Думата има Елеонора Тотева

* Шефката на комуналното предприятие разясни предмета на дейност и годишните задачи на звеното „Поддръжка и ремонт“ * Нови 195 пластмасови контейнера тип „Бобър“ в града
 
Елеонора Тотева
ОП „Комунални услуги - Троян“

„КЪМ м. юни около 50% от годишния план на звеното „Поддръжка и ремонт“ е изпълнен, плюс доста аварийни задачи и допълнителни задачи по възлагателни писма на кмета“, сподели управителят на Общинското предприятие „Комунални услуги – Троян“ Елеонора Тотева, която взе участие в първата месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова след извънредното положение (18 юни). Г-жа Тотева очерта предмета на дейност на звеното, създадено през 2013 г. и имащо все по-нарастваща роля (и в известна степен компенсиращо липсата на закритото, според мнозина напълно нелогично и погрешно, общинско дружество „БКС“ ЕООД – бел. ред.) – поддръжка и ремонт на общинска инфраструктура, поддръжка и ремонт на имоти общинска собственост, дейности, свързани с принудително изпълнение на заповеди на кмета (примерно събаряне на незаконни постройки и други подобни – бел. ред.), поддръжка на съоръженията по безопасност на движението.

„В НАЧАЛОТО на всяка календарна година – поясни комуналната шефка, – на база на подадени писма от селските кметове и извършен оглед се изготвя и утвърждава списък с годишните задачи на звеното, като приоритетни са най-неотложните. През зимата и в неподходящо време се извършват вътрешни ремонти на помещения (например на пенсионерски клубове, както бе през тази зима), важна част от работата са аварийните ремонти, които са почти ежедневна практика и там особено важна е бързата реакция. Основните ремонтни дейности, възложени на звеното за тази година, са: ремонт и изграждане на ревизионни и дъждопреносни шахти, ремонт на тротоарни настилки, изкърпване на уличната мрежа със студена асфалтова смес, ремонт на автобусни спирки, ремонтни дейности в курортни зони, почистване на канавки и насипване на пътища.“ Нова задача на звено „Строителство и ремонт“ е да извършва вертикалната маркировка в частта при пешеходните пътеки, за което е закупено необходимото оборудване.

От новите троянски „бобри“, м. юни 2020 г.
ДРУГАТА тема, по която говори г-жа Тотева, бе свързана с основната дейност на дружеството – сметосъбирането и сметоизвозването. Новината е, че продължава подмяната на остарелите/амортизирани съдове за смет – наскоро със средства от план сметката „Чистота“ са закупени 195 нови пластмасови контейнера тип „Бобър“ с вместимост 1100 литра и вече са поставени на различни места в града (припомняме, че в края на 2018 г. бяха закупени още 172 контейнера от същия тип – бел. ред.). Старите контейнери са ремонтирани и ще се използват по селата. Закупени са и 50 нови метални съдове за пепел, с което общият брой на тези съдове става 260.

НА ВЪПРОС как се извършва сметосъбирането по селата г-жа Тотева обясни, че става по заявка на кметовете, които следят пълняемостта на контейнерите – т. е. според конкретните нужди и това е добра практика. През лятото сметосъбирането по селата е на всеки две седмици, като в Орешак, най-голямото троянско село, контейнерите се извозват всяка седмица, а в курортните селища Чифлик и Шипково – два пъти седмично.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Троенец каза...

Много вълнуваща снимка!

Комуниста каза...

Вие редактор нямате ли? Как може да сложите такава снимка?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |