ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ: Поляната се превърна в сметище

* Сега всички се чудят, как може да се постъпва по такъв кощунствен начин с красивата природа

До: Редакцията на в. „Троян 21”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, пишем Ви група читатели на вестника от кв. „Балкан” в Троян. Възмутени сме от превръщането в сметище за строителни отпадъци на красивата поляна, намираща се между фирмите „Троянска керамика” и „Пътно поддържане”. Преди тази поляна беше любимо място за разходка и игра на децата и живеещите в кв. „Балкан” и близкия кв. „Търнето”. Сега всички - и ние, и гостите на кв. „Балкан” - се чудят, как може да се постъпва по такъв кощунствен начин с красивата природа, с която Бог ни е дарил.

НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ на Община Троян следното:

• Да подравнят площадката и да не допускат изхвърляне на строителни материали и отпадъци тук;

• Да ни предоставят посадъчен материал – декоративни храсти и дървета, които ние със собствени сили ще засадим.

НАДЯВАМЕ СЕ, че ще ни помогнете и чрез вестника ще въздействаме на общинското ръководство да си свърши работата, нали и ние сме данъкоплатци.

26 март 2010 г., Троян
С уважение:
група граждани от кв. „Балкан”

16 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, съседи. Аз живея в ж.к. Лъгът. Искам да ви кажа, че положението е отчайващо. Имайте предвид, че експедитивната Община Троян няма да свърши никаква работа, докато не се обърнете лично към служителите там. Те са Наши служители, понеже се издържат от Нашите данъци - нали така! Но ако не обърнат внимание, имайте предвид и това, че работа ще свършат, ако това стане достояние на националните медии. Дано да не се стигне до там, защото мен лично ме е срам от това, всички граждани на РБ да гледат нашата смрад и затъващия и западащ Троян.

Анонимен каза...

Ще се радвам да видя още подобни коментари като горния!
Нашите данъци,наши служители-колкото по-бързо го осъзнаят хората и надскочат вродения овчи страх и го кажат на глас толкова по-добре ще работи държавния апарат!

Анонимен каза...

YJASIAVA6TO E....ZAD SANATORIYMA E SA6TO STRA6NA GLEDKATA.PERSONALA OT SANATORIYMA IZHVARLIAT BOKLYCITE SI.DOKOGA???VZEMETE MERKI!

Атанасов каза...

Наистина е ужасяващо , нещата се уреждат с ясни правила , къде е учреденото място за тези отпадъци.

Анонимен каза...

Добре де, на всички Ви е виновна общината. Аз не работя там, но мисля, че ако работя там и ми е ясна тяхната работа, бих ги укорил съвсем директно. Не не работя там и не познавам техните обязаности. Вие направили първите коментари, какво лично направихте или какво правите за да не се случва това. Или чакаме и обвиняваме някой да дойде и да свърши работата. Защо Вие като видите камион да стоварва буклуците, не се обадите на тел. 112 и не кажете примерно, че сте катострофирали там и не извикате полиция, линейки, кмета като градоначалник или еколози и тем подобни, а чакате общинските служители да дойдат и да оправят работата. Разбира се и те имат задължения по тези казуси но мисля, че следва да се създаде обществена нетърпимост а не констатации кой не си е свършил работата. В нашата държава служителите сами без нас всичките , нищо не могат да свършат защото сигурно са много малко и не могат да бат навсякъде където има нужда от тях, а и колкото ми е известно за 200 - 300 лв. няма да сеи размърдат адекватно, така както ни се иска.

Анонимен каза...

Е разгеле един правилно мислещ! За 300 лева братя и сестри, при положение, че никой с 300 лева не може да се издържа сам (особено ако трябва да плаща квартира някъде, защото ще му стигнат или за квартирата и сметките, или за храната, никога за двете заедно) не може да се очаква от общинските служители да си дават много зора. Не че не работят добре, но на фона на "перфектната" законова уредба, заинтересоваността и активността на гражданите, нервите в работата, защото е натоварващо да се работи с тези начумерени и недоволни граждани и "многото" пари в бюджета не може да се иска много повече от тях! С други думи, не е нормално в парламента депутатите (за които е под въпрос изобщо вършат ли някаква работа, тъй като резултати на лице няма) да взимат 2500 лв заплати и още 18000 лева на година допълнително(необлагаеми средства), а общинските служители и тези в министерствата, които се чудят как да работят при това странно законоправене и при тези изкривени условия, да взимат по 300-400 лв средно (и то ако имат повечко стаж). Тъй че за да очакваме адекватна и работеща администрация, при условията, които действат в момента, трябва служителите там да бъдат адекватно обезпечени. Трябва и да се промени системата на работа и да се ревизират ред закони, да гледат делата в по-нормални срокове, без отлагане по 10 години и да се изпълняват ефективни присъди .... и още много, ама според мене това ще стане точно миналата завчера. В общи линии на крив народ администрацията му е виновна!

Анонимен каза...

И друго да допълня: Ако глупаците, които са си изхвърлили боклуците там имаха съзнанието да не го направят, смятам че сега нямаше да го има този казус и да има виновни! Познайте сега откъде тръгва проблема!?

Анонимен каза...

Правилино мислещия що не се замисли и по един друг момент...След като е запознат в детайли със заплащането на въпросните служители и им влиза толкова в положение...
Ако парите са им проблем и заради тях не си вършат работата както трябва,защо не напишат по една молба за напускане и не си търсят на друго място по платена работа?

Анонимен каза...

Защото казусът не е в това дали сегашните ще си намерят по-платена работа, просто няма кой интелигентен и можещ да се зароби за 300 лева да бачка на недоволните. От друга страна ако се намерят хора да го направят, то значи не са толкова интелигентни. Като добавиш и факта, че повечето там са "наши" хора и картинката се избистря! И поста ми не беше, че са малки заплатите, а те са направо жалки! Една сервитьорка взима повече пари от половината общински служители, а очакваш от тях да носят отговорност и да взимат решения за благото на града ни - еми зор работа !!! Поста ми беше и за логиката депутатите, които принципно трябва да са успели и богати хора, да взимат по 18000 лв ДОПЪЛНИТЕЛНО, а пък някви мозъци отгоре да казват, че за да се вдигнат заплатите в администрацията, трябва да има съкращения и разбираш ли заплатите на съкратените да се разпределят между останалите, така щели да се вдигнат. Не можеш да очакваш служители в един от най-важните органи да действат перфектно и всеотдайно за благото на града, а иначе да се чудят как да вържат двата края. А забелязвам, че всички чакат промени и подобрение да дойде от Общината! Не знам може и да не съм прав, но к'во значение има...... аз ти гарантирам, че по-розово няма да стане скоро!!!!!

Анонимен каза...

TOVA NIAMA NI6TO OB6TO S MRASOTIATA V GRADA NI.NE SE VZIMAT NIKAKVI MERKI,NO 6TE POVIKAME NIAKOIA TELEVIZIA DA ZASNEMA ZA DA OMREM OT SRAM...

Анонимен каза...

А бе господа и дами, ако ние не пазим околната си среда в която живеем, кой може да ни накара да излезем от "лайната". Общинските служители ли? Нали ако хванат някой в нарушение при кмета ще се извървят 10 души да го "оправят" както ние обичаме да казвам. Има нещо сбъркано в нас и за това докато не го осъзнаем, че за да се оправим всеки един от нас, ама всеки един, независимо от това, кой е и за какъв се мисли или вживява, трябва да е на ясно първо със себе си, какво иска и какво прави по въпроса за да живее добре. Тоест всеки първо себе си е нужно да оправи и тогава да иска. Обикновенно след като е наясно със себе си няма да има нужда да изразява претенциите си, защото следва всичко тогава да е на ниво.

Анонимен каза...

Отпадъците са строителни и би следвало да отидат на депо. Но след като са вече там-ето Ви едно просто и отработено с времето решение.Ако буден гражданин забележи МПС разтоварващо отпадъци(в това число и битови), то следва незабавно да се обади на 112(безплатно е) но и се записва(т.е. има обратна връзка за контрол), да съобщи рег. № на МПС, по възможност и марката. 112 ще предадат моментално на дежурния по община, а той на служителите на които е вменено в задължение контрола по сметосъбирането, чистотата и т.н. В техните правомощия е да поискат справка от РПУ за собственика на МПС-то, да го извикат с писмо в общината и да му съставят акт за административно нарушение по Наредба № 1 на ОС. Такъв е начина и реда. Ако имаме очаквания, че 1-2 служители могат да огреят навсякъде грешим.Ако будния и съвестен(надявам се всички да сме такива) гражданин реши да провери в общината, какво са предприели отговорните служители то може в заявление до Кмета да поиска писменна справка за предприетото. Ако се окаже, че не са я свършили никакава, следват писмени обяснения и последващо наказание. И така.
ЕM/SI

Анонимен каза...

относно публикуваната статия,аз живея там и си спомням какво беше едно време-равната полянка,децата си играеха..беше много хубаво!!За няколко години и се превърна в сметище,кой от където мине и си хвърля боклука там,не ми е ясно как може такава немърливост и това не е само тук а в целия град.Явно на тези хора и харесва,щом не и прави впечатление...жалко...много жалко :((

Анонимен каза...

Най потходящата площадка за изхвърляне на буклуци е на центъра, в шадравана, той без това ......?!

Анонимен каза...

Ние,които живеем в Троян,нямаме проблеми с чистотата.
Пришълците от Кокоши и Бонковски дол,Трапето било то горно и долно,ония по Калеешкото,изобщо не ми дреме за вас.
Стойте си из гетата и не ни замърсявайте града!
ТРОЯН ЗА ТРОЯНЦИ,ВЪН ПОЛЕНДАЦИ И ПОГАНЦИ!

Анонимен каза...

Бравоооо,браво на господина или госпожата написала горния коментар..благодарение на мислещите като вас града ни е в това състояние!!!"ние които живеем в Троян" ...малоумна история.пу пу пу!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |