Нобелистката Олга Токарчук в Троян

* „Чувствителният разказвач“ ще бъде представена в галерия „Серякова къща“ на 8 октомври, пристигат издателката Невена Дишлиева-Кръстева и преводачът Крум Крумов
Предстоящо
Олга Токарчук
НА 8 ОКТОМВРИ (петък, 18:00 ч.) в троянската галерия „Серякова къща“, отпразнувала наскоро своята 30-годишнина, ще бъде представена книгата „Чувствителният разказвач“ на полската писателка и нобелов лауреат за 2018 г. Олга Токарчук. Представляваща сборник с 12 есета и лекции, писани по различно време и поводи, някои познати и печатани, други съвсем нови, „пандемични“, и излизащ с великолепен предговор на Георги Господинов, който преди време също имаше представяне на своя книга в троянската галерия (виж „Георги Господинов в Троян“ – бел. ред.).   

„ЧУВСТВИТЕЛНИЯТ разказвач“ е първата книга на Олга Токарчук след получаването на Нобеловата награда, а изданието й на български език е първото чуждоезично. Книгата ще представят издателката и редактор Невена Дишлиева-Кръстева (издателство ICU) и преводачът Крум Крумов. А онлайн модератор на литературната среща ще е Диляна Денева, редактор на сайта „Аз чета“ и част от екипа на ICU, която ще се включи от Варна чрез технология, използвана за пръв път в троянската галерия. Троян е третият град в страната след Варна и Бургас, в който ще бъде представена новата книга на Олга Токарчук.

„ЕЛАТЕ да пътешестваме заедно из споделения свят на един от най-светлите съвременни умове. С книга, която ни кани да подадем глава извън хоризонта, очертан от познатите ни и комфортни мисловни модели, да отворим сетивата си за непознатото, тайнственото, необикновеното“, канят организаторите.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |