Думата има Елеонора Тотева

* Шефката на комуналното предприятие разясни предмета на дейност и годишните задачи на звеното „Поддръжка и ремонт“ * Нови 195 пластмасови контейнера тип „Бобър“ в града
 
Елеонора Тотева
ОП „Комунални услуги - Троян“

„КЪМ м. юни около 50% от годишния план на звеното „Поддръжка и ремонт“ е изпълнен, плюс доста аварийни задачи и допълнителни задачи по възлагателни писма на кмета“, сподели управителят на Общинското предприятие „Комунални услуги – Троян“ Елеонора Тотева, която взе участие в първата месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова след извънредното положение (18 юни). Г-жа Тотева очерта предмета на дейност на звеното, създадено през 2013 г. и имащо все по-нарастваща роля (и в известна степен компенсиращо липсата на закритото, според мнозина напълно нелогично и погрешно, общинско дружество „БКС“ ЕООД – бел. ред.) – поддръжка и ремонт на общинска инфраструктура, поддръжка и ремонт на имоти общинска собственост, дейности, свързани с принудително изпълнение на заповеди на кмета (примерно събаряне на незаконни постройки и други подобни – бел. ред.), поддръжка на съоръженията по безопасност на движението.

„В НАЧАЛОТО на всяка календарна година – поясни комуналната шефка, – на база на подадени писма от селските кметове и извършен оглед се изготвя и утвърждава списък с годишните задачи на звеното, като приоритетни са най-неотложните. През зимата и в неподходящо време се извършват вътрешни ремонти на помещения (например на пенсионерски клубове, както бе през тази зима), важна част от работата са аварийните ремонти, които са почти ежедневна практика и там особено важна е бързата реакция. Основните ремонтни дейности, възложени на звеното за тази година, са: ремонт и изграждане на ревизионни и дъждопреносни шахти, ремонт на тротоарни настилки, изкърпване на уличната мрежа със студена асфалтова смес, ремонт на автобусни спирки, ремонтни дейности в курортни зони, почистване на канавки и насипване на пътища.“ Нова задача на звено „Строителство и ремонт“ е да извършва вертикалната маркировка в частта при пешеходните пътеки, за което е закупено необходимото оборудване.

От новите троянски „бобри“, м. юни 2020 г.
ДРУГАТА тема, по която говори г-жа Тотева, бе свързана с основната дейност на дружеството – сметосъбирането и сметоизвозването. Новината е, че продължава подмяната на остарелите/амортизирани съдове за смет – наскоро със средства от план сметката „Чистота“ са закупени 195 нови пластмасови контейнера тип „Бобър“ с вместимост 1100 литра и вече са поставени на различни места в града (припомняме, че в края на 2018 г. бяха закупени още 172 контейнера от същия тип – бел. ред.). Старите контейнери са ремонтирани и ще се използват по селата. Закупени са и 50 нови метални съдове за пепел, с което общият брой на тези съдове става 260.

НА ВЪПРОС как се извършва сметосъбирането по селата г-жа Тотева обясни, че става по заявка на кметовете, които следят пълняемостта на контейнерите – т. е. според конкретните нужди и това е добра практика. През лятото сметосъбирането по селата е на всеки две седмици, като в Орешак, най-голямото троянско село, контейнерите се извозват всяка седмица, а в курортните селища Чифлик и Шипково – два пъти седмично.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Троенец каза...

Много вълнуваща снимка!

Комуниста каза...

Вие редактор нямате ли? Как може да сложите такава снимка?

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |