИ СЪДОВЕ ЗА ПЕПЕЛТА. Все пак в Троян масовото отопление става с дърва и въглища.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |