„Сметището” на входа откъм Орешак?!

* Теренът се укрепва, ще строят мебелна фабрика * На 17 април Общината отправи официално предупреждение и площадката бе заравнена * Инвеститорите: „Защо бяха тези заплахи?!”
Гореща тема

Така беше
ГОЛЯМОТО строително „сметище” на входа на Троян откъм с. Орешак, хвърлящо в смут местни и гости на района и предизвикало доста остри реакции, включително и няколко сигнала до Т21, вече е подравнено. И добива физиономията на това, което всъщност е – строителна основа за бъдеща мебелна фабрика.

РАЗГОВАРЯХМЕ с представител на фирмата, която ще строи, пожелал да запази анонимност, и той изрази недоволство от реакцията на Общината. По-точно - от връченото на инвеститора на 17 април официално предписание за заравняване на терена в 3-дневен срок със заплаха за санкция по Закона за административните нарушения и наказания. „Ние изпълнихме, каквото поискаха. Но защо бяха тези заплахи – нали от Общината знаят, че имаме вертикално строително разрешение и подготвяме основите за строителството?! И друго – на това място започнаха да изхвърлят разни отпадъци други лица и фирми и никой не им търси отговорност, а всичко се пише на наш гръб”, заяви представителят на фирмата собственик.

Така е сега
РАЗГОВАРЯХМЕ и с представители на общинската администрация, които бяха категорични – има собственик на имота, който носи отговорност и трябва да изпълнява изискванията. Наистина площадката се нуждаела от укрепване и подготовка на основата за бъдещото строителство, но напоследък се била обърнала на нещо друго. Предписанията обаче били изпълнени в срок и всичко вече е както трябва, бе оценката на общинарите.

Т21 

12 коментара:

мирослав каза...

Площадката е собственост на Валя Букарева-управител за сега на "Актавис"-Троян!

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

Валя ли ще прави мебелна фабрика?!

Анонимен каза...

Какво се оправдава-"на това място започнаха да изхвърлят разни отпадъци други лица и фирми и никой не им търси отговорност, а всичко се пише на наш гръб"? Като е строителна площадка, същата трябва да бъде оградена и достъпа до нея на външни лица да бъде ограничен. И да, естествено, че собственика на терена ще бъде отговорен за изхвърлените отпадъци там, то оставаше и общината да отговаря за нашето имущество.
Стари комунистически разбирания!!!

Анонимен каза...

Тодор

Анонимен каза...

А какво ще кажете за сметището което е направила фирма "Калинел" на поляната зад "Троян Мотор", което е пет пъти по-голямо от това на Ливадето.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Игла с конец каза...

Е ама то не е като това. Все пак Радевски е от наще,и не е сметище,а е склад(!!?!?!)....

Анонимен каза...

Тодоре, тия дето строят склада до теб, те наклепаха пред общината.Не си гледат собствената мизерия,ами тръгнали да ковладят.

Анонимен каза...

Калинел и те ще строят нова фабрика и затова правят сметище ,за основи.И понеже маринката прай големи фабрики и сметището е 5 пъти по голямо.И да не смей никой да го плаши с глоби и санкции,че току виж збрал куфарите за Червен Бряг.От последните избори не ги е събирал.Време му е да почне да плаши робите си ,то след две седмици пак требва да избират неговите хора.

Анонимен каза...

Можело значи общинските чиновници да се размърдат от удобните си столчета по канцеларики и да предприемат нещо. Явно Михайлова я е досрамяло и ги е натирила. Похвално Михайлова.Само че сметището не е от вчера и не е само то.

Анонимен каза...

Букарева, теорията която досега лансираше, че там се депонират строителни отпадъци с цел насипване на основа за строеж да ходиш да го разправяш на циганите от балабанския завой. Явно не си чувала за ХГП/хидро геоложко проучване/. Без такова няма строеж на сграда за производство. Знаеш ли кога на тези строителни отпадъци за основа на строеж ще им излезе лабораторията за плътност и носимоспособност?А познай Букарева.Толкова ли много открадна от ХФЗ Троян та ще строиш мебелна фабрика? Бравус, бравус...имало и будни гражданки в този град.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |