ОУ „Иван Хаджийски” - за пореден път национален първенец

* Симона, Християна, Цветелина и Мартин от 7.б, водени от г-жа Богдана Христова, нямаха конкуренция на Националното състезание „Водата – извор на живот” * Журито: „Вие вдигнахте нивото на състезанието”

ОТБОРЪТ НА ТРОЯНСКОТО ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ” спечели първо място на Националното ученическо състезание „Водата – извор на живот”, провело се на 18 и 19 март в Бургас. Нашите станаха №1 в раздел „Наука и технологии”, като за отбелязване е, че всички те са 7-класници (от 7.б клас), а се конкурираха основно с отбори, попълнени от ученици от 8. клас. Имената на шампионите са: Симона Цочева Стойкова, Християна Даниелова Динкова, Цветелина Стефанова Ковачева и Мартин Даниел Сираков. Ще припомним, че в същия състав и със същия ръководител – учителката по биология и здравно образование Богдана Христова (носителка на наградата „Константин Величков”), отборът на ОУ „Иван Хаджийски” се нареди на четвърто място, само на точка зад третите, на Националното състезание по природни науки и екология в Ямбол. Тогава имаше сълзи на разочарованието, сега имаше сълзи на радостта от победата.

ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА МОТОТО на „водното” състезание бе „Вода за всеки, вода за винаги”. Изискванията към участниците пък бяха като за състезание от подобен висок ранг: да са усвоили достатъчно знания за водата като природен ресурс и среда на живот; да познават световноизвестните водни феномени; да имат формирани умения за изпълнение на практически задачи по анализ на води; да имат умения за техническо и естетическо оформление на постери по тематичното направление на състезанието.

НАДПРЕВАРАТА БЕ В ТРИ КРЪГА, като нашите имаха сериозна конкуренция само в първия. В третия кръг – най-важния, където всеки отбор трябваше да представи и защити предварително изработен постер по темата „Чиста вода за всеки в моя роден край”, младите биолози от Троян бяха просто безапелационни; а единодушната оценка беше, че представеният от троянските ученици макет (плюс мултимедийно изображение и огромна книга) е най-оригиналният. За превъзходството на представителите на ОУ „Иван Хаджийски” говори и крайният резултат – 43 точки от 50 възможни. Както и признанието на членове от журито: „Вие вдигнахте нивото на състезанието”.

Т21

*****
Благодарим ви!

За големия успех на отбора на ОУ „Иван Хаджийски” (Троян) на Националното състезание „Водата – извор на живот” в Бургас заслуга имат и нашите съмишленици и спомоществователи. Безкористно и всеотдайно ни помогнаха: „Атланта” ЕООД с управител Румен Минков, Донка Станева Бочева, Милена Петрова Борисова – дългогодишен приятел на училището и на нашите деца, Свилен Димитров – учител по информационни технологии в СОУ „Св. Климент Охридски”, както и хората от оранжерията към общинската фирма „Комунални услуги” ЕООД. Специална благодарност за тях и за родителите на Симона, Християна, Цветелина и Мартин!

От ръководството на ОУ „Иван Хаджийски”, Троян

Начало

1 Коментара:

Анонимен каза...

na6te sa varha

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |